Διαψεύδεται η επιστροφή Πιστόριους στις προπονήσεις

19:28 4/4/2013 - Πηγή: AEK365

Η οικογένεια του Όσκαρ Πιστόριους με δήλωσή της διέψευσε δημοσιεύματα ότι ο Παραολυμπιονίκης, που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, επιστρέφει στις προπονήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Τύπος της Νοτίου Αφρικής δημοσίευσε φωτογραφίες του «Blade Runner» σε στίβο Πανεπιστημίου της Πρετόρια που τραβήχτηκαν πριν από ένα μήνα. Τα

μέλη της οικογένειάς του πάντως εξηγούν πως δεν έχει αποφασίσει να επιστρέψει στις προπονήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά πως:

«Ο Όσκαρ δεν έχει επιστρέψει σε κάποιο επίσημο προπονητικό πρόγραμμα. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον όμως πρόκειται για μία απόφαση που θα πάρει ο ίδιος και μόνον ο ίδιος. Είναι ακόμα σοκαρισμένος και μας ξεκαθάρισε πως ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Ο Όσκαρ έτρεξε κάποιες μεμονωμένες φορές μετά την αποφυλάκισή του, όμως κάθε φορά πάλευε με την ιδέα να εγκαταλείψει το σπίτι», ανέφερε η ανακοίνωση με την οικογένεια να προσθέτει πως τα μέλη της τον ενθάρρυναν να αρχίσει να ασκείται καθώς θα τον βοηθούσε να «ξεπεράσει το τραύμα» και να σταθεροποιηθεί συναισθηματικά.

Ο 26χρονος παραολυμπιονίκης κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφό του τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι την πέρασε για διαρρήκτη. Μέχρι τη δίκη του είναι ελεύθερος και χωρίς περιορισμό εξόδου από την χώρα, όμως ο Πιστόριους ακύρωσε τη συμμετοχή του σε σειρά από αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα