Εγκρίθηκε η χρήση της τεχνολογίας γραμμής

10:24 20/2/2013 - Πηγή: AEK365

Μια, ιστορικής σημασίας, απόφαση έλαβε χθες η FIFA καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να επιτρέψει την χρήση της τεχνολογίας γραμμής αρχικά στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και στην συνέχεια στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.
Με την τεχνολογία γραμμής θα μπορούν οι διαιτητές να διαλευκάνουν φάσεις στις οποίες δεν είναι σαφές αν η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη την γραμμή του τέρματος. Υπενθυμίζεται πως η FIFA είχε δοκιμάσει την τεχνολογία γραμμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002

και το πείραμα είχε κριθεί επιτυχημένο.
Πλέον η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου καλείται μέχρι τις αρχές Απριλίου να διαλέξει μια από τις δυο τεχνολογίες που της έχουν προταθεί. Η πρώτη είναι γνωστή ως HawkEye, η οποία χρησιμοποιείται και στο τένις και περιλαμβάνει την χρήση κάμερας, ενώ η δεύτερη είναι γνωστή ως GoalRef, η οποία αποτελείται από μαγνητικά πεδία χαμηλής συχνότητας που βρίσκονται στην εστία και συνδέονται με ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που θα έχει η μπάλα. Με αυτό το σύστημα ο διαιτητής θα μπορεί να ξέρει σε κλάσματα δευτερολέπτου αν η μπάλα έχει περάσει ή όχι την γραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα