Δυο βδομάδες ήταν αρκετές για τη Σίτι

20:08 12/5/2014 - Πηγή: AEK365

Κι αυτό γιατί βρέθηκαν στην κορυφή το μικρότερο χρονικό διάστημα απ' όλους τους άλλους συνδιεκδικητές, ωστόσο, τους... έφαγαν όλους στο φώτο φίνις!
Η Αρσεναλ έμεινε περισσότερο απ' όλους στην κορυφή, καθώς είχε δικό της το ρετιρέ για 128 ημέρες. Ωστόσο, οι «κανονιέρηδες» ξεφούσκωσαν νωρίς κι αρκέστηκαν τελικά στην 4η και τελευταία θέση που οδηγεί στο Champions League, μέσω προκριματικών.
Η Τσέλσι, που λίγο έλειψε

να κάνει αθόρυβα τη ζημιά ήταν δεύτερη στην σχετική κατάταξη, παραμένοντας στην κορυφή για 64 ημέρες.
Τρίτη ήταν η Λίβερπουλ που παρουσίασε τάσεις αυτοχειρίας και τελικά το πλήρωσε ακριβά. Οι «κόκκινοι» έμειναν στην 1η θέση για 59 ημέρες.
Last but not least που λένε και Αγγλοι ήταν οι «Πολίτες» της Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έμεινε μόλις για 15 μέρες στην κορυφή, ωστόσο, αυτό της ήταν αρκετό μιας και «έκλεψε» στο τέλος τον τίτλο!
Τουλάχιστον η Λίβερπουλ «παρηγορήθηκε» με τον πρώτο σκόρερ της λίγκας, τον Λουίς Σουάρες που σκόραρε 31 φορές, ενώ 21 «χτύπησε» ο έτερος «κόκκινος», Ντάνιελ Στάριτζ. Στα 20 τέρματα σταμάτησε ο εκπληκτικός φέτος, Γιάγια Τουρέ, ενώ από 17 είχαν ο Αγουέρο κι ο Ρούνεϊ.
Στους τερματοφύλακες, οι Τσεχ και Σέζνι κράτησαν σε 16 ματς ανέπαφη την εστία τους, ακολούθησε ο Χάουαρντ με 15 και οι Γιορίς, Μπόρουτς με 14.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έγινε ο πρώτος μη ευρωπαίος προπονητής που κατακτά τίτλο στην Αγγλία, ενώ για τον Χιλιανό είναι το πρώτο του πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα