Δένδιας: «Λύση για τη Χρυσή Αυγή η συνταγματική αναθεώρηση»

12:22 4/5/2013 - Πηγή: AEK365

«Με τη συνταγματική αναθεώρηση πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν κριτήρια που θα αποκλείουν την ύπαρξη τέτοιου είδους μορφωμάτων από το κομματικό μας σύστημα», δηλώνει ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζει πάντως ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η ΧΑ είναι η ανάκαμψη της οικονομίας.

Για τις καταγγελίες περί διασύνδεσης της ΧΑ με αστυνομικούς, ο κ. Δένδιας απαντά: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ψηφίζει κάθε αστυνομικός και δεν μπορώ να του επιβάλω τι θα πράξει ενώπιον της κάλπης. Αλλά, εάν παραβαίνει τους νόμους, θα υποστεί τις πειθαρχικές και ποινικές συνέπειες που προβλέπονται.»

Σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατία, επισημαίνει ότι αποτελούν σημαντική επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής, αλλά προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Σε ερώτηση για τις διαδηλώσεις, απαντά ότι είναι υπό εξέταση «να μην μπορούν να κλείνουν διαδηλώσεις των 30-50 ατόμων μια ολόκληρη κεντρική αρτηρία», αλλά διευκρινίζει ότι «αυτό δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις συγκεντρώσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων, ή τις εκδηλώσεις γενικού χαρακτήρα, όπως η Πρωτομαγιά και το Πολυτεχνείο».

Ο κ. Δένδιας ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν κατανοεί γιατί ανέχεται στελέχη με ακραίες απόψεις.

«Δεν υποχρέωσα εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση υπέρ κατηγορουμένων για κακουργήματα στις Σκουριές και δεν κατανοώ γιατί ενεπλάκη σε μια υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον των δικαστικών Αρχών» σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα