Έδεσε Βαλέρο η Φιορεντίνα

19:12 27/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ο υποβιβασμός της Βιγιαρεάλ πριν από δύο χρόνια, άνοιξε την πόρτα της εξόδου για τον Μπόρχα Βαλέρο. Εκείνη που άδραξε την ευκαιρία, ήταν η Φιορεντίνα που πλήρωσε μόλις έξι εκατ. ευρώ για τον εξαιρετικό μέσο με επιτελικές και ανασταλτικές ικανότητες. Μιάμιση σεζόν μετά τον πηγαιμό του στο «Αρτέμιο Φράνκι», ο 29χρονος πλέον Ισπανός έχει κλέψει για τα καλά τις ποδοσφαιρικές καρδιές όχι μόνο των Βιόλα, αλλά όλου του εκλεκτού κόσμου της Σέριε Α', με συνέπεια να κερδίσει ένα ακόμα καλό συμβόλαιο.

Η Φιορεντίνα ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνίας τους μέχρι

το 2018 (σ.σ.: έληγε το 2016). Σίγουρα το άξιζε, καθώς μετά από 54 αγώνες μόνο στο πρωτάθλημα (37 πέρσι, 17 φέτος), έχει σκοράρει έξι φορές, αλλά το κυριότερο: έχει... κεράσει 19 γκολ στους συμπαίκτες του! Οι εμφανίσεις του υποχρέωσαν ακόμα και τον πρόεδρο της Ενωσης Ποδοσφαιριστών της Ιταλίας, Νταμιάνο Τομάζι, να τον τοποθετήσει μεταξύ των υποψηφίων για τον κορυφαίο του Calcio για το 2013:

«Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός για το βραβείο και κυρίως από τους Βιδάλ, Χάμσικ, Μπόρχα Βαλέρο και Πίρλο», παραδέχτηκε δημόσια ο Τομάζι, με τον Ισπανό μέσο να κοιτάζει τη Βραζιλία, με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να τον έχει πλέον σοβαρά στα υπόψιν του.

Παρέα με Μαυρία ο Μάρκος Αλόνσο

Αντιθέτως, ένας άλλος Ισπανός της Φιορεντίνα, αποχώρησε από την Ιταλία με προορισμό της Αγγλία. Ο 22χρονος σέντερ μπακ, Μάρκος Αλόνσο δεν... έπιασε στην πρώτη του σεζόν στο Καμπιονάτο και επέστρεψε (ήταν για 3 χρόνια στη Μπόλτον) ως δανεικός στο Νησί για χάρη της Σάντερλαντ, όπου θα γίνει συμπαίκτης με τον Χάρη Μαυρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα