Δωρίστε 5 ευρώ, για να σωθεί η Wikipedia

21:00 16/11/2011 - Πηγή: AEK365

Τη βοήθεια όσων ανθρώπων εξυπηρετούνται καθημερινά από την διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia ζητά ο δημιουργός της, Τζίμι Γουέιλς, ώστε να συνεχίσει να ζει.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση το Wikipedia είναι το 5o σάιτ παγκοσμίως με 450 εκατ. κόσμο κάθε μήνα, 679 σέρβερς και 95 άτομα προσωπικό τη στιγμή που η Google έχει ένα εκατομμύριο σερβερς και η Yahoo

13.000 άτομα προσωπικό.

Στη φιλοσοφία της Wikipedia, λέει ο Γουέιλς δεν ταιριάζουν οι διαφημίσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για τους υπόλοιπους είναι κακές. Απλώς, η Wikipedia είναι κάτι ξεχωριστό.

«Είναι σαν μια βιβλιοθήκη ή ένα δημόσιο πάρκο. Σαν ένας ναός για το μυαλό. Ένα μέρος που μπορούμε να πάμε όλοι και να σκεφτούμε, να μάθουμε, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας με τους άλλους», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Όταν ίδρυσα τη Wikipedia, θα μπορούσα να την είχα κάνει μια επικερδή επιχείρηση βάζοντας διαφημίσεις, αλλά αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό. Αν ο κάθε ένας που διαβάζει αυτή την ανακοίνωση δωρίσει 5 ευρώ θα χρειάζεται να ζητάμε δωρεές μόνο μια μέρα το χρόνο. Αλλά δεν μπορούν όλοι να δωρίσουν και αυτό είναι εντάξει. Κάθε χρόνο λίγοι άνθρωποι αποφασίζουν να δωρίσουν.

Φέτος, σας παρακαλώ σκεφτείτε να δωρίσετε 5, 10 ή 20 ευρώ ή όσα μπορείτε, για να διατηρηθεί η Wikipedia», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όσοι επιθυμούν να δωρίσουν, μπορούν να το κάνουν εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα