Έ«Χ»ασε την ευκαιρία η Ζενίτ…

20:57 6/11/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- 7ος ΟΜΙΛΟΣ- 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΖΕΝΙΤ - ΠΟΡΤΟ: 1-1
Γήπεδο: Πετρόφσκι

Όλα ανοιχτά παραμένουν αναφορικά με τη 2η θέση του 7ου ομίλου, καθώς Ζενίτ και Πόρτο έμειναν στο 1-1. Οι Ρώσοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς και να καθαρίσουν ουσιαστικά την πρόκριση, αλλά ο Χουλκ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έλτον από τη βούλα του πέναλτι. Το προβάδισμα έχουν ακόμη οι Ρώσοι αναφορικά με την πρόκριση, καθώς βρίσκονται ένα βαθμό μπροστά.

Η Πόρτο μπήκε δυνατά στο ματς και στο 4ο και 5ο λεπτό ο Λοντίγκιν είπε όχι σε σουτ των Μανγκαλά και Ζόσουε, ενώ στο 6' η κεφαλιά του Βαρέλα, έφυγε λίγο άουτ. Στο 8' ο Λοντίγκιν μάζεψε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ντανίλο, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Βίτσελ αστόχησε από το ύψος της περιοχής, μετά από γύρισμα του Χουλκ από τα αριστερά. Η Πόρτο συνέχισε να έχει την υπεροχή σε όλο το πρώτο 20λεπτο, με αποτέλεσμα στο 23' να ανοίξει το σκορ, ο Ντανίλο έβγαλε όμορφη σέντρα από δεξιά και ο Λούτσο Γκονζάλες με κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Λοντίγκιν κι έκανε το 1-0 για τους «Δράκους». Ο πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης φάνηκε στο ριπλέι πως έκανε λάθος εκτίμηση, καθώς νόμιζε πως η μπάλα θα πήγαινε άουτ. Η Ζενίτ δεν φαινόταν να μπορεί να αντιδράσει, αλλά στο 28ο λεπτό η Πόρτο της έκανε δώρο ένα γκολ. Οι παίκτες της Ζενίτ έπαιξαν όμορφα στα αριστερά, ο Σιρόκοφ έβγαλε μια μπαλιά που φαινόταν χαμένη, αλλά ο Χουλκ μπήκε ανάμεσα σε Έλτον και Ντανίλο, τσίμπησε την μπάλα και μπήκε σχεδόν στα δίχτυα με αυτή. Στο 32ο λεπτό ο Βίτσελ δοκίμασε ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 38΄οι Ρώσοι έκαναν όμορφη ενέργεια που κατέληξε σε σουτ του Φαϊζούλιν, με τον Έλτον να πέφτει στη γωνία του και να μαζεύει. Στ 42' η κεφαλιά του Τζάκσον Μαρτίνες, πέρασε μόλις άουτ, εμώ δύο λεπτά αργότερα, ο μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζόσουε, η μπάλα πέρασε απ' όλους και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Λοντίγκιν που μάζεψε τελικά.

Η Ζενίτ άγγιξε το 2-1 στο 52ο λεπτό, καθώς ο ρέφερι έδωσε πέναλτι σε χέρι του Οταμέντι, αλλά ο Έλτον νίκησε τον Χουλκ από τα 11 μέτρα. Σο 54ο λεπτό, ο Βαρέλα έκανε όμορφο σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 59' ο Λοντίγκιν είπε όχι σε σουτ του Μανγκαλά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χούμποτσαν έκοψε σωτήρια το σουτ του Λούτσο, ενώ 62'ο Χουλκ δοκίμασε από μακριά το πόδι του σε φάουλ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Σάντρο στο 64', ενώ στο 69' ο Μαρτίνες έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε κι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 72' ο Κερζάκοφ έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Έλτον, ενώ στ επόμενο λεπτό ο Έλτον πραγματοποίησε τεράστια απόκρουση σε τετ α τετ με τον Αρσάβιν. Στο 80ο λεπτό ο Λοντίγκιν είπε όχι σε σουτ του Σάντρο, όπως έκανε και στο 87΄σε σουτ του Μανγκαλά.

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Κρισίτο, Χούμποτσαν, Λόμπερτς, Ανσάλντι, Φαϊζούλιν, Βίτσελ (81' Ζιριάνοφ), Σιρόκοφ (67' Αρσάβιν), Σατόφ, Χουλκ, Ντάνι (28' Κερζάκοφ)

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Οταμέντι, Μανγκαλά, Ντανίλο, Σάντρο, Φερνάντο, Ντεφούρ, Ζοσουέ (75' Λίκα), Λούτσο Γκονζάλες (86' Γκιλάς), Βαρέλα, Τζάκσον Μαρτίνες

Keywords
Τυχαία Θέματα