«Δύναμη της Εθνικής η άμυνα»

21:54 24/5/2012 - Πηγή: AEK365

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο το δυνατό σημείο της Ελλάδας, ενόψει Euro θα είναι η άμυνα. Ο νεαρός αμυντικός μίλησε στην γερμανική ιστοσελίδα «wz-newsline.de» και τόνισε επίσης, πως είναι αδικία η Ελλάδα να συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα λόγω οικονομικής κρίσης.

Αναλυτικά:

Για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση:

«Θεωρώ πως είναι λυπηρό το γεγονός να επικεντρώνεται τόσο πολύ η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Κατά την άποψη μου, το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό, αφού χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν επίσης πλήττονται από την κρίση. Ξέρω πως ο κόσμος στην Ελλάδα θα χαρεί πολύ εάν έχουμε επιτυχίες στο Euro. Όμως αυτό δεν μας δημιουργεί επιπλέον πίεση».

Για το ποδόσφαιρο στη χώρας μας: «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν τους περισσότερους τίτλους. Έχουν τις περισσότερες επιτυχίες στην Ευρώπη και συνεπώς από αυτές τις δύο ομάδες αγωνίζονται οι περισσότεροι διεθνείς».

Σχετικά με το πάθος των Ελλήνων για το ποδόσφαιρο: «Οι Έλληνες ενθουσιάζονται πολύ με το ποδόσφαιρο και ζουν γι αυτό. Είδαμε τι έγινε το 2004 όταν η Ελλάδα με τον Ότο Ρεχάγκελ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εγώ, όπως και όλοι οι Έλληνες βγήκαμε στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε».

Για την Εθνική, ο Παπασταθόπουλος κατέληξε: «Σημαντικό ρόλο έχει ο προπονητής μας, ο Φερνάντο Σάντος ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλες ελληνικές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός και συνεπώς γνωρίζει την ελληνική νοοτροπία. Τον γνωρίζω πολύ καλά, αφού τον είχα προπονητή όταν ήμουν 17 ετών στην ΑΕΚ. Στα προκριματικά του Euro παίξαμε πολύ αποτελεσματικά και δεχτήκαμε λίγα γκολ. Η δύναμή μας είναι η αμυντική λειτουργία μας, καθώς δεν έχουμε τον παίκτη που θα κρίνει μόνος του ένα παιχνίδι. Προσωπικά ως παίκτης, εξελίχθηκα από το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και θέλω να το αποδείξω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα