Διόρθωσε την ανακοίνωσή της η κ. Δούρου

21:09 24/3/2014 - Πηγή: AEK365

Το μόνο θετικό σε αυτή την υπόθεση που άνοιξε η ίδια η κ. Ρένα Δούρου με την αρχική της τοποθέτηση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», είναι ότι μέσω των ανακριβειών της και των αντιδράσεων που αυτές προκαλούν και καταγράφονται από το σύνολο των ΜΜΕ, θα έχει την ευκαιρία να μάθει επιτέλους βασικότατα ζητήματα που αφορούν το πρότζεκτ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, τα οποία αγνοούσε...

Αφού λοιπόν η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής έμαθε στην... πορεία

ότι το πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ το έχει εκπονήσει και το υλοποιεί η ίδια η ΑΕΚ και όχι η Περιφέρεια, ότι το σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και ότι σε λίγες μέρες κατατίθεται στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο σχέδιο, σιγά σιγά θα ενημερωθεί και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου. Ένα πρώτο (αλλά μικρό) βήμα έγινε σήμερα, όπως μαρτυρά και η... διόρθωση που έγινε στην ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο της ανακοίνωσης αναφέρονταν (στο αρχικό κείμενο) τα εξής: «Να θυμίσουμε σε όλους πως το οικόπεδο που θα γίνει το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία δεν θα λάβει τίποτα για αυτήν την παραχώρηση. Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά μιας ιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας του πολυεκατομμυριούχου κ. Μελισσανίδη και θα παραμείνει στα χέρια του, ακόμα και αν εγκαταλείψει την ομάδα».

Αν επισκεφτεί τώρα κάποιος την ιστοσελίδα της κ. Δούρου θα διαπιστώσει ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχουν διορθώσεις. Συνεπώς, η κ. Δούρου... θύμισε σε όλους (έτσι ξεκινάει η παράγραφος) κάτι που δεν ισχύει! Όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να... ξαναθυμίσει και έτσι το συγκεκριμένο σημείο της ανακοίνωσης (μετά τις διορθώσεις) διαμορφώθηκε ως εξής: «Να θυμίσουμε σε όλους πως το οικόπεδο που θα γίνει το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ η οποία δεν έχει εξασφαλισμένους ανταποδοτικούς πόρους. Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά στα πρότυπα Κόκκαλη θα ανήκει για 49 χρόνια σε μια ιδιωτική εταιρεία με μεγαλομέτοχο τον πολυεκατομμυριούχο κ. Μελισσανίδη και μπορεί να παραμείνει στα χέρια του, ακόμα και αν εγκαταλείψει την ομάδα».

Στην πρώτη... βερσιόν της ανακοίνωσης η Ερασιτεχνική ΑΕΚ «δεν θα λάβει τίποτα για αυτήν την παραχώρηση», ενώ στο δεύτερο «δεν έχει εξασφαλισμένους ανταποδοτικούς πόρους». Επίσης, στην πρώτη... βερσιόν «το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά μιας ιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας του πολυεκατομμυριούχου κ. Μελισσανίδη», ενώ στο δεύτερο «το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά στα πρότυπα Κόκκαλη θα ανήκει για 49 χρόνια σε μια ιδιωτική εταιρεία με μεγαλομέτοχο τον πολυεκατομμυριούχο κ. Μελισσανίδη».

Ωστόσο, επειδή το κείμενο... παίρνει κι άλλη διόρθωση (άλλωστε, εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο) και στο πλαίσιο της προσπάθειας να βοηθήσουμε την ενημέρωση της κ. Δούρου, να κάνουμε κάποιες σημειώσεις:

* Τα οικονομικά και τα ευρύτερα οφέλη που θα έχει η Ερασιτεχνική ΑΕΚ από την κατασκευή του γηπέδου, είναι ένα ζήτημα που αφορά (εσωτερικά) την ΑΕΚ. Οι σχέσεις των δύο πλευρών (ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής) ορίζονται με συμβάσεις που υπογράφουν μεταξύ τους, όπως ορίζει ο νόμος και δεν είναι θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, όπως για παράδειγμα ισχύει και για τις τιμές των εισιτηρίων στο νέο γήπεδο, οι οποίες δεν θα εγκριθούν από το... Περιφερειακό Συμβούλιο.

* Ο λόγος που το γήπεδο δεν θα ανήκει στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Και απαγορεύεται για όλες τις ΠΑΕ της χώρας και γι' αυτό ΚΑΜΙΑ δεν έχει στην ιδιοκτησία της ούτε γήπεδο, ούτε καν προπονητικό κέντρο.

* Το γήπεδο θα ανήκει από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ στην ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚ. Η εκμετάλλευσή του θα παραχωρηθεί για 49 χρόνια στην εταιρεία «Δικέφαλος 1924» και αυτό διότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του. Μέτοχοι σε αυτή την εταιρεία θα είναι χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ που θα βάλουν χρήματα, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Ο Γιώργος Μελισσανίδης έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να βάλει 10 εκατ. ευρώ και για τον λόγο αυτό θα έχει το 33,3%. Επίσης, κι άλλοι οικονομικά ισχυροί φίλοι της ΑΕΚ έχουν δεσμευτεί να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια (όπως ο Πέτρος Παππάς και ο Πόλυς Χατζηιωάννου), ενώ μέτοχοι της εταιρείας είναι ΗΔΗ περισσότεροι από 10.000 οπαδοί της ΑΕΚ που φέτος αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας (καθώς το 50% των εσόδων πήγαν για την κατασκευή του γηπέδου) και όσοι έχουν συμμετάσχει στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που είναι ανοικτή στο κοινό, με τιμή μετοχής τα 10 ευρώ.

Τώρα, λοιπόν που η κ. Δούρου αρχίζει να μαθαίνει τις σημαντικές παραμέτρους του πρότζεκτ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ είναι ευκαιρία να απαντήσει επιτέλους και στα τρία «καυτά» ερωτήματα: α) αν συμφωνεί με το -συγκεκριμένο- σχέδιο που έχει καταρτίσει και έχει παρουσιάσει η ΑΕΚ, προκαλώντας θύελλα ενθουσιασμού στον κόσμο της. β) αν συμφωνεί με την επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ που έχει ΗΔΗ ψηφιστεί (από τον περασμένο Ιούνιο) από το Περιφερειακό Συμβούλιο. γ) αν το κόμμα της (ΣΥΡΙΖΑ) θα υπερψηφίσει την τροπολογία που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες στην βουλή και αφορά το σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς»...

Keywords
Τυχαία Θέματα