Έχασε μεγάλη ευκαιρία η Τότεναμ

17:30 5/4/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-31η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 1-0
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Σάντερλαντ που κέρδισε με 1-0 τη Νιούκαστλ.
Στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες από τις δύο ομάδες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η Σάντερλαντ ήταν σαφώς ανώτερη στο παιχνίδι, με τους παίκτες της να κρατάνε την συντριπτική κατοχή της μπάλας (έφτασε ακόμη και στο 74%) και να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία τους.

Ενορχηστρωτής για το σύνολο του Άντβοκατ ήταν ο Σεμπ Λάρσον, ενώ πιο επικίνδυνος απ' όλους για την εστία του Τιμ Κρουλ ήταν ο Κόνορ Γουίκαμ, που στο 21' είδε την μπάλα να απομακρύνεται λίγο πριν περάσει την γραμμή και να περνάει εκτός βρίσκοντας και στο δοκάρι. Το πρώτο σουτ για τις «καρακάξες» ήρθε στο 27ο λεπτό με τον Γκουφράν να στέλνει την μπάλα απελπιστικά εκτός.

Το σκορ άνοιξε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Στίβεν Φλέτσερ να πασάρει με το κεφάλι στον Ντεφό και εκείνον να στέλνει την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Κρουλ με πανέμορφο βολέ από τα όρια της περιοχής.

Ο Άγγλος επιθετικός των «μαυρόγατων» κατευθυνόμενος για τα αποδυτήρια προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, ακούγοντας τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του και να πανηγυρίζει για το προβάδισμα στο μεγάλο γειτονικό ντέρμπι της αγωνιστικής.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν και πολύ διαφορετικό από το πρώτο, με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να βρουν λύσεις και τους γηπεδούχους να κρατούν το υπέρ τους 1-0. Στα μισά του, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά και με την παρέμβαση του διαιτητή (που μοίρασε αρκετές κίτρινες) τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 75' με τον Λάρσον να φτάνει εκατοστά μακριά από το 2-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κόστελ Παντίλιμον χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Ρεμί Καμπελά να πραγματοποιεί το πρώτο εντός εστίας σουτ για την ομάδα του.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Νιούκαστλ χάθηκε δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, με τον Αγιόθε να σουτάρει εκτός από πολύ κοντινή απόσταση.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Τζόουνς, Φαν Άανχολτ, Βεργίνι, Κάτερμολ, Γκόμες, Λάρσον, Φλέτσερ, Γουίκαμ, Ντεφό (80' Τζόνσον)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ρ. Τέιλορ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κόλμπακ, Σισοκό, Γκουτιέρες, Γκουφράν (58' Ριβιέρ), Αμεόμπι (87' Άρμστρονγκ), Καμπέγια, Πέρεθ

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΤΟΤΕΝΑΜ: 0-0
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο κυνήγι της πεντάδας έχασε η Τότεναμ που κόλλησε στο 0-0 με την Μπέρνλι.Κακό πρώτο ημίχρονο.

Από άποψη θεάματος, ευκαιριών, απ'όλα... Ίσως λίγο παραπάνω εύσημα αξίζουν στην Μπέρνλι, η οποία παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με την πλάτη στον τοίχο έβγαλε πείσμα στον αγωνιστικό χώρο και διεκδίκησε- ασχέτως εάν δεν της βγήκε- το πρώτο γκολ.

Από τη μεριά της, η Τότεναμ αν και υπερέχει σε ποιότητα ποδοσφαιριστών, δεν είναι είχε την απαιτούμενη συνοχή, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του 45λεπτου να είναι εντελώς ακίνδυνη. Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Έρισκεν στο 40', όπου μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Χίτον, δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει επιθετικά. Όχι ότι οι γηπεδούχοι έβρισκαν συνεχώς κενούς χώρους και απειλούσαν, αλλά τουλάχιστον έδειχναν διάθεση να το παλέψουν... Η καλύτερη τους στιγμή άλλωστε καταγράφηκε πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Ινγκς.

Άχρωμο... άνοστο και το δεύτερο ημίχρονο. Η Μπέρνλι μπήκε ξανά δυνατά για να πιάσει στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, όμως τίποτα. Βρήκε διαδρόμους να απειλήσει, δοκίμασε ξανά με τον Ινγκς να τεστάρει τα ανακλαστικά του Βορμ, αλλά και πάλι το ίδιο απελπιστικά άστοχη.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Τότεναμ αύξανε την πίεσή της, κάτι που ανάγκασε τους γηπεδούχους να οπισθοχωρήσουν. Έβλεπαν ότι τίποτα δεν τους έβγαινε από τη μέση και μπροστά και προτίμησαν τουλάχιστον να παλέψουν για τον πόντο. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια να τα καταφέρουν, από η έλλειψη έμπνευσης των «σπιρουνιών» συνέχιζε να τα καθιστά ακίνδυνα και στα επόμενα λεπτά. Το τελικό 0-0 στο χειρότερο ίσως παιχνίδι της φετινής σεζόν έμεινε μέχρι το τέλος.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Νταφ, Σάκελ, Μι, Μπόιντ, Τζόουνς, Άρφιλντ, Μπαρνς, Ινγκς, Βόουκς (76' Γιούτκεβιτς)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βορμ, Γουόκερ (47' Ντέιβις), Κίρικες, Ντάιερ, Ρόους, Μπενταλέμπ, Μέισον (83' Τάουνσεντ), Τσαντλί (64' Λαμέλα), Έρικσεν, Παουλίνιο, Κέιν

Keywords
Τυχαία Θέματα