Διπλό και Μουντιάλ για Βοσνία

21:55 15/10/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2014- 7ος ΟΜΙΛΟΣ- 10η αγωνιστική

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ- ΒΟΣΝΙΑ: 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Νταριάους ιρ Τζιρένο

Η Βοσνία έγραψε ιστορία καθώς επικρατώντας με 1-0 της Λιθουανίας πήρε για πρώτη φορά πρόκριση σε Μουντιάλ. Οι Βόσνιοι μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος και πίεσαν στο πρώτο 20λεπτο χάνοντας καλές ευκαιρίες.

Η Λιθουανία αντέδρασε στη συνέχεια και μάλιστα είχε μια εξαιρετική φάση στο 27' με τον Καλόνας όταν ο Μπέγκοβιτς απογειώθηκε και έδιωξε την μπάλα. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η Βοσνία πίεσε ασφυκτικά αλλά το γκολ δεν ήρθε. Καλύτεροι και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο 63' αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πέντε λεπτά μετά όμως ο Ντζέκο βρήκε τον Ιμπίσεβιτς ο οποίος έκανε το 0-1. Ο σκόρερ των Βόσνιων στο 86' έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπέγκοβιτς είπε όχι στον Σιργκέντας και γλίτωσε την ομάδα του.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αρλάουσκις, Κιγιάνσκας, Ζαλιούκας, Βατικούνας, Μπορόφσκι, Βίτσιους, Μικολιούνας (69'Βάλσκις), Πάνκα, Καλόνας, Ματουλεβίτσιους (78'Ραζούλις), Τσέρνιτς (85'Σιργκέντας).

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Βρσάγεβιτς (71'Ζαχίροβιτς), Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Λούλιτς, Πιάνιτς. Μισίμοβιτς, Σαλίχοβιτς, Μεντούνγιανιν, Ιμπίσεβιτς, Ντζέκο.

ΛΕΤΟΝΙΑ- ΣΛΟΒΑΚΙΑ: 2-2

ΓΗΠΕΔΟ: Στάντιονς Σκόντο

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του ομίλου μας η Σλοβακία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Λετονία. Οι Σλοβάκοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς. Άνοιξαν το σκορ στο 9' με τον Γιακούμπκο και επτά λεπτά μετά πέτυχαν το 0-2 με τον Σαλάτα. Η Λετονία κατάφερε να μειώσει με τον Σάμπαλα στο 47' και να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις με τον Ρόντε.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Κολίνκο, Ρόντε, Μπουλβίτις, Γκορκς, Μαξιμένκο, Λάιζανς (53'Ζιούζινς), Λάζντινς, Φεντόφς, Κοβάλοφς, Σάμπαλα, Βισνιακόφς (85'Βερπακόφσκις).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κόζατσικ, Πέκαρικ, Ντούριτσα, Σαλάτα, Σβέντο, Κόνια, Κούτσκα (86'Πετσόφσκι), Σέστακ (62'Γκουέντε), Γιακούμπκο (56'Μπακός), Γέντρισεκ, Ντούρις.

Keywords
Τυχαία Θέματα