Στραπάτσο για Γιουνάιτεντ

16:34 5/1/2014 - Πηγή: AEK365

FA CUP-3ος ΓΥΡΟΣ

Μάντσεστερ Γ.-Σουόνσι: 1-2

Πιο άσχημα δεν θα μπορούσε να μπει το 2014 για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Μετά την ήττα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς απ' την Τότεναμ, οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν ξανά μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», με σκορ 2-1 από την Σουόνσι και έμειναν εκτός συνέχειας στο Κύπελλο Αγγλίας, με τους Ουαλούς να πανηγυρίζουν μεγάλη πρόκριση.

Σε προσωπικό της... εφιάλτη έχουν εξελιχθεί τα εντός έδρας παιχνίδια για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την φετινή σεζόν! Τελευταίος

θύτης η Σουόνσι!

Οι Ουαλοί πήγαν μέσα στο σπίτι των πρωταθλητών Αγγλίας και με γκολ του Μπονί στο 90' πανηγύρισαν σπουδαίο διπλό με σκορ 2-1 που τους χάρισε μεγάλη πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, την ώρα που η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες δείχνει να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι πουθενά!

Οι "κύκνοι" άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Ρούτλετζ, αλλά δεν το χάρηκαν πολύ, αφού τέσσερα λεπτά ο Ερνάντεζ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Κι ενώ φαινόταν πως θα πάμε για επαναληπτικό, στο 80' αποβλήθηκε ο Φάμπιο, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του, άφησε με δέκα παίκτες τους "κόκκινους διαβόλους" μέχρι το τέλος και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να... χτυπήσουν στο "ψαχνό" και να περάσουν στην επόμενη φάση του θεσμού!

Τίμησαν την μνήμη του Εουσέμπιο οι δύο ομάδες, πριν την έναρξη του αγώνα.

Καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς! Γιατί όταν μόλις στο 12' η Σουόνσι πήρε προβάδισμα στο σκορ, αυτόματα δόθηκε άλλη... αίγλη στο παιχνίδι! Ο Ποθουέλο έκανε μπαλιά-τρύπα στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, ο Ρούτλετζ βρήκε όσο χώρο ήθελε και με «λόμπα» κρέμασε τον Λίντεργκααρντ για το προβάδισμα των Ουαλών! Η χαρά τους κράτησε για (πολύ) λίγο! Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπίτνερ σέντραρε, ο Ερνάντεζ βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας και έκανε το 1-1 για τους «κόκκινους διαβόλους». Οι παίκτες του Μόγιες ναι μεν είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, την ώρα που οι «κύκνοι» ήταν πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Κι αν κάποιος πίστευε πως η Γιουνάιτεντ θα μπει στο δεύτερο να «καθαρίσει», δεν έπεσε και πολύ μέσα, διότι με τον Ποθουέλο να είναι ιδιαίτερα δραστήριος, η Σουόνσι πλησίαζε περισσότερο στο δεύτερο τέρμα, δίχως βέβαια να τα καταφέρνει. Τα λεπτά περνούσαν, φάσεις δεν υπήρχαν και φαινόταν πως οι δύο ομάδες έχουν συμβιβαστεί στο να λύσουν οριστικά τις διαφορές τους σε επαναληπτικό. Έλα, όμως, που ο Φάμπιο στο 80' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κι ενώ είχε περάσει στον αγώνα τέσσερα λεπτά νωρίτερα! Και αυτό έδωσε δύναμη στην Σουόνσι να κυνηγήσει μια μεγάλη πρόκριση. Και δικαιώθηκε! Στο 90' ο Μπονί «χτύπησε» στο... ψαχνό, έγραψε το 2-1 και ουσιαστικά χάρισε μια τεράστια πρόκριση στην ομάδα του.

Λίβερπουλ-Όλνταμ: 2-0
(Άσπας 54', Ταρκόφσκι 82' αυτ.)

Η Λίβερπουλ δεν την «πάτησε» όπως πέρυσι κόντρα στην Όλνταμ! Το πρώτο γκολ του Ιάγκο Άσπας με την κόκκινη φανέλα «ξεκλείδωσε» την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 54' και το αυτογκόλ του Ταρκόφσκι έγραψε το τελικό 2-0 πήρε χάρισε στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς τη νίκη-πρόκριση στη φάση των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Πορτ Βέιλ-Πλίμουθ: 2-2
(Τόμλιν 15', Πόουπ 36'-Ριντ 51', Πούρινγκτον 74')

Δύσκολη τη ζωή της έκανε η Πορτ Βέιλ, η οποία αν και προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στην Πλίμουθ, είδε την εστία της να παραβιάζεται δις και πλέον πρέπει να πάει στο γήπεδο της αντιπάλου της για να επιδιώξει την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Κοινώς, τα έκανε μαντάρα!

Ντέρμπι Κάουντι-Τσέλσι: 0-2

Ο Τζον Όμπι Μίκελ, γιόρτασε τις 300 συμμετοχές του με τη φανέλα της Τσέλσι σκοράροντας, ενώ μάλιστα, φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά την αποχώρηση του Μίκαελ Εσιέν. Το άλλο γκολ πέτυχε ο Αζάρ.
Τη Στόουκ θα αντιμετωπίσουν στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου οι «μπλε» του Λονδίνου.

Για να βγει η... υποχρέωση από πλευράς Τσέλσι, έπρεπε να διασπαστεί η σφιχτή άμυνα της Ντέρμπι Κάουντι που περιόρισε τον Σαμουέλ Ετό και κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις παρουσίες των «μπλε» στη μεγάλη περιοχή. Τα «κριάρια», ξεπετάχτηκαν μετά το πρώτο 15λεπτο, αλλά στη μοναδική καλή στιγμή τους, ο Γουόρντ στο 18' δεν πρόλαβε τη σέντρα του Φόρσιθ. Η Τσέλσι, έφτασε κοντά στο γκολ πρώτα με ένα μακρινό σουτ του Όσκαρ στο 38' από περίπου 30 μέτρα, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ραμίρεζ είχε δοκάρι σε σουτ που κόντραρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν πολύ πιο ανοιχτό, με τη Ντέρμπι Κάουντι να κάνει προσπάθεια ώστε να μην αφήσει την Τσέλσι να παίζει μόνη της. Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έλυσαν τον «Γόρδιο δεσμό» στο 66ο λεπτό με το γκολ του Τζον Όμπι Μίκελ που σκόραρε με κεφαλιά! Όλα τελείωσαν στο 71', όταν ο Όσκαρ από πάσα του Τόρες, έφερε τη μπάλα στο δεξί και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 2-0, στέλνοντας την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στην επόμενη φάση. Λίγο πριν το φινάλε, ο Τόρες έχασε φοβερή ευκαιρία, περνώντας και τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά αποτυγχάνοντας να σκοράρει, ενώ στο 82' ο Ραμίρεζ είχε νέο δοκάρι.

Σάντερλαντ-Καρλάιλ: 3-1

πόλικο... ιδρώτα και ένα αυτογκόλ χρειάστηκε η Σάντερλαντ για να νικήσει 3-1 την Καρλάιλ εντός έδρας και να πάρει την πρόκριση για την 4η φάση του Κυπέλλου Αγγλίας όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Κιντερμίνστερ-Πίτερμπρο.

Η ομάδα του Πογιέτ δεν έπιασε καλή απόδοση και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να έχει... μπλέξει άσχημα απέναντι στην ομάδα της League One που προφανώς και δεν είχε τίποτα να χάσει από το ματς.

Στο 34΄ο Άνταμ Τζόνσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πογιέτ (1-0) και τα πράγματα έγιναν πιο απλά... Η Καρλάιλ πάντως το πάλευε. Όσο μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, το έκανε και είχε κάποιες προσπάθειες που έδειχναν ότι δεν έπρεπε να την... αψηφήσει ο αντίπαλος. Το «καμπανάκι» δεν ακούστηκε και στο 43΄ο Ρόμπσον έκανε το 1-1 με ωραία σουτ μέσα από την περιοχή. Έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Το καλό για την Σάντερλαντ ήταν ότι πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο (50ο λεπτό), μπήκε με 2-1 μπροστά στο σκορ χωρίς να το αξίζει με αυτογκόλ του Ο' Χάνλον που προσπάθησε να διώξει σε σέντρα του Τζόνσον. Η Καρλάιλ δεν είχε άλλες ευκαιρίες για να κάνει αυτό που έκανε και την πρώτη φορά και στο 90΄ο Ελ Χατζί Μπα απλώς έγραψε το τελικό 3-1.

Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουέστ Χαμ: 5-0
(Αμπντούν 13' πεν., Πάτερσον 65', 71', 79', Ριντ 90+1')

Με το πέναλτι α λα Πανένκα του Τζαμέλ Αμπτούν, το χατ-τρικ του Τζέιμι Πάτερσον, ο οποίος κέρδισε και την παράβαση πριν το γκολ του Αλγερινού, και ένα γκολ του Άντι Ριντ, η Νότιγχαμ Φόρεστ συνέτριψε την Γουέστ Χαμ με 5-0 εντός έδρας, προκρίθηκε στον 4ογύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, κερδίζοντας μία θέση στην κλήρωση που θα διεξαχθεί σε λίγη ώρα.
Το σκορ άνοιξε στο 13ο λεπτό, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να στέλνει τη μπάλα στο κέντρο της εστίας μένοντας ψύχραιμος από την άσπρη βούλα, ενώ χρειάστηκαν κάτι περισσότερα από 50 αγωνιστικά λεπτά για να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα.

Στο 65' ο Πάτερσον άνοιξε λογαριασμό, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, ενώ έξι λεπτά αργότερα έκανε το 3-0 μετά από πάσα του Χένρι Λάνσμπερι. Το 4-0 διαμορφώθηκε στο 79' και πάλι με τον Πάτερσον, που άλλαξε βηματισμό για να στείλει τη μπάλα στην αντίθετη γωνία, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 90', όταν ο Αμπντούν σέντραρε στον Ριντ και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να βάλει το τελευταίο καρφί στον... τάφο των «σφυριών».

Keywords
Τυχαία Θέματα