Έχασε αλλά έμεινε ζωντανό

18:41 10/5/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 34η αγωνιστική

Μάιντς-Αμβούργο 3-2
Γήπεδο: Coface Arena

Το Αμβούργο ηττήθηκε 3-2 από την Μάιντς αλλά σε συνδυασμό με τις ήττες Νυρεμβέργης και Μπράουνσβαϊγκ παρέμεινε στην 16η θέση και θα διεκδικήσει την παραμονή σε αγώνα μπαράζ με την 3η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Η Μάιντς πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.
Το άγχος ήταν εμφανές στους παίκτες του Αμβούργου και στο 7ο λεπτό από λάθος εκτίμηση του Βέστερμαν ο Έλκιν Σότο έκανε το 1-0 για την Μάιντς

αλλά πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Ο Φαν Ντερ Φάαρτ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κάριους απέκρουσε και στην επαναφορά ο Πιέρ Λασόγκα έκανε το 1-1.
Όμως στο 65' η Μάιντς πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Για Κο από τα αριστερά να δίνει στον Μάλι που με δεξί σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το 2-1. Ο σκόρερ έγινε δημιουργός στο 82ο λεπτό με τον Μάλι να δίνει στον Σίνζι Οκαζάκι που έκανε το 3-1 και ένα λεπτό αργότερα ο Ίβο Ιλίσεβιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Μάιντς: Κάριους, Ποσπέχ, Μπελ, Νοβέσκι, Ντίαζ, Σότο (84' Μπαουμγκάρτλινγκερ), Γκέις, Μόριτζ, Για Κο (83' Μίλερ), Μάλι, Οκαζάκι
Αμβούργο: Άντλερ, Ντικμέιερ, Βέστερμαν, Μανσίν, Γίρασεκ, Τέσε (74' Αρσλάν), Μπαντέλ, Ρινκόν, Τσαλχάνογλου, Φαν Ντερ Φάαρτ (83' Γιάνσεν), Λασόγκα (67' Ιλίσεβιτς)

Σάλκε-Νυρεμβέργη 4-1
Γήπεδο: Veltins Arena

Την επόμενη σεζόν, η Σάλκε θα βρεθεί ξανά στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 4-1 επί της Νυρεμβέργης. Η επικράτηση των γηπεδούχων ήταν καθολική και μόλις στο 6ο λεπτό ο Μέιερ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ματίπ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Λασόγκα ξεκίνησε προσπάθεια από τα αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Νοϊστέντερ που με δεξί σουτ έκανε το 2-0. Στο 75ο λεπτό ο Τζούλιαν Ντράξλερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Ντρμιτς να μειώνει στις καθυστερήσεις για την Νυρεμβέργη που αποχαιρέτησε την κατηγορία. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Σινεντού Ομπάσι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σάλκε: Φέρμαν, Χόγκλαντ (78' Ομπάσι), Αγιαχάν, Ματίπ, Κολάσινατς, Μπόατενγκ, Νοϊστέντερ, Γκορέτζκα, Ντράξλερ, Μέιερ (78' Χέβεντες), Σζαλάι (72' Κίρχοφ)
Νυρεμβέργη: Ρακόφσκι, Άνγκα, Νίλσον, Σταρκ, Χλούσεκ, Χασέμπε, Μπάλιτς (62' Τεκέρσι), Παχόνικ, Φραντζ, Φέλνερ (20' Μίρκο Κόλακ), Ντρμιτς

Μπάγερν Μονάχου-Στουτγάρδη 1-0

Γήπεδο: Allianz Arena

Με γκολ του Κλαούντιο Πιζάρο, πιθανότατα στο τελευταίο παιχνίδι του με την φανέλα των Βαυαρών, η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε 1-0 στην Στουτγάρδη στο παιχνίδι που είχε το χαρακτήρα φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πλέον οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας το επόμενο Σάββατο κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ με τον Ισπανό να ανησυχεί καθώς στην διάρκεια του παιχνιδιού τραυματίστηκαν οι Μάντζουκιτς, Σβαϊνστάιγκερ που είναι αμφίβολοι για τον τελικό.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Φαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Κρόος, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ (37' Χόμπιεργκ), Μίλερ, Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (64' Πιζάρο)
Στουτγάρδη: Ούλριχ, Σακάι, Νιντερμέιερ, Ρούντιγκερ, Μπόκα (45' Ντινταβί), Γκρουέζο, Γκέντνερ, Τραορέ, Ράους, Μαξίμ (78' Βέρνερ), Ιμπίσεβιτς (66' Κακάου)

Χέρτα Βερολίνου-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-4
Γήπεδο: OlympiaStadion

Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ μια εβδομάδα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας καθώς επικράτησε στο Βερολίνο της Χέρτα με 4-0. Όλα κρίθηκαν μέσα σε τρία λεπτά όταν στο 41' ο Χούμελς βρήκε τον Λεβαντόφσκι ανάμεσα στους αμυντικούς και ο Πολωνός με πλασέ έκανε το 0-1.
Στο 44ο λεπτό ο Γκρόσκροϊτς έδωσε στον Γιόγιτς και αυτός από τα αριστερά, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Μπρουκς, με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2.
Η ομάδα του Κλοπ έβαλε άλλα δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Λεβαντόφσκι να φτάνει τα 20 γκολ και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ να κάνει το 0-3 στο 81' και ένα λεπτό αργότερα ο Μκιταριάν αξιοποίησε μπαλιά του Ομπαμεγιάνγκ για το τελικό 0-4.

Χέρτα Βερολίνου: Κραφτ, Πεκαρίκ, Λάνγκαμπ (58' Νιεμέιερ), Μπρουκς, Σουλτζ, Κομπιασβίλι (64' Ράμος), Χοσογκάι, Ντζένγκ, Σκιέλμπρεντ (34' Φαν Ντεν Μπεργκ), Μουκχτάρ, Βάγκνερ.
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Φρίντριχ, Χούμελς (56' Παπασταθόπουλος), Σμέλτζερ, Γιόγιτς, Σαχίν (46' Κιρχ), Μκιταριάν, Γκρόσκροϊτς, Ρόις (70' Ομπαμεγιάνγκ), Λεβαντόφσκι

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης 2-1
Γήπεδο: BayArena
Η Μπάγερ Λεβερκούζεν με ανατροπή και δυο κεφαλιές κατάφερε να κερδίσει 2-1 την Βέρντερ Βρέμης και να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 21ο λεπτό με τον Τσέχο δεξιό μπακ Γκέμπρε Σελασιέ που αξιοποίησε ασίστ του Χαντ και σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ισοφάρισε στο 33ο λεπτό με κεφαλιά του Τοπράκ και πήρε την νίκη στο 53' με κεφαλιά του Μιν Σον.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Ντονάτι, Τοπράκ, Σπάχιτς, Μπένις, Καν, Μπέντερ (45' Ρόλφες), Μπραντ (67' Σαμ), Μιν Σον, Κάστρο, Ντερντιγιόκ (92' Βολσέιντ)
Βέρντερ Βρέμης: Βολφ, Φριτζ, Πρεντλ, Καλντιρόλα, Γκαρσία, Μπαργκφρέντε (80' Κρόος), Γκεμπρέ Σελασιέ, Μακιάντι (62' Ελία), Γιουνούζοβιτς, Χαντ, Ντι Σάντο

Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
Γήπεδο: SGL Arena

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην φετινή Bundesliga η Άουγκσμπουργκ που κέρδισε 2-1 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τερμάτισε στην 8η θέση χωρίς να καταφέρει όμως να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League λόγω της νίκης της Μάιντς. Στο 15' η Άιντραχτ έκανε το 1-0 με κεφαλιά του Χοσέλου αλλά με τον ίδιο τρόπο στο 29ο λεπτό ο Κλαβάν ισοφάρισε για την Άουγκσμπουργκ. Με κεφαλιά σημειώθηκε και το τρίτο γκολ του αγώνα καθώς ο Αντρέ Χαν αξιοποίησε την σέντρα του Όστρολεκ για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 στο 80ο λεπτό.

Άουγκσμπουργκ: Χιτζ, Βερχά, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Βογκτ (78' Γι Ντονγκ), Χαν, Βέρνερ (66' Εσβάιν), Άλτιντοπ, Μόλντερς (57' Μπομπαντίγια)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Γιούνγκ, Ζαμπράνο, Μάντλουνγκ, Ντζάκπα, Σβέγκλερ, Λάνιγκ (74' Μέιερ), Ρους, Σροκ, Άιγκνερ (78' Σελόζι), Χοσέλου

Ανόβερο-Φράιμπουργκ 3-2
Γήπεδο: HDL Arena

Σε ένα αδιάφορο, βαθμολογικά, παιχνίδι το Ανόβερο κέρδισε 3-2 την Φράιμπουργκ και ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο εφετινό πρωτάθλημα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χούζτι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους αλλά στο 50' η Φράιμπουργκ ισοφάρισε με τον Τζόναθαν Σμιντ έπειτα από ασίστ του Νταριντά.
Ο Ρούντνεβς πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έκανε το 2-1 για το Ανόβερο στο 65ο λεπτό αλλά και πάλι η Φράιμπουργκ είχε την απάντηση. Στο 78' με την δεύτερη ασίστ του Νταριντά, ο Ζούλεχνερ, που και αυτός μπήκε ως αλλαγή, έκανε το 2-2. Όμως δυο λεπτά αργότερα ο Πριμπ και ενώ δυο λεπτά πριν είχε περάσει στο παιχνίδι, με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-2 υπέρ του Ανόβερου.

Ανόβερο: Ζίλερ, Ραϊτόραλ, Μαρσέλο, Σουλτζ, Πάντερ, Σμίντεμπαχ, Αντρεάσεν, Μπίτενκουρτ (78' Πριμπ), Χούζτι (91' Χόφμαν), Στιντλ, Για Κόναν (60' Ρούντνεβς)
Φράιμπουργκ: Σβόλοου, Σοργκ, Κρμας (61' Χον), Γκίντερ, Γκούντερ, Σούστερ (74' Φερνάντες), Νταριντά, Κλάους, Σμιντ, Γκέντε, Φρέις (65' Ζούλεχνερ)

Χόφενχαϊμ-Μπράουνσβαϊγκ 3-1
Γήπεδο: Wirsol Rhein Neckar Arena

Η Μπράουνσβαϊγκ αποχαιρέτησε την Bundesliga μιας και ηττήθηκε 3-1 από την Χόφενχαϊμ τερματίζοντας στην τελευταία θέση.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό με κεφαλιά του Ρούντι και στο 64ο λεπτό ο Ρομπέρτο Φιρμίνο με δεξί σουτ, έπειτα από μπαλιά του Στρομπλ, έκανε το 2-0 τελειώνοντας το πρωτάθλημα με 16 γκολ στο ενεργητικό του. Με την συμπλήρωση 70 λεπτών ο Κέβιν Βόλαντ πέτυχε και τρίτο γκολ για λογαριασμό της Χόφενχαϊμ με την Μπράουνσβαϊγκ απλά να μειώνει με τον Γιάν Χοχσέιντ δυο λεπτά πριν το τέλος.

Χόφενχαϊμ: Γκραχλ, Τζόνσον (75' Τολχάν), Άμπραχαμ, Σούλε, Μπεκ, Στρομπλ, Πολάνσκι, Βόλαντ (81' Χάμαντ), Σαλίχοβιτς (78' Ναζάριο), Ρούντι, Φιρμίνο
Μπράουνσβαϊγκ: Νταβάρι, Κέσελ, Μπίκακιτς (73'Ντογκάν), Κορέια, Ρέιχελ, Τόιερκαουφ, Μπόλαντ (74' Χοχσέιντ), Μπελαραμπί, Νίλσεν, Ορλ (53' Βράνσιτς), Κουμπέλα

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 3-1
Γήπεδο: Volkswagen Arena

Η Βόλφσμπουργκ ναι μεν κέρδισε 3-1 την Γκλάντμπαχ αλλά δεν κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω της νίκης της Λεβερκούζεν, και έτσι θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League την επόμενη σεζόν με την Γκλάντμπαχ να παίζει προκριματικά.
Στο 30ο λεπτό ο Κέβιν Ντε Μπρούιν με δεξί σουτ αξιοποίησε ασίστ του Κνόχε για το 1-0 με την Γκλάντμπαχ να ισοφαρίζει στο 64ο λεπτό με τον Κρίστοφ Κράμερ έπειτα από μπαλιά του Ράφαελ. Η Βόλφσμπουργκ ευτύχησε να πάρει γρήγορα ξανά το προβάδισμα με κεφαλιά του Πέρισιτς στο 68' και στο 81' ο Ρόμπιν Κνόχε με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Τρας, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Άρνολντ, Λουίζ Γκουστάβο, Βιεϊρίνια (69' Καλιγκιούρι), Πέρισιτς (85' Πολάκ), Ντε Μπρούιν (91' Σάφερ), Όλιτς
Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Κορμπ, Στρανζλ, Γιάντσκε, Ντομίνγκεζ (45' Βεντ), Νορντβέιντ (69' Χάκα), Κράμερ, Χέρμαν, Αράνγκο (73' Χργκότα), Κρούσε, Ράφαελ

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα