Δημητρέλος: Δεν είναι λύση το Πρωτοδικείο

10:22 12/7/2012 - Πηγή: AEK365

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται (ξανά) έντονα το σενάριο να αναζητήσει η ΑΕΚ τις τύχες της μέσω Πρωτοδικείου. Ο Ανδρέας Δημητρέλος εξηγεί πως μία τέτοια κίνηση αφενός δεν φαίνεται να είναι στις άμεσες σκέψεις κανενός, αφετέρου δεν δίνει μία ουσιαστική λύση στην ΠΑΕ. «Για μένα αυτή τη στιγμή είναι το ίδιο και το αυτό», λέει ο πρόεδρος της ΑΕΚ μέσω της ΩΡΑ

ΤΩΝ ΣΠΟΡ για το θέμα και προσθέτει: «Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που θα ωφελήσει μία σύσταση διοίκησης Πρωτοδικείου την ΑΕΚ. Επί της ουσίας η ΑΕΚ σαν σύλλογος δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι. Το συμβούλιο της διοίκησης Πρωτοδικείου θα μπορεί να τελεί απαλλαγμένο από τις νομικές συνέπειες των προηγούμενων συμβουλίων. Αλλά ως εκεί. Από εκεί και πέρα το Δημόσιο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει διαφορετικά μία διοίκηση Πρωτοδικείου. Ούτε πρόκειται να κάνει διαφορετικούς διακανονισμούς με μια τέτοια διοίκηση. Εάν η νέα διοίκηση δεν μπορέσει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, τότε θα έχει και αυτή τις ίδιες ευθύνες, τις ίδιες συνέπειες. Όταν, λοιπόν, έρθει η ώρα να πληρωθεί το άρθρο 44 ή οι δόσεις προς την εφορία, τι περιμένουμε ότι θα γίνει; Το ΦΠΑ; Το ΦΜΥ; Οι υποχρεώσεις δεν σταματούν για την ΠΑΕ ΑΕΚ είτε μέσω κανονικής διοίκησης είτε μέσω διοίκησης Πρωτοδικείου».
Επιπλέον ο Ανδρέας Δημητρέλος επανέλαβε το "αναγκαίο κακό", όπως το χαρακτήρισε, που δεν είναι άλλο από το να πουλήσει η ομάδα παίκτες αναζητώντας ρευστό: «Δυστυχώς οι πωλήσεις είναι αναπόφευκτες από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν έχει άλλα προσδοκώμενα έσοδα. Δεν υπάρχει λύση και είναι σαφές πως η ομάδα βασίζεται αυτή τη στιγμή μόνο στον κόσμο της. Αν συνεχίσουμε έτσι θα υπάρξουν κι άλλες πωλήσεις. Εξετάζουμε κάθε πρόταση σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε. Αυτό είναι αναγκαίο κακό».
Σχετικά τώρα με τους διακανονισμούς που επιχειρεί η ΠΑΕ με τους παίκτες για τα οφειλόμενα κι αν μπορεί η ΑΕΚ να αποφύγει νέες προσφυγές, ο Δημητρέλος σημείωσε: «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό σημείο. Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών έχει δείξει ότι νοιάζεται την ομάδα και είναι σε θέση να την στηρίξει, κάνοντας υπομονή. Είναι όμως ένα επικίνδυνο θέμα. Αν υπάρξει η παραμικρή αποτυχία, όσο το σχέδιο θα καταρρεύσει. Η ΑΕΚ δεν αντέχει ούτε... μισή προσφυγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα