«Έχω κλείσει δυο σπίτια. Το δικό μου και του άτυχου παιδιού»

13:55 21/9/2013 - Πηγή: AEK365

Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε προφυλακιστέος για την δολοφονική επίθεση εις βάρος του Παύλου Φύσσα το βράδυ της Τρίτης στο Κερατσίνι.
Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε με ισχυρή δύναμη αστυνομίας στη ΓΑΔΑ. Από εκεί θα μεταφερθεί στο Μεταγωγών και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού, σε χρόνο που θα κρίνει η αστυνομία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,

δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις της δικαστικού.
O 45χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα αφού πρώτα είχε δεχθεί επίθεση από 5-6 άτομα. Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν «άκακο ζωάκι», λέγοντας πως είναι συντετριμμένος και διαρκώς με δακρυσμένα μάτια, ο δράστης δεν γνώριζε το θύμα, ούτε είχε προηγούμενα μαζί του.
«Δεν γνωριζόταν με το θύμα, δεν τον είχε στοχοποιήσει, έχει μετανιώσει και είναι συντετριμμένος», είπαν χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το μοιραίο βράδυ στο Κερατσίνι, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έπινε τον καφέ του σε μια καφετέρια της περιοχής και στη συνέχεια προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητό του. Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίστηκε, του επιτέθηκαν δύο ομάδες από άγνωστα άτομα και ασυναίσθητα χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι την ώρα του τραγικού γεγονότος ήταν μόνος του και δεν υπήρχαν άλλοι γνωστοί του.
Σε σχέση με τα τηλεφώνημα που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. είπε πως δέχθηκε μόνο ένα τηλεφώνημα που δεν έγινε από μέλος της Χρυσής Αυγής. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχει ολοκληρωθεί η άρση του απορρήτου, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τη προσεχή Δευτέρα.
«Έχω κλείσει δύο σπίτια. Το δικό μου και του άτυχου παιδιού», πρόσθεσε ο δράστης, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε πως παλιότερα υπήρξε οργανωμένο μέλος του ΚΚΕ.
Σχετικά με την σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, φέρεται να την χαρακτήρισε «χαλαρή», λέγοντας πως παρακολουθούσε ορισμένες εκδηλώσεις του κόμματος, ενώ είχε βρεθεί και σε διανομή τροφίμων από το κόμμα.
Το πρωί, ο κατηγορούμενος προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά προσήχθη λίγο πριν τις 9 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Περιμετρικά των δικαστηρίων υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Πηγή: newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα