Διπλό πρόκρισης για Μπάρτσα

23:42 14/2/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» - 1ος αγώνας

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 1-3

ΓΗΠΕΔΟ: Μπάι Αρίνα

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-1 της Μπάγερ στην Γερμανία και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τραγικό το ματς με τους Γερμανούς να αμύνονται μαζικά και την Μπάρτσα να μην μπορεί να βρει χώρους.

Πέρασαν λοιπόν σαράντα λεπτά χωρίς φάση αλλά στο 41' οι «μπλαουγκράνα» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μέσι να βγάζει τετ α τετ τον Σάντσες και αυτός με πλασέ να ανοίγει το σκορ. Η απάντηση της Λεβερκούζεν όμως ήρθε άμεσα καθώς στο 51' οι παίκτες της γύρισαν την μπάλα έξω από την περιοχή, έκαναν την σέντρα και ο Κάντλετς με κεφαλιά ισοφάρισε. Μόλις πέντε λεπτά μετά όμως ο Μέσι βρήκε και πάλι τον Σάντσες που απέφυγε και τον Λένο και έκανε το 1-2. Σχεδόν με την σέντρα οι «ασπιρίνες» έχασαν καλή ευκαιρία με τον Ρενάο Αουγκούστο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση και στο 64ο λεπτό είχαν δοκάρι σε σουτ του Κάστρο. Στο 72' ο Μέσι έβγαλε καταπληκτική μπαλιά για τον Πέδρο που δεν πρόλαβε την έξοδο του Λένο. Στο επόμενο λεπτό ο Μέσι «χόρεψε» την άμυνα της Μπάγερ και πλάσαρε στο δοκάρι. Οι Γερμανοί βρέθηκαν κοντά στο 2-2 στο 79' όταν ο Κίσλινγκ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά ο Βαλντές απέκρουσε. Πέντε λεπτά μετά ο Σάντσες άγγιξε το χατ-τρικ αλλά ο Λένο έδιωξε την κεφαλιά του. Λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90' ο Άλβες έκοψε για τον Μέσι που από κοντά με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Σκάαμπ, Ράιναρτζ, Μ.Φρίντριχ Τσόρλουκα (91'Ντα Κόστα), Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες (75'Κίσλινγκ), Μπέντερ, Αουγκούστο, Σούρλε (90'Μπελαραμπί).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μασεράνο, Μπούσκετς, Ινιέστα (70'Τιάγκο), Φάμπρεγκας, Αντριάνο (70'Πέδρο), Σάντσες (85'Κουένσα), Μέσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα