Έχασε η Μπάγερν Μονάχου!

18:41 5/4/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 29η αγωνιστική

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-0
Γήπεδο: SGL Arena

Στην Μπάγερν Μονάχου σκέφτονταν τον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τετάρτη και έτσι μετά από 53 παιχνίδια αήττητη η πρωταθλήτρια Γερμανίας έχασε από την Άουγκσμπουργκ με 1-0. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη νίκη των γηπεδούχων επί των Βαυαρών μετά από επτά σερί ήττες ενώ η Άουγκσμπουργκ έβαλε γκολ στην ομάδα του Γκουαρντιόλα για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο

του 2011.
Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και στο 26' ο Νόιερ επενέβη εντυπωσιακά σε σουτ του Άλτιντοπ αλλά πέντε λεπτά αργότερα νικήθηκε από τον Μόλντερς. Ο Μπάιερ από τα αριστερά και με δυο αμυντικούς πάνω του βρήκε ωραία τον Μέλντερς που νίκησε τον Νόιερ για το 1-0. Στην επανάληψη ο Γκουαρντιόλα έβαλε μέσα Γκέτσε, Μίλερ και Αλάμπα και στο 48' η κεφαλιά του Μάντζουκιτς πέρασε λίγο άουτ στην καλύτερη ευκαιρία της Μπάγερν. Στο 52' ο Εσβάιν δεν κατάφερε να νικήσει τον Νόιερ για το 2-0 με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Στο 90' ο Μπομπαντίγια έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 αλλά το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της Άουγκσμπουργκ να αποθεώνονται από το κοινό στην "SGL Arena" καθώς κατάφεραν να κρατήσουν την Μπάγερν Μονάχου στο 0 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2012 και να τερματίσουν το αήττητο σερί της.

Άουγκσμπουργκ: Χιτζ, Βερχά, Κάλσεν Μπράκερ, Χονγκ (75' Ρέινχαρντ, Όστρολεκ, Μπάιερ, Εσβάιν, Κορ, Άλτιντοπ, Χολζχάουσερ (54' Φιλπ), Μέλντερς (89' Μπομπαντίγια)
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Βάισερ, Μαρτίνεθ, Φαν Μπούιτεν, Σαλάχι (51' Αλάμπα), Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Σακίρι (46' Γκέτσε), Χόμπιεργκ, Πιζάρο (63' Μίλερ), Μάντζουκιτς

Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε 1-1
Γήπεδο: Weser Stadion

Η Σάλκε πήρε βαθμό που μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος στην Βρέμη καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Βέρντερ και παρέμεινε για 5η διαδοχική αγωνιστική αήττητη και στην 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 15' ο Ελία βρέθηκε ανάμεσα από τρεις αμυντικούς αλλά κατάφερε να βρει τον Ντι Σάντο για το 1-0 αλλά στο 33' ήρθε η απάντηση από την Σάλκε με τον Γκορέτζκα να παίρνει το ριμπάουντ έπειτα από διώξιμο της άμυνας της Βέρντερ και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Βέρντερ Βρέμης: Βολφ, Φριτζ (89' Ομπράνιακ), Πρεντλ, Καλντιρόλα, Γκαρσία, Μπαργκφρέντε, Γιουνούζοβιτς, Μακιάντι, Χαντ, Ελία, Ντι Σάντο (56' Γκεμπρέ Σελασιέ)
Σάλκε: Φέρμαν, Χόγκλαντ, Αγιαχάν, Ματίπ, Κολάσινατς, Γκορέτσκα, Νοϊστέντερ, Ομπάσι (72' Μέγιερ), Ντράξλερ, Μπόατενγκ, Χούντελααρ (89' Σζαλάι)

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 0-2
Γήπεδο: Grundig Stadion

Η Γκλάντμπαχ εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λεβερκούζεν και με την νίκη της 2-0 στην έδρα της Νυρεμβέργης βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση και κρατά στα χέρια της το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 17ο λεπτό ο Χουάν Αράνγκο εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Σάφερ και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 79ο λεπτό όταν ο Μαξ Κρούσε κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Φραντζ, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και με το 11ο γκολ στην Bundesliga διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Η Νυρεμβέργη παραμένει στην ζώνη του υποβιβασμού έχοντας μια νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια.

Νυρεμβέργη: Σάφερ, Άνγκα (60'΄Μακ), Νταμπανλί (74' Πέκχαρτ), Πινόλα, Πλάτενχαρντ, Φραντζ, Φέλνερ, Μπάλιτς, Κιγιοτάκε, Χλούσεκ, Ντρμιτς (80' Καμπάνια)
Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκε, Κορμπ, Γιάντσκε, Μπρόουερς, Ντομίνγκεζ, Νορντβέιντ, Κράμερ, Χέρμαν (68' Ρουπ), Αράνγκο, Ράφαελ (77' Χάκα), Κρούσε (89' Χργκότα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 2-0
Γήπεδο: Commerzbank Arena

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε τεράστιο βήμα παραμονής κερδίζοντας 2-0 την Μάιντς πέντε αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος. Τα πάντα κρίθηκαν στην επανάληψη με τον Χοσέλου στο 52' να κάνει με κεφαλιά το 1-0 φτάνοντας τα πέντε γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια και στο 85ο λεπτό ο Αλεξάντερ Μέιερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Χαμένοι βαθμοί για την Μάιντς στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στο Europa League.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Γιούνγκ, Ζαμπράνο, Μάντλουνγκ, Ντζάκπα (85' Σελόζι), Ρους, Λάνιγκ, Φλουμ (62' Μέιερ), Μπαρνέτα (89' Σροκ), Άιγκνερ, Χοσέλου
Μάιντς: Κάριους, Ποσπέχ, Μπελ, Νοβέσκι, Παρκ, Γκέις, Μόριτζ (83' Πόλτερ), Ζίμλινγκ (58' Πάρκερ), Για Κο, Οκαζάκι (72' Μάλι), Τσούπο Μότινγκ

Στουτγάρδη-Φράιμπουργκ 2-0
Γήπεδο: Mercedes Benz Arena

Στο 61ο λεπτό ο Χουμπ Στέφενς πέρασε στο παιχνίδι τον Αλεξάντρου Μαξίμ και ο Ρουμάνος μέσος με ένα γκολ και μια ασίστ χάρισε πολύτιμη νίκη στην Στουτγάρδη, 2-0 την Φράιμπουργκ, αποτέλεσμα που κράτησε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού. Στο 69' ο Μαξίμ αξιοποίησε μπαλιά του Τραορέ για το 1-0 και στο 89' με την 12η ασίστ στο πρωτάθλημα βοήθησε τον Χάρνικ να διαμορφώσει το τελικό 2-0. Έτσι το αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών της Φράιμπουργκ έλαβε τέλος με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόλις δυο βαθμούς πάνω από την 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ.

Στουτγάρδη: Ούλριχ, Σακάι, Σβαμπ, Ρούντιγκερ, Μπόκα, Γκέντνερ, Γκρουέζο (82' Λέιτνερ), Τραορέ, Χάρνικ, Ντινταβί (61' Μαξίμ), Ιμπίσεβιτς (61' Βέρνερ)
Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Σοργκ, Χον, Γκίντερ, Γκούντερ, Φερνάντες, Νταριντά, Κλάους, Σμιντ, Μεχμέντι, Γκέντε (73' Κερκ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 2-1
Γήπεδο: Signal Iduna Park
Μετά από ένα μήνα χωρίς νίκη στην Βεστφαλία, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επέστρεψε στις επιτυχίες μέσα στο σπίτι της κερδίζοντας 2-1 την Βόλφσμπουργκ ανατρέποντας μάλιστα το 0-1 του Ίβιτσα Όλιτς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα από ένα γκολ αλλά τελικά μπόρεσαν να προηγηθούν στο 34' όταν βγήκε σέντρα από τα αριστερά, ο Μαλαντά έπιασε την κεφαλιά, ο Λάνγκερακ, έπαιξε στην θέση του Βαϊντενφέλερ, έδιωξε και στην επαναφορά ο Όλιτς την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 40ο λεπτό έγινε μια απίστευτη φάση με τον Όλιτς να κάνει προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής και υπό την πίεση του Πίστσεκ, η μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, να ακουμπάει στον Όλιτς και να πηγαίνει πάλι στο δοκάρι. Αφού η Ντόρτμουντ γλίτωσε σε εκείνη την φάση το δεύτερο γκολ, έφτασε στην ισοφάριση στο 52ο λεπτό όταν ο Ρόις εκτέλεσε κόρνερ, ο Λεβαντόφσκι πρόλαβε στην έξοδο τον τερματοφύλακα Γκρουν και με κεφαλιά έκανε το 1-1. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 77ο λεπτό όταν ο Γκρουν στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα έπειτα από σέντρα που έγινε, έπεσε πάνω στον αμυντικό του τον Κνόχε, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Ρόις που ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 2-1. Έτσι η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ξανά μόνη στην δεύτερη θέση ενώ η Βόλφσμπουργκ είδε το αήττητο των τεσσάρων αγωνιστικών να λαμβάνει τέλος.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Γκρόσκροϊτς, Κελ, Σαχίν (46' Ντουρμ), Κελ, Ομπαμεγιάνγκ (46' Γιόγιτς), Ρόις, Μκιταριάν (76' Κιρχ), Λεβαντόφσκι
Βόλφσμπουργκ: Γκρουν, Τρας (69' Οχς), Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Μαλαντά (79' Καλιγκιούρι), Γκουστάβο, Πέρισιτς, Ντε Μπρούιν, Άρνολντ, Όλιτς

Η 29η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή 06/04 με τα παιχνίδια Μπράουνσβαϊγκ-Ανόβερο (16:30) και Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα