«Δυνατή η Ελλάδα στο Λονδίνο»

23:54 18/4/2012 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή την τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Σπύρος Καπράλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ και τόνισε πως η Ελλάδα θα είναι δυνατό σύνολο.
Αναλυτικά:
«Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Λονδίνο 2012» καθώς στις 18 Απριλίου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις τελευταίες 100 ημέρες μέχρι την Τελετή Έναρξης, στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός με ιδιαίτερα δυνατή ομάδα, καθώς μέχρι τώρα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση 75 αθλητές και αθλήτριες, ενώ ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει καθώς διεκδικούμε και άλλες προκρίσεις, τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αθλήματα.Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή, ότι θα στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλους τους αθλητές που θα προκριθούν και είμαι σίγουρος θα αγωνιστούν με στόχο να τιμήσουν την πατρίδα μας και τον ελληνικό αθλητισμό.

Η Ελλάδα συμμετέχει ανελλιπώς σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 και μετά και πιστεύω ότι και στην βρετανική πρωτεύουσα θα αποδείξουμε ότι τιμάμε και σεβόμαστε την παράδοση των προγόνων μας, που εμπνεύστηκαν και γέννησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παράλληλα θα στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι μια υπερήφανη χώρα που δεν το βάζει εύκολα κάτω.

Την ίδια πρόκληση έχουμε μπροστά μας και στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία, με τη διοργάνωση της Τελετής Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012»,αλλά και μετά από μία εβδομάδα, στις 17 Μαϊου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην παράδοση της Φλόγας στην βρετανική αντιπροσωπεία.

Οι δύο συγκεκριμένες Τελετές πιστεύω ότι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους Έλληνες επιθυμούν να δώσουν δυναμικό «παρών», υπενθυμίζοντας σε όλο τον κόσμο, ότι όλα ξεκίνησαν από εδώ. Ταυτόχρονα καλεσμένοι είναι και οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα και θα έχουν την τύχη παρακολουθώντας τις Τελετές, να ταξιδέψουν μέσα στον χρόνο και στην ιστορία του Ολυμπισμού και του αθλητισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα