Εύκολα η Στόουκ

00:11 27/1/2015 - Πηγή: AEK365

FA CUP-4ος ΓΥΡΟΣ

Ροτσντέιλ-Στόουκ: 1-4
(Μπένετ 78'-Κρκιτς 4', Άιρλαντ 52΄, Μόουζες 62', Γυόλτερς 90+4')

Στην επόμενη φάση πέρασε η Στόουκ που κέρδισε με 4-1 τη Ροτσντέιλ.

Ο Μπόγιαν, προτού αποχωρήσει τραυματίας στο 32', είχε προλάβει να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ από το 4ο λεπτό με ωραίο αριστερό σουτ, κάνοντας θεωρητικά έκανε εύκολο από νωρίς το έργο της Στόουκ.

Ωστόσο, η Ρότσντεϊλ ήταν αυτή που είχε την πλειοψηφία της κατοχής της μπάλας στο πρώτο μέρος και αρκετές τελικές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή

στο 38', όταν ο Ντον βρέθηκε σε απόσταση βολής αλλά πλάσαρε άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι και ουσιαστικά μια στιγμή αδυναμίας ή καλύτερα, μια στιγμή... έμπνευσης του Μπόγιαν έκανε τη διαφορά στο πρώτο μέρος.

Ό,τι προσπαθούσε να κάνει η Ρότσντεϊλ για να το παλέψει και να διεκδικήσει όσο μπορούσε το «εισιτήριο» για τους «16», γκρεμίστηκε και η αναμέτρηση ουσιαστικά έλαβε τέλος στο 52'. Ο Στίφεν Άιρλαντ από ασίστ του Βίκτορ Μόουζες έκανε το 2-0 για τη Στόουκ και την έστειλε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας δίχως η ομάδα του Μαρκ Χιουζ να ζοριστεί ιδιαίτερα. Στο 61' ήρθε και το 3-0 από τον Βίκτορ Μόουζες που έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς και σκόραρε για να δώσει διαστάσεις στη νίκη των «πότερς».

Στο 78' κι έπειτα από διπλή κακή απομάκρυνση της άμυνας της Στόουκ σε στημένη φάση για τη Ρότσντεϊλ, ο Ράις Μπένετ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει προσωρινά σε 3-1, ωστόσο, στις καθυστερήσεις ήρθε και το τέταρτο γκολ από το σύνολο του Μαρκ Χιουζ με τον Τζόναθαν Γουόλτερς.

Η Στόουκ θα αντιμετωπίσει πλέον στον επόμενο γύρο τη Μπλάκμπερν, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα πριν από την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης στο «Spotland».

Keywords
Τυχαία Θέματα