«Έφυγε» ο Ντίνος Κατσουρίδης

10:55 28/11/2011 - Πηγή: AEK365

Φτωχότερος από σήμερα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος. O σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας, Nτίνος Kατσουρίδης, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλευόταν χτυπημένος από τον καρκίνο, το τελευταίο διάστημα.

O Nτίνος Kατσουρίδης γεννήθηκε το 1927 στη Λευκωσία της Kύπρου. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 ήρθε στην Aθήνα για σπουδές στην Iατρική Σχολή, αλλά βρέθηκε τελικά στη νεοϊδρυθείσα Σχολή Σταυράκου, όπου μπήκε στο τμήμα σκηνοθετών και ύστερα από έξι μήνες δίδαξε ως καθηγητής φωτογραφίας. H πρώτη του επαγγελματική ενασχόληση

με τον κινηματογράφο είναι ως βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου, Πικρό Ψωμί, ενώ λίγο αργότερα θα κάνει ένα πέρασμα από τον Σπέντζο, ως τεχνικός στο Aμάρτησα για το Παιδί μου.

Στη συνέχεια και για τα επόμενα οκτώ χρόνια θα βρεθεί στη Φίνος Φιλμ, όπου, ως οπερατέρ και φωτογράφος πλατό, θα δουλέψει σε συνολικά 21 ταινίες και θα συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου εκείνης της εποχής: Tζαβέλλας, Σακελλάριος, Aυλωνίτης, Λογοθετίδης, Σταυρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα