Διακοπές με ένα βιβλίο!

14:12 1/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ηλίας Τομαράς προτείνει:

Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΩ (ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ - 1996)

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Κέδρος

ΣΕΛΙΔΕΣ: 290

ΤΙΜΗ: 15.28

Μικρές ιστορίες που ακούγονται μέσα σε ένα κουρείο στην Πλατεία Βικτορίας και ακροβατούν μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Η μαυρούλα, ο Μασάμπα, ο ακέφαλος αναβάτης και ένας τρομοκράτης Άι Βασίλης στην Αθήνα του '70. Ένα βιβλίο απλό και όμορφο που δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ. Κείμενα που

μας κάνουν άλλοτε να μελαγχολούμε και άλλοτε να χαμογελάμε από έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς.

Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΣΤΙΒΕΝ ΠΡΕΣΦΙΛΝΤ -2006)

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Πατάκης

ΣΕΛΙΔΕΣ: 433

ΤΙΜΗ: 18.85

Ο... ιερέας του ιστορικού μυθιστορήματος μας βάζει στον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της εκστρατείας του στην Ανατολή. Μέσα από τα μάτια ενός νεαρού στρατιώτη του Αλέξανδρου γνωρίζουμε τη φρίκη και τις προκλήσεις του πολέμου. Ο Πρέσφιλντ καταφέρνει, όπως και στις "Πύλες της Φωτιάς", να σε βάλει απόλυτα μέσα στο κλίμα της εποχής ενώ μέσα από μια ερωτική ιστορία παρουσιάζει δεξιοτεχνικά την προσπάθεια να συναντηθούν δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι.

Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ (ΜΑΡΙΟ ΒΑΡΓΚΑΣ ΓΙΟΣΑ - 1963)

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Καστανιώτης

ΣΕΛΙΔΕΣ: 512

ΤΙΜΗ: 19.17

Ένα βιβλίο που σε όσους έχουν πάει στρατό θα τους θυμίσει πολλά. Ο κορυφαίος Περουβιανός συγγραφέας μας μεταφέρει σε μια στρατιωτική σχολή στη Λίμα, η οποία λειτουργεί περίπου σαν αναμορφωτήριο. Οι έφηβοι έχουν δημιουργήσει το δικό τους σύστημα αξιών και τιμής με τους αξιωματικούς να το έχουν αποδεχτεί. Ένας έρωτας και μια κλοπή όμως μπορούν να κομματιάσουν τις εύθραυστες ισορροπίες και οι συνέπειες να είναι τραγικές. Εξαιρετικό βιβλίο που δεν πλατειάζει πουθενά και διαβάζεται άνετα.

Ο ΔΡΟΜΟΣ (ΚΟΡΜΑΚ ΜΑΚΑΡΘΙ - 2006)

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Καστανιώτης

ΣΕΛΙΔΕΣ: 256

ΤΙΜΗ: 15.00

Σε έναν σκοτεινό σκηνικό ένας πατέρας με τον γιο του προσπαθούν να φτάσουν στη θάλασσα ελπίζοντας να βρουν κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο από αυτό που ζουν. Η πορεία τους είναι γεμάτη εμπόδια και καταστάσεις έξω από κάθε λογική μια και η ανθρωπιά έχει χαθεί κάτω από την στάχτη που έχει σκεπάσει τα πάντα. Ένα αριστούργημα από τον βραβευμένο με Νόμπελ ΜακΚάρθι. Σίγουρα μέσα στα κορυφαία σύγχρονα βιβλία το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο που δεν κατάφερε (ως συνήθως) να αποδώσει το μεγαλείο του.

ΣΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ (ΤΑΡΙΚ ΑΛΙ - 1992)

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Άγρα

ΣΕΛΙΔΕΣ: 326

ΤΙΜΗ: 19.58

Ένα βιβλίο έκπληξη που μας μυεί στον ισλαμικό κόσμο. Ο Πακιστανός συγγραφέας μας μεταφέρει στην Ανδαλουσία των Μαυριτανών λίγο πριν την οριστική τους πτώση και εκδίωξη. Η Γρανάδα έχει πέσει και η "ανακατάκτηση" από τους Ισπανούς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μια οικογένεια που ζει στην περιοχή πέντε αιώνες προσπαθεί να επιζήσει μέσα στο κλίμα των σαρωτικών αλλαγών και τον βίαιο εκχριστιανισμό. Ένα ταξίδι στην μουσουλμανικ

Keywords
Τυχαία Θέματα