Δημιουργείται Σοβιετική Λίγκα

18:20 30/11/2012 - Πηγή: AEK365

Η Ρωσικά Λίγκα επιβεβαίωσε πως εξετάζει την περίπτωση να διοργανώσει ένα νέο πρωτάθλημα που θα συμμετέχουν ομάδες και από άλλες πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες.

«Πολλές ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Ρωσίας έχουν ζητήσει από τη λίγκα να μελετήσει την πρόταση για την δημιουργία ενός πρωταθλήματος της Κοινοπολιτείας των Ανεξαρτήτων Χωρών (ο οργανισμός που ιδρύθηκε αμέσως μετά τη πτώση της Σοβιετικής Ενωσης)», τόνισε ο Σεργκέι Πριάντκιν στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής λίγκας. «Θεωρώ πως είναι μια ενδιαφέρουσα και σωστή ιδέα. Θα εξετάσουμε άμεσα την εφαρμογή αυτού του πρότζεκτ».

Να σημειωθεί πως στην Κοινοπολιτεία συμμετέχουν επίσημα εννέα από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ενώ ανεπίσημα άλλες δύο (Ουκρανία και Τουρκμενιστάν). Με άλλα λόγια όλες οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες πλην των τριών βαλτικών (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία). Αξίζει να σημειωθεί πως και η UEFA δηλώνει πως δεν θα βάλει εμπόδια στην προσπάθεια.

«Η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην μετά την αλλαγή της στάσης της UEFA. Η ιδέα αυτή δεν είναι καθόλου καινούργια και ήδη έχουν γίνει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Είναι πολύ πιθανό να οργανώσουμε ένα workgroup ειδικά για αυτό το πρότζεκτ στην επόμενη συνεδρίαση της λίγκας», πρόσθεσε ο Πριάντκιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα