«Δεν υπάρχει plan b για το Μουντιάλ»

19:43 24/6/2013 - Πηγή: AEK365

Στη Βραζιλία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 παρά τις έντονες κινητοποιήσει πολιτών τις τελευταίες ημέρες, που παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ."Ο τελικός του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών θα φιλοξενηθεί στο 'Μαρακανά' του Ρίο ντε Ζανέιρο την επόμενη Κυριακή και το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο στη Βραζιλία, στις 12 πόλεις που έχουν οριστεί. Έχουμε 6 έτοιμα στάδια και άλλα 6 έρχονται πριν από το τέλος του έτους", εξήγησε ο ισχυρός άντρας

της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σε συνέντευξη Τύπου στο Ρίο.

Ο υπουργός αθλητισμού της Βραζιλίας, Άλντο Ρεμπέλο, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχουν χώρες που επιχειρούν να "κλέψουν" το Μουντιάλ από την πατρίδα του, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Κίνα, ωστόσο ο Βαλκ απάντησε πως "δεν υπάρχει plan b για τη φιλοξενία του Μουντιάλ 2014 από άλλη χώρα. Η FIFA δεν έλαβε καμία προσφορά από άλλη χώρα".

Από εκεί και πέρα, ο Βαλκ απάντησε και στην κριτική που δέχεται η FIFA ακόμα και από σπουδαίους ανθρώπους του αθλήματος όπως ο Ρομάριο, σχετικά τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει χάρη στο Μουντιάλ.

FIFA παραχώρησε τα εμπορικά δικαιώματα του Μουντιάλ 2014 έναντι 5.200.000.000 ευρώ. Για τη διοργάνωση θα δαπανήσει 1.800.000.000 με 1.900.000.000 ευρώ. Η FIFA διοργανώνει άλλα 19 Παγκόσμια Κύπελλα, όπως για παράδειγμα το Παγκόσμιο Κύπελλο κ-20 και δεν εισπράττει ούτε δεκάρα από αυτά. Κάνουμε πολλά καλά πράγματα. Ποτέ δεν είναι αρκετό, αλλά δεν ντρέπομαι γι' αυτά που κάνουμε", ήταν η απάντησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα