«Έχουμε την τεχνογνωσία για να κάνουμε κάτι καλό»

16:16 10/8/2013 - Πηγή: AEK365

Αποκαλυπτικός ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Αthletic Radio 104,2:

Για το Ηράκλειο: «Hμουν πολλά χρόνια σε αυτή την πόλη και έχω δεθεί μαζί της. Έπαιξα μπάλα και τελείωσα την ποδοσφαιρική μου καριέρα και ξεκίνησα την προπονητική. Το Ηράκλειο

είναι μέσα στην καρδια μου.Δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει να εργαστεί σε αυτό το σύλλογο. Είναι στοίχημα για μένα και θα δώσω τα πάντα για να πετύχουμε.Σε όλες ομάδες που έχω δουλέψει θέλω να πετυχαίνω. Όταν ένα σωματείο σου εμπιστεύεται τα ηνία της ομάδας θέλεις να πετύχεις όποια ομάδα και να είναι, πόσο μάλλον ο ΟΦΗ».

Για τις ευθύνες που υπάρχουν: «Είναι τεράστιες και ένα παραπάνω όταν βλέπεις την αγάπη του κόσμου. Ο κόσμος αναγνωρίζει και αυτό το έχει κάνει ο κόσμος του ΟΦΗ με πάρα πολλούς ανθρώπους. Σε αυτό το σωματεία και είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτό έχει δουλέψει ένας Ευγένιος Γκέραρντ που δούλεψε πολλά χρόνια. Δεν θέλω να πάμε τόσο πίσω, υπάρχει και ο Νίκος Αναστόπουλος που δούλεψε 2,5 χρονια στην ομάδα».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ: «Όταν πετυχαίνεις κάποιο στόχο προσπαθείς να βάλεις έναν υψηλότερο. Ο Πανθρακικός ήταν ένα πολύ οργανωμένο σωματείο και η μετακίνηση στον ΟΦΗ σου δίνει τη δυνατότητα να πετύχεις ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Όταν μου έθεσε τους στόχους της ομάδας η διοίκηση και κατάλαβα πως μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με την στήριξη του κόσμου δεν μπήκα στην διαδικασία της σκέψης και ευχαριστώ την διοίκηση για την τιμή που μου κάνει».

Για τους στόχους της ομάδας: «Οι στόχοι που έχουμε θέσει είναι η όσο πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Το οτιδήποτε άλλο προκύψει να είστε σίγουροι πως θα το κυνηγήσουμε Πάμε με αργά και σταθερά βήματα. Είμαι ένας άνθρωπος με ισορροπίες, δεν είμαι των άκρων και αυτό που θέλω να πάρω το προσπαθώ με υπομονή και επιμονή. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη αλλά το σωστό είναι να μην δημιουργούμε πολύ μεγάλες προσδοκίες. Αν υπάρξει κάτι παραπάνω θα το κυνηγήσουμε».

Για τις προσδοκίες του κόσμου: «Σαν φίλαθλος του ΟΦΗ η μεγαλύτερη προσδοκία θα ήταν η ομάδα να στέκεται στα πόδια της. Να ενισχυθεί στο βαθμό που θα μπορέσει να αποδώσει και να πετυχαίνει τους στόχους. Ο ΟΦΗ ειναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμςο είναι λογικό να διψάει. Οι μεγάλες αποκλήσεις δεν μπορούν να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Οι στόχοι είναι λογικο να είναι ψηλοί όταν μιλάμε για τον ΟΦΗ. Χαίρομαι που η διοίκηση δουλεύει για να φτάσει η ομάδα εκεί που ήταν στο παρελθόν. Θεωρώ πως ότι έγινε γρήγορο ήταν η εξαίρεση. Οτιδήποτε κάνεις θέλει υπομονή και με την δουλειά και την πίστη στην ομάδα και το πλανο μπορούμε να πετύχουμε. Όταν έχεις μια μεθοδολογία και παράγεις ένα έργο περιμένεις να πάρει πράγματος. Έχω παίκτες που είναι καλοί δέκτες και πιστεύω πως θα φτάσουμε εκεί που θέλω».

Για το πόσους παίκτες θα αριθμεί το ρόστερ της ομάδας: «Θα φύγουν μέχρι το τέλος 17 ποδοσφαιριστες. Πέρσι ήταν 35 παίκτες φέτος το πολύ θα είμαστε 27. Καταλαβαίνεται πως έχουμε μεγάλες αλλαγές και αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχουν έρθει παίκτες με διαφορετική κουλτούρα που θέλουν μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής. Πήραμε παίκτες που πιστεύουμε σε αυτες και υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαμε να τους πλησιάσουμε. Σε βάθος χρόνου θα μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δημιουργούμε μια βάση που μπορούμε να πατήσουμε εκεί και να φτιάξουμε κάτι καλό τα επομενα χρόνια».

Για τον κορμό που δημιουργείται στον ΟΦΗ: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια βάση ώστε κάθε χρόνο να μην κάνουμε πολλές μεταγραφές. Μια τέτοια βάση είναι εύκολο ώστε να κάνει τον προπονητή να δημιουργήσει κάτι καλό. Η ομάδα χτίζεται από την αρχή. Κάναμε γρήγορα κινήσεις και το μεγαλύτερο ποσοστό του ρόστερ έκλεισε πριν την Ολλανδία. Είναι θετικό πως κάναμε εκεί την προετοιμασία μας κάτω από ιδανικές συνθήκες. Με κύριο αποδέκτη τον πρόεδρο που δουλεύει για την ομάδα 24 ώρες την ημέρα θέλουμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Υπαρχουν άνθρωποι που αφιερώνουν την ζωή τους. Υπάρχει ο Νίκος Μαχλάς που είναι μια μεγάλη προσωπικότητα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχουμε την τεχνογνωσία για να κάνουμε κάτι καλό».

Για τον Γκαλέτι: «Μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή που είναι τρομερή προσωπικότητα όχι μόνο γοα το πως ανταποκρίνεται στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός αγωνιστικού χωρου που για μένα δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για τα νέα παιδιά. Είναι παράδειγμα προς μίμηση με ένα τρομερό χαρακτηρα και καθημερινά μας δίνει μαθήματα ζωής. Όποιος έχει ανοιχτά μάτια και αυτά θα τον βοηθήσει στην συνέχεια την καριέρας του. Είναι ένα στοίχημα για όλους να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ώστε ο Λούτσι να αγωνίζεται που το έχουμε πετύχει και πιστεύω πως μπορούμε να φτασουμε σε ενα ικανοποιητικό επίπεδο στην συνέχεια. Ελεγχουμε τα πάντα ώστε να τον ξεκουράσουμε όταν χρειάζεται άσχετα αν ο ίδιος δεν θέλει».

Για τον Όγιος: «Ο Όγιος ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Έχουμε ένα ποδοστό με παιδιά που δεν έιχαν χρόνο συμμετοχής αλλά πιστεύουμε πως επειδή έχουν μεγάλο ταλέντο να τους φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο».

Για τον αν τον προβληματίζει το επιθετικό κομμάτι: «Ξέροντας πως αυτά που έχουν γίνει και την προετοιμασία που έχουμε κάνει συν το χρόνο προσαρμογής που χρειαζόμαστε αλλά και τα φιλικά που υπολογίζαμε να είναι περισσότερα, δηλαδή να έχουμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα παιδιά. Βλέπουμε προβλήματα και μέσα από αυτά χαίρεσαι που μπορείς να το δουλέψεις και να τα διορθώσεις .Μας προβληματίζει, δουλεύουμε για αυτό και όταν λυθούν τα πόδια θα έχουμε την εικόνα που θέλουμε σαν ομάδα. Δεν θα είμαστε έτοιμοι 100% στην πρεμιέρα αλλά θα είμαστε έτοιμοι ώστε να κερδίσουμε. Οι πιο πολλές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας με εμάς. Την 3-4 αγωνιστική πιστεύω θα μπορούμε να αποδώσουμε αυτά που θέλουμε».

Για το αν προβληματίζει η ανομβρία του Παπάζογλου: «Ο ΟΦΗ έχει πολλούς παίκτες που έχουν την ευχέρεια να σκοράρουν Μην απομονώνουμε τον Παπαζογλου. Μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά για να απασχολεί αντιπάλους και να ανοίγει διαδρόμους σε άλλους. Η θέση του κυνηγού έχει να κάνει με ικανότητα με ρέντα αλλά και τα πιστεύω του ίδιου. Παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Αν θα γινουμε λίγο πιο απλοί και γρήγοροι θα δημιουργήσουμε πολλά προβλήματα».

Για τις αποχωρήσεις των Κανούλα και Κουρδάκη: «Εγώ πριν τελειώσει η προηγούμενη αγωνιστική περίοδο μίλησα με όλο τον κόσμο. Είχα μια γενικα εικόνα που με βοήθησε να είμαι πιο συγκεκριμένος. Σίγουρα για κάποιους ποδοσφαιριστές ήθελα να έχω εικόνα μέσα από την προετοιμασία και από κάποια φιλικά για να δω τις αδυναμιες τους. Γι" άυτό φτάσαμε μέχρι και τώρα για να έχουμε αποχωρήσεις. Θέλω ένα ευέλικτο ρόστερ ενώ σκεφτόμαστε και την εξέλιξη των παικτών που την θέλουμε. Θα πάνε παιδιά με την μορφή δανεισμού σε ομάδες και θα τα παρακολουθούμε γιατί τα πιστεύουμε. Πιστεύουμε πως μπορούν να φορουν και να αντέξουν το βάρος της φανέλας του ΟΦΗ».

Για την ολοκλήρωση του ρόστερ: «Μέχρι την έναρξη θα έχει διαμορφωθεί το ρόστερ. Δεν έχει καθυστερήσει η μεταγραφή του στόπερ. Υπολογίζουμε πολύ στον Φαζό και στον Δαμιανάκη, θα δώσουμε βάση στην Κ20 που το παρόν και το μέλλον είναι οι ακαδημίες. Εύχομαι κάθε χρόνο ένας σημαντικός αριθμός να πλαισιώνουν την ομάδα. Η καθυστέρηση έγινε συνειδητά για να περιορίσουμε και το λάθος και να μην το μετανιώσουμε αργότερα.Ψάχνουμε για παίκτη κι'όλας ελεύθερο».

Για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο στόπερ: «Παίκτες πολύ δυνατός που θα βγάζει μια ιδιαίτερη δύναμη να έχει εμπειρία και να είναι αριστεροπόδαρος. Δεν είναι εύκολο να το βρεις κάναμε προσπάθειες και το βασικότερο είναι να μπορεί να αγωνιστεί σαν αριστερό στόπερ».

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή: «Μόνο αν υπάρξει αποχώρηση θα γίνει μεταγραφή».

Για τον Λαμπρόπουλο και πιθανή παραχώρησή του στο εξωτερικό: «Οποιοσδήποτε καλός παίκτης υπολογίζεται. Ο Ανδρέας είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και καλός ποδοσφαιριστής».

Για τον Στράτο Γεωργιάδη: «Ηρθα σε μια καλή ηλικία στο Ηράκλειο και τις περισσότερες καλές σχέσεις τις έκανα στην Κρήτη. Το Ηράκλειο το αισθάνομαι σαν πατρίδα μου και κρατάω επαφές με όλους. Εχασα πολύ μικρός τον πατέρα μου και ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας ήταν ο Στράτος Γεωργιάδης.Ηταν δίκαιος γιατί προστάτευε την αγάπη του και τα πάντα τα έκανε για το καλό του. Το σπίτι του ήταν η ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα