Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα

10:12 12/2/2012 - Πηγή: AEK365

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ενόψει της σημερινής, κρίσιμης ημέρας, όπου στη Βουλή θα ψηφιστεί ο νέος νόμος. Η αστυνομία, θέλοντας να αποφύγει καταστάσεις, ανάλογες με αυτές του περασμένου Ιουνίου και ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης που ετοιμάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που έχουν

προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την ίδια ώρα, αλλά και του απλού κόσμου που αναμένεται να βγει στους δρόμους, έχει λάβει ήδη σοβαρά μέτρα.

Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου θα είναι απαγορευμένη ζώνη για τα αυτοκίνητα. Ο «αποκλεισμός» των οχημάτων θα απλώνεται από τη Συγγρού μέχρι την Κατεχάκη και από την Πειραιώς μέχρι την Πατησίων . Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη φρούρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ της Βουλής και εκεί θα ανέβει το τείχος-κάγκελο από πλεξιγκλάς. Για το Κοινοβούλιο σχεδιάστηκε ειδικό πλάνο, καθώς αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών.

-Από νωρίς το μεσημέρι (το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 17:00) θα λαμβάνουν μέτρα 6.000 ένστολοι. Από αυτούς, οι 2.000 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (ένα είδος ήπιων ΜΑΤ)) και 25 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).

-Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ θα ενεργούν περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, κρατικής και Τροχαίας.

-Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

-Εισαγγελείς χωρισμένοι σε δύο βάρδιες βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα