Διπλό από ημίχρονο η Χόφενχαϊμ

18:33 21/12/2014 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 0-5

ΓΗΠΕΔΟ: OLYMPIASTADION

Η δεύτερη εκτός έδρας νίκη της Χόφενχαϊμ στο πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακή αφού επικράτησε με το επιβλητικό 5-0 της Χέρτα Βερολίνου βάζοντας τρία γκολ στο πρώτο μέρος.
Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τζον Μπρουκς που μέσα σε τρία λεπτά έβαλε αυτογκόλ και έκανε πέναλτι. Συγκεκριμένα, στο 23' ο Αμερικανός αμυντικός έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα

της ομάδας του έπειτα από σέντρα του Φόλαντ για το 0-1 της Χόφενχαϊμ.
Στο 26ο λεπτό, ο Μπρουκς ανέτρεψε τον Σίπλοκ εντός περιοχής, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Σέγιαντ Σεφέροβιτς έκανε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους.
Η Χόφενχαϊμ δεν κατάφερε το 0-3 στο 35' όταν ο Φόλαντ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Χέρτα, τον Κραφτ, αλλά τα κατάφερε τρία λεπτά αργότερα όταν κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι. Σε μαρκάρισμα του Σουλζ στον Μπεκ ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι, το ριπλέι δεν τον δικαιώνει, και ο Σεφέροβιτς σκόραρε για δεύτερη φορά εις βάρος της πρώην ομάδας του για το 0-3.
Η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα από τη στιγμή που η Χέρτα Βερολίνου δεν αξιοποίησε τη καλύτερη στιγμή της στο παιχνίδι όταν ο Μπεν Χατίρα στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στο 54ο λεπτό.
Από εκεί και πέρα δυο ασίστ του Ρομπέρτο Φιρμίνο αξιοποιήθηκαν ιδανικά από Σίπλοκ (74') και Ρούντι (84') που διαμόρφωσαν το τελικό 0-5 για τη Χόφενχαϊμ.

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Κραφτ, Ντζενγκ, Χεγκελερ, Μπρουκς, Πεκαρίκ (72' Καλού), Χοσογκάι (59' Στόκερ), Νιμάιερ, Μπεν Χατίρα, Σουλζ, Ρόνι (72' Βάγκνερ), Σίμπερ
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Μπεκ, Στρομπλ, Μπίκακιτς, Κιμ, Σβέγκλέρ (85' Άμπραχαμ), Πολάνσκι, Φόλαντ (77' Ρούντι), Φιρμίνο, Σαλίχοβιτς, Σίπλοκ

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΝΟΒΕΡΟ 2-2
ΓΗΠΕΔΟ: SCHWARZWALD-STADION

Η Φράιμπουργκ ήταν μια ανάσα από τη πρώτη της νίκη μετά τις 8 Νοεμβρίου αφού προηγήθηκε 2-0 αλλά το Ανόβερο δεν τα παράτησε και με γκολ στα τελευταία λεπτά πήρε τον πολύτιμο βαθμό.
Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και σε δυο περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει αλλά στο 24' ο Μπριάντ και στο 34' ο Χοσέλου σημάδεψαν το δοκάρι της εστίας της Φράιμπουργκ.
Έτσι στις καθυστερήσεις ήρθε η τιμωρία για το Ανόβερο με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ όταν ο Κρίστιαν Γκούντερ από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Μάικ Φραντζ πετάχτηκε στη πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Αυτό το γκολ έδωσε άλλον αέρα στη Φράιμπουργκ που μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν στο 46' ο Κλάους σημάδεψε το δοκάρι. Όλα έδειχναν να τελειώνουν στο 81ο λεπτό τότε που ο Μαρκ Όλιβερ Κεμπφ με τον... ώμο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Ωστόσο, το Ανόβερο δεν τα παράτησε και δυο λεπτά αργότερα ο Κεμπφ έκανε λάθος στη πίεση του Στιντλ ο οποίος πήρε τη μπάλα στα δεξιά και τη κατάλληλη στιγμή έβγαλε τη μπαλιά στον Μπίτενκουρτ που στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε για το 2-1. Το κακό για τη Φράιμπουργκ όμως δεν τελείωσε εκεί.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, το Ανόβερο είναι στην επίθεση η μπάλα φτάνει στο τερματοφύλακα της Φράιμπουργκ, τον Μπούρκι, που κάνει κάκιστο διώξιμο αφού η μπάλα φτάνει στον ξεμαρκάριστο Χοσέλου που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2.
Το Ανόβερο έμεινε για 3η σερί αγωνιστική αήττητο και η Φράιμπουργκ θα κάνει Χριστούγεννα στον πάτο της βαθμολογίας.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούρκι, Ρίτερ (46' Μούντζα), Κρμας, Κεμπφ, Γκούντερ, Νταριντά (80' Τορεχόν), Σούστερ, Κλάους, Σμιντ, Μεχμέντι, Φραντζ (78' Φίλιπ)
ΑΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Σακάι, Σανέ, Μαρσέλο, Άλμπορνοζ, Σμίντεμπαχ, Χιρσχ (67' Μπίτενκουρτ), Μπριάντ, Κιγιοτάκε (95' Πριμπ), Στιντλ, Χοσέλου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα