Δεν ξόφλησε η Ντόρτμουντ

18:49 21/3/2015 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΛΚΕ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 0-1
Γήπεδο: VELTINS ARENA

Στην 3η θέση επέστρεψε η Λεβερκούζεν που κέρδισε με 1-0 μέσα στην έδρα της Σάλκε.

Η Μπάγερ είχε τν έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και τελικά στο 35ο λεπτό ο Μπελαράμπι έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη οι «ασπιρίνες» ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και κράτησαν τη σπουδαία νίκη.

ΣΑΛΚΕ: Βελενρόιτερ, Αγιαχάν, Μάτιπ, Νάστασιτς, Νοϊστάντερ (64' Γκορέτζκα), Μπαρνέτα, Χόγκερ, Μάιερ, Φουχς, Χούντελααρ, Σανέ (42' Μπόατενγκ)

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Παπαδόπουλο

(46' Τοπράκ)ς, Σπάχιτς, Ουέντελ, Ρόλφες, Κάστρο, Μπραντ, Σον (46' Τσαλχάνογλου), Μπελαραμπί, Κίσλινγκ (78' Μπέντερ)

ΑΝΟΒΕΡΟ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2-3
ΓΗΠΕΔΟ: HDL ARENA
Για έβδομη σερί αγωνιστική η Μπορούσια Ντόρτμουντ παρέμεινε αήττητη στη Bundesliga κερδίζοντας 3-2 το Ανόβερο και πλησίασε ακόμα περισσότερο στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League δείχνοντας πως αφήνει πίσω της τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καθοριστική στιγμή του παιχνιδιού η αποβολή του Μπίτενκουρτ ο οποίος δέχτηκε δυο κίτρινες κάρτες σε διάστημα έξι λεπτών, 49' και 55', αφήνοντας το Ανόβερο με παίκτη λιγότερο.
Στο 19' ο Ρόις βρήκε ωραία τον Ομπαμεγιάνγκ και ο Γκαμπονέζος με προβολή έκανε το 0-1 για την ομάδα του Κλοπ με το Ανόβερο να απαντάει με τον αρχηγό του. Στο 31ο λεπτό ο Μπλαστσικόφσκι έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Μπίτενκουρτ από τα αριστερά δίνει στον Στιντλ και αυτός αποφεύγει το τάκλιν του Χούμελς και με πλασέ ισοφαρίζει σε 1-1.
Τρία λεπτά αργότερα ο Μπίτενκουρτ βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση αλλά αντι να πλασάρει έκανε άτσαλο σουτ σπαταλώντας μια ευκαιρία για το Ανόβερο. Στην επανάληψη, και πριν μείνουν με δέκα παίκτες, οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλη ευκαιρία όταν ο Χοσέλου έπιασε τη κεφαλιά και ο Χούμελς έδιωξε πάνω στη γραμμή στο 53'
Από τη στιγμή που η Ντόρτμουντ έμεινε με παίκτη παραπάνω, τα πράγματα για εκείνη έγιναν πιο εύκολα και στο 57' ο Μπλαστσικόφσκι με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Ρόις εντός περιοχής και εκείνος τη κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Καγκάουα που σκόραρε για το 1-2.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ιάπωνας από εκτελεστής έγινε δημιουργός καθώς έβγαλε ωραία πάσα από αριστερά για τον Ομπαμεγιάνγκ που με κεφαλιά έκανε το 1-3 με το 8ο γκολ του στον δεύτερο γύρο.
Στο 76' ο Παπασταθόπουλος από τα δεξιά βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω του και στο 80' ο Ρόις σημάδεψε το δοκάρι.
Στο 82' και παρότι με δέκα παίκτες, το Ανόβερο μπήκε στο παιχνίδι με φοβερό σουτ του Στιντλ εκτός περιοχής ο οποίος έκανε το 2-3 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Τρία λεπτά αργότερα από σέντρα του Κελ, ο Παπασταθόπουλος έπιασε τη κεφαλιά, αλλά όχι με κατεύθυνση προς την εστία, αλλά προς τα δεξιά.
Το 2-3 έμεινε μέχρι το τέλος αφού στο 87' ο Χοσέλου δεν πρόλαβε να κάνει τη προβολή σε σέντρα του Άλμπορνοζ και έτσι το Ανόβερο παραμένει χωρίς νίκη από τα μέσα Δεκέμβρη.

ΑΝΟΒΕΡΟ: Ζίλερ, Σακάι (85' Αντρεάσεν), Μαρσέλο, Φελίπε, Σουλζ (72' Άλμπορνοζ), Κιγιοτάκε, Σανέ, Μπριάντ (72' Πριμπ), Μπίτενκουρτ, Στιντλ, Χοσέλου
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Κιρχ (58' Ντούντζιακ), Σούμποτιτς, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Κελ, Γκουντογκάν (72' Μπέντερ), Μπλαστσικόφσκι, Ρόις (90' Ράμος), Καγκάουα, Ομπαμεγιάνγκ

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 3-1
ΓΗΠΕΔΟ: MERCEDES BENZ ARENA
Μετά από εννέα αγωνιστικές, η Στουτγάρδη πανηγύρισε νίκη στη Bundesliga και η ομάδα του Χουμπ Στέφενς μπορεί να ελπίζει πλέον σε παραμονή, παρότι παραμένει στη τελευταία θέση.
Μάλιστα, η νίκη ήρθε με ανατροπή καθώς στο 51' η Άιντραχτ Φρανκφούρτης προηγήθηκε όταν από τα δεξιά ο Μάιερ έβγαλε σέντρα, η μπάλα κόντραρε στο τάκλιν και ο Σεφέροβιτς με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Όμως στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Ντάνιελ Γκίντσεκ που μέσα σε τρία λεπτά έφερε τα πάνω κάτω. Στο 63' αξιοποίησε ασίστ του Χάρνικ και έφερε το ματς στα ίσια και στο 66' από πάσα του Μαξίμ έδωσε προβάδισμα στη Στουτγάρδη.
Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Αλεξάντρ Μαξίμ με τη συμπλήρωση 80 λεπτών. Χαμένη ευκαιρία για την Άιντραχτ να πλησιάσει στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Ουλράιχ, Κλάιν, Μπάουμγκαρτλ, Νιντερμάιερ, Χλούσεκ, Γκέντνερ, Ντιέ (53' Ρομέου), Χάρνικ, Βέρνερ (58' Κόστιτς), Μαξίκ, Γκίντσεκ (89' Σβάαμπ)
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τσάντλερ, Ζαμπράνο, Μάντλουνγκ, Οσίπκα, Χασέμπε, Άιγκνερ, Ινούι, Στεντέρα, Σεφέροβιτς, Μάιερ

ΚΟΛΩΝΙΑ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: RHEIN ENERGIE STADION
Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ματίας Λέμαν στο 88ο λεπτό, η Κολωνία "τσίμπησε" βαθμό κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν τη πρώτη ευκαιρία στο 11' με τον Ντι Σάντο πριν ανοίξουν το σκορ στο 27ο λεπτό. Ο Σέλκε εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και έκανε το 0-1.
Η Κολωνία δεν κατάφερε να ισοφαρίσει παρά τις ευκαιρίες του Βίμερ και του Ούτζα με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές στην επανάληψη. Στο 62' ο Οσάκο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με τη Βέρντερ Βρέμης να διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν της δόθηκε σε μαρκάρισμα στον Οζτουνάλι στο 77'.
Τελικά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, αλλά για τη Κολωνία στο 88' σε ανατροπή του Βίμερ με τον Λέμαν να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1. Δεύτερη σερί ισοπαλία για Κολωνία, τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη η Βέρντερ Βρέμης.

ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Ολκόφσκι (58' Οσάκο), Μάροχ, Βίμμερ, Χέκτορ, Φογκτ, Λέμαν, Ρίσε, Πέστσκο (73' Χάλφαρ), Ντέιβερσον, Ούτζα (82' Φίνε)
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βολφ, Γκεμπρέ Σελασιέ, Πρεντλ, Βέστεργκααρντ, Στέρνμπεργκ (69' Γκαρσία), Μπαργκφρέντε, Φριτζ, Γιουνούζοβιτς (90' Μακιάντι, Μπάρτελς, Σέλκε (66' Οζτουνάλι), Ντι Σάντο

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 0-0
ΓΗΠΕΔΟ: BENTELER ARENA
Πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Πάντερμπορν και έτσι, μετά και το 0-0 με τη Χόφενχαϊμ, βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Στο πρώτο μέρος η Πάντερμπορν δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ παρά τις προσπάθειες του Λάκιτς ενώ η Χόφενχαϊμ φάνηκε απειλητική μόνο στα τελευταία λεπτά.
Στην επανάληψη, η Πάντερμπορν πίεσε ακόμα πιο πολύ από το 65' και μετά όταν η Χόφενχαϊμ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη, του Μπίκακιτς. Ωστόσο το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος αφού οι προσπάθειες των Ζίγκλερ, Κοτς, Λάκιτς και Μέχα δεν βρήκαν στόχο. Η Χόφενχαϊμ συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για έξοδο στο Europa League.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ: Κρούζε, Χάινλοθ, Ράφα, Χουνεμάιερ, Μπρούκνερ, Ζίγκλερ, Βέμερ (70' Κοτς), Ρουπ (77' Σάγκλικ, 92' Κατσούνγκα), Βράντσιτς, Μέχα, Λάκιτς
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Μπεκ, Στρομπλ, Μπίκακιτς, Κιμ, Ρούντι, Πολάνσκι, Φόλαντ, Ελιουνούσι (67' Ελιουνούσι), Φιρμίνο (90' Μοντέστ), Σίπλοκ (59' Σζαλάι)

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 2-0
ΓΗΠΕΔΟ: SCHWARZWALD STADION
Η Φράιμπουργκ κέρδισε 2-0 την Άουγκσμπουργκ και μετά από τρεις αγωνιστικές πανηγύρισε "τρίποντο" που την βγάζει εκτός της επικίνδυνης ζώνης.
Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ευκαιρίες εκατέρωθεν, στην επανάληψη η Φράιμπουργκ κυριάρχησε και στο 51' ο Κλάους αστόχησε από πολύ καλή θέση. Άλλη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 59' αλλά η κεφαλιά του Μεχμέντι δεν βρήκε στόχο.
Στο 71' και έπειτα από εκτέλεση πλαγίου, η μπάλα έφτασε στον Σμιντ που εκμεταλλεύτηκε τη σαστιμάρα των αμυντικών και με σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-0. Στο 84' ο Νιλς Πέτερσεν με πλασέ στη καρδιά της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Δεύτερη σερί ήττα για την Άουγκσμπουργκ που απομακρύνεται από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπούρκι, Ρίτχερ, Κρμας, Μίτροβιτς, Γκούντερ, Σοργκ, Χόφλερ (89' Σούστερ), Σμιντ (81' Νταριντά), Κλάους, Φραντς (65' Πέτερσεν), Μεχμέντι
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Χιτζ, Φέλνερ, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Μπαμπά, Μπάιερ, Μπομπαντίγια, Κορ (75' Καϊούμπι), Γουόν Γι (70' Μάταβζ), Βέρνερ, Ντούρντιτς (46' Χόμπιεργκ)

Keywords
Τυχαία Θέματα