Εμπόριο ποδοσφαιριστών: Ένα STOP από ΦΙΦΑ

19:54 27/12/2014 - Πηγή: AEK365

Προσπαθήστε να βρείτε αν υπάρχει κάποιο άλλο επάγγελμα στον κόσμο, όπου διάφοροι «επενδυτές» μπορούν να αγοράσουν μερίδια ενός ανθρώπινου όντος.

Είναι φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στο ποδόσφαιρο σε μεγάλη έκταση, με την πρακτική της «συνιδιοκτησίας» των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών. Το γεγονός αυτό, μετατρέπει το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ένα άθλιο δουλεμπόριο. Οι πολλοί, όμως, σιωπούν αφού τα χρήματα και τα συμφέροντα είναι πολλά. Αφού η πρακτική της συνιδιοκτησίας και της πολυιδιοκτησίας προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα στους «επενδυτές» όπως για παράδειγμα, το ξέπλυμα

χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το ποδόσφαιρο είναι, βέβαια, ένα παιχνίδι αλλά έχει μετατραπεί και σε ένα προνομιακό «προϊόν» της βιομηχανίας της διασκέδασης. Είναι αλήθεια ότι η μεταγραφική αγορά στο ποδόσφαιρο έχει διανύσει πολύ δρόμο τα τελευταία χρόνια, από την εποχή που οι ποδοσφαιριστές άλλαζαν ομάδα χωρίς να μπορούν, ουσιαστικά, να αντιδράσουν οι ίδιοι στις επιλογές της ομάδας και με το οικονομικό όφελος της μετακίνησης να το προσπορίζεται, σχεδόν αποκλειστικά, η ομάδα. Ήταν λες και οι ποδοσφαιριστές ήταν τα προϊόντα σε ένα πάγκο λαϊκής, που είχαν πάνω τους μία τιμή και τίποτε άλλο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα