ΔΗΜΑΡ: Δεν κάνουμε πίσω στα εργασιακά

16:32 30/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η Δημοκρατική Αριστερά εμμένει στην άρνησή της να ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά και εκφράζει τη διαφωνία της με την κατάληξη που είχαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, όπως την ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην άποψη ότι τα εργασιακά πρέπει να περιληφθούν σε διαφορετικό άρθρο από τα υπόλοιπα μέτρα, ώστε να μπορέσει να ψηφίσει το πακέτο, για το οποίο είχε εκφραστεί αρχικά θετικά. Με

δεδομένο όμως ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει περιθώρια για ένα τέτοιο ελιγμό όλη η ευθύνη πέφτει στο κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη για την τελική του στάση.

Στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να υπάρχουν κι άλλες απόψεις, όπως η υπερψήφιση των μέτρων, όπως και να έχει προκειμένου να μην προκληθεί πολιτική κρίση. Όλοι αναγνωρίζουν ότι σε περίπτωση, που η ΔΗΜΑΡ δεν συνταχθεί με την γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά προτιμήσει είτε την καταψήφιση, είτε ακόμη και το λευκό ή το "παρών", τότε θα διαταραχθούν επικίνδυνα οι ισορροπίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από το σχήμα και διατήρηση μίας στάσης "διακριτικής στήριξης".

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον η ΔΗΜΑΡ αρνηθεί να ψηφίσει, θα έχει να δεχθεί κριτική και από τις δύο κατευθύνσεις: Και από τα δεξιά, για την απροθυμία της να βάλει στην πιο κρίσιμη στιγμή πλάτη στην προσπάθεια, που ανέλαβε η κυβέρνηση, αλλά και από τα αριστερά, καθώς θα επιβεβαιωθούν όλοι όσοι επέκριναν από την αρχή τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, ως μία αδιέξοδη στρατηγική.

Keywords
Τυχαία Θέματα