Διπλό για Μπάγερν, over στο Μιλάνο

14:18 19/2/2014 - Πηγή: AEK365

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση συνεχίζεται σήμερα με δύο ακόμα μεγάλες αναμετρήσεις. Η Άρσεναλ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου και η Μίλαν την Ατλέτικο Μαδρίτης. Χθες Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν έβαλαν τις βάσεις για πρόκριση στους «8», καθώς έφυγαν με νίκες, τόσο οι «μπλαουγκράνα» από το Μάντσεστερ νικώντας τη Σίτι 2-0, όσο και οι «Παριζιάνοι» επικρατώντας πολύ εύκολα της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 4-0.

>

«Διπλό» η Μπάγερν στο «Έμιρετς»

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το «Διπλό» της Μπάγερν Μονάχου μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ σε απόδοση 1.80. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 6 φορές συνολικά στη διοργάνωση. Η Άρσεναλ μετράει 2 νίκες, η Μπάγερν 3, ενώ 1 ματς τελείωσε ισόπαλο. Αμφότεροι έχουν κερδίσει τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, έχοντας σκοράρει σχεδόν τα ίδια γκολ (9 η Μπάγερν, 7 η Άρσεναλ). Μπάγερν και Άρσεναλ αναμετρήθηκαν και πέρυσι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Βαυαρούς να κατακτούν την πρόκριση. Μάλιστα είχαν επικρατήσει 3-1 στο Λονδίνο. Η Μπάγερν σκόραρε στις τελευταίες 12 εκτός έδρας αναμετρήσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις τελευταίες 6/7 μάλιστα, περισσότερα από ένα γκολ. Αήττητη η Μπάγερν φέτος εκτός έδρας, μετράει ρεκόρ 14-2-0. Σε εκπληκτική κατάσταση βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου, που σήμερα μπαίνει ως φαβορί στο γήπεδο που πέρυσι έκανε πάρτι! Πρώτο φαβορί και για την κατάκτηση εκ νέου του Τσάμπιονς Λιγκ οι Βαυαροί, που κάνουν... πλάκα στη Γερμανία, ενώ είναι απόλυτα αποτελεσματικοί και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Προέρχονται από 9 σερί νίκες για όλες τις διοργανώσεις, 13 για την Μπουντεσλίγκα, είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της με 59 πόντους, 16 περισσότερους απ' τη δεύτερη Λεβερκούζεν και πλέον στοχεύει στην κατάκτηση των άλλων θεσμών. Σκοράρουν όποτε θέλουν, πιέζουν όποτε θέλουν, ανεβάζουν ρυθμό, ρίχνουν ρυθμό, προσφέρουν θέαμα. Γενικά, η Μπάγερν (και) του 2014 κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο, χωρίς να έχει σημασία ποιον έχει απέναντι της. Μέσα στο νέο έτος έχει σκοράρει 20 γκολ και έχει δεχτεί μόλις 1! Εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει να ηττηθεί απ' τον Οκτώβριο του 2012 (3-1 απ' την Μπάτε Μπορίσοφ), καθώς ακολούθησαν 9 σερί αναμετρήσεις, τις 8 εκ των οποίων κέρδισε, μεταξύ αυτών και το περσινό 3-1 επί της Άρσεναλ. Πέρασε πέρυσι από τις έδρες των Γιουβέντους (0-2) και Μπαρτσελόνα (0-3), ενώ φέτος επικράτησε των Μάντσεστερ Σίτι (1-3) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-3). Η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα προέρχεται από μια εύκολη επικράτηση επί της Φράιμπουργκ το Σάββατο, εκεί όπου έπαιξε με σχεδόν βασική ομάδα, χωρίς να κάνει αλλαγές. Δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα της σημερινής αναμέτρησης, με τον Λαμ να παίρνει το γνωστό ρόλο του συνδετικού κρίκου στη μεσαία γραμμή και τον Μάντζουκιτς να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Εκτός όλων των άλλων, ο Ισπανός κόουτς αναζητά και ένα προσωπικό ρεκόρ κόντρα στην Άρσεναλ, την οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Λονδίνο! «Δεν έχω πανηγυρίσει ποτέ σ' αυτό το γήπεδο. Απ' τις εμπειρίες μου εδώ, κατάλαβα ότι δεν μπορείς να κυριαρχήσεις επί της Άρσεναλ. Μπορείς να κάνεις το παιχνίδι σου για 35 λεπτά, για 40 λεπτά, για 70 λεπτά, αλλά ποτέ για ολόκληρο το ματς. Πάντα θα έχεις πρόβλημα», είπε.

Over 2.5 στο Μιλάνο

Περνάμε στον αγώνα Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης όπου κρατάμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.40. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κόντρα της Μίλαν με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τους «16» του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ροσονέρι» κουβαλάνε μεν μία πολύ... βαριά ιστορία, όμως παρουσιάζονται ιδιαίτερα αποδυναμωμένοι τη φετινή σεζόν. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο χαρακτηρίζεται από σαφώς λιγότερη ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού την τελευταία διετία.

Οι γηπεδούχοι Μιλανέζοι προκρίθηκαν στους «16» ως 2οι του ομίλου τους (2-3-1 το σερί) πίσω από την Μπαρτσελόνα, ενώ εντός έδρας είναι αήττητοι με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια στιγμής, όμως, μετρούν μόλις 4 νίκες στα τελευταία 12 εντός έδρας παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις (4-6-2). Στο ιταλικό πρωτάθλημα η Μίλαν βρίσκεται στην (καθόλου τιμητική) 9η θέση του πίνακα με 32 βαθμούς, ενώ παράλληλα έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό από την Ουντινέζε στο Κόπα Ιτάλια. Ζευγάρι-πρόκληση είναι για την Ατλέτικο αυτό με τη Μίλαν. Οι «ροχιμπλάνκος» καλούνται να αποδείξουν σε αυτή τη δυάδα αγώνων ότι το «μέταλλό» τους είναι τόσο σκληρό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται και στα ντέρμπι κόντρα σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Βέβαια, στη φάση των ομίλων οι Μαδριλένοι τα πήγαν περίφημα, τελειώνοντας αήττητοι την εξάδα των αγώνων με 5 νίκες και 1 ισοπαλία.

Όσον αφορά την Πριμέρα Ντιβιζιόν, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε συνεχίζεται να βρίσκεται για τα... καλά στο παιχνίδι του τίτλου, ισοβαθμώντας στην κορυφή με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης (όλες έχουν από 60 βαθμούς). Οι 3 ήττες στην τελευταία τετράδα αγώνων (οι 2 είναι από τη Ρεάλ για τα ημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι, όπου οι «ροχιμπλάνκος» γνώρισαν τον αποκλεισμό) αποτελούν ένα απόλυτα... ασύνηθες φαινόμενο για τη φετινή Ατλέτικο, καθώς έχει δεχθεί μόλις 4 ήττες σε σύνολο 40 επίσημων αγώνων για όλες τις διοργανώσεις. Το συνολικό φετινό εκτός έδρας σερί της είναι στο 12-4-3.

Άσσος με κάλυψη η Νότιγχαμ

Από την Τσάμπιονσιπ κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Νότιγχαμ με αντίπαλο τη Λέστερ σε απόδοση 2.10. Πρόκειται για ντέρμπι των Ανατολικών Μίντλαντς. Αήττητη η Νότιγχαμ στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στην Τσάμπιονσιπ, νικήτρια στα πέντε πιο πρόσφατα. Θύμα έκπληξης έπεσε την Κυριακή η Νότιγχαμ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 3-1. Ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά τις 29 Νοεμβρίου, όταν η Ρέντινγκ την κέρδισε στην έδρα της με 2-3, και έκτοτε μετρούσε εννέα νίκες και επτά ισοπαλίες σε 16 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Επιστρέφει σήμερα στην έδρα της, όπου στα πέντε τελευταία παιχνίδια που έδωσε για την Τσάμπιονσιπ έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες, ενώ στα τρία πιο πρόσφατα ήταν «φωτιά» επιθετικά πετυχαίνοντας τρία γκολ απέναντι στη Γέοβιλ και από τέσσερα κόντρα σε Μπλάκμπερν και Γουότφορντ. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα απέναντι στην πρωτοπόρο της Τσάμπιονσιπ, ενώ σε περίπτωση που κερδίσει θα πλασαριστεί στην 4η θέση και θα μπει δυνατά στο κόλπο της απευθείας ανόδου.

Πρώτη νίκη για Πανιώνιο, ξανά Over το Ουλμ-Καντού, ντέρμπι στο Βελιγράδι

Περνάμε στο Μπάσκετ και συγκεκριμένα στο Eurocup όπου έχουμε ξεχωρίσει 4 σημεία. Αρχίζουμε με τον αγώνα του Πανιώνίου με αντίπαλο την Μπιλμπάο, όπου κρατάμε τη νίκη των γηπεδούχων σε απόδοση 1.80 και το Over 155.5 που πληρώνει 1.90. Ένα από τα αδιάφορα παιχνίδια της ημέρας. Ο Πανιώνιος μπορεί να είναι απογοητευμένος από την πορεία του στο LAST-32 αλλά όπως αναφέρθηκε παραπάνω όλο αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Απογοήτευση επικρατεί στην περσινή φιναλίστ Μπιλμπάο αφού περίμεναν τουλάχιστον να παιχτεί η πρόκριση την τελευταία αγωνιστική. Απόψε ο Σφαιρόπουλος και οι παίχτες του θα προσπαθήσουν να κάνουν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση ώστε να μην παραμείνουν η μοναδική ομάδα του LAST-32 χωρίς νίκη. Η Μπιλμπάο έχει να σκεφτεί και τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής στην Ισπανία, εντός με την Χιπουσκόα, που χρειάζεται νίκη για να περάσει μία θέση μπροστά από την Χιπουσκόα στην βαθμολογία. Ο Πανιώνιος αντιθέτως παίζει την Κυριακή εντός με τον Παναθηναϊκό και δεν έχει ούτε ταξίδι ούτε κούραση. Επιλογή η πρώτη νίκη του Πανιωνίου στο LAST-32. Δεύτερη επιλογή το Over 155.5. Εντελώς αδιάφορο το παιχνίδι, δεν υπάρχει λόγος να παίξει κανείς άμυνα και όπως έχουμε παρατηρήσει τα Over είναι συχνό φαινόμενο για την Μπιλμπάο. Στον πρώτο αγώνα το ματς είχε φτάσει τους 155 πόντους αλλά η διαφορά ήταν τεράστια (93-62). Σήμερα οι ομάδες μπορούν να το ξεπεράσουν. Επίσης επιλέγουμε το +8.5 της Νίζνι Νοβγκόροντ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα σε απόδοση 1.80 και το Over 161.5 πόντους στον αγώνα Ουλμ - Καντού που προσφέρεται σε απόδοση 1.95.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > AEK365