Δεν ξέρουν να κάνουν ούτε μία μήνυση και θέλουν και ΣτΕ

13:35 16/1/2015 - Πηγή: AEK365

Και πώς να μην γελάσει κάποιος παρακολουθώντας την εξέλιξη της υπόθεσης των 10 συλληφθέντων οπαδών της ΑΕΚ, έτσι όπως ολοκληρώθηκε. Καταρχήν, στο βασικό του θέματος, ήρθε η πρώτη δικαίωση τους, καθώς απαλλάχθηκαν στις 2 από τις 5 κατηγορίες που τους βάραιναν και μάλιστα τις πιο σοβαρές. Για εξύβριση και απειλή. Πάμε όμως τώρα στον λόγο για τον οποίοι οι οπαδοί της ΑΕΚ απαλλάχθηκαν από αυτές τις κατηγορίες, που προδίδει την ανικανότητα της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ,

στο πιο απλό. Να καταθέσουν μία μήνυση.

Συγκεκριμένα, για τις δύο αυτές κατηγορίες, όφειλαν ως τις 10 Γενάρη να πληρώσουν συγκεκριμένο παράβολο. Το οποίο ακόμα και σήμερα δεν πληρώθηκε. Η διορία χάθηκε και ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση των οπαδών, Γιάννης Μάυρος, γνωρίζοντάς το αυτό, κατέθεσε ένσταση η οποία και έγινε αμέσως δεκτή από το δικαστήριο, αφού αυτό προβλέπουν οι νόμοι. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε μία πρώτη δικαίωση για τους οπαδούς της ΑΕΚ, πριν καν μπουν στην διαδικασία δίκης, αφού αυτή αναβλήθηκε για τις 17 Ιουνίου, λόγω κωλύματος που παρουσίασε ο δικηγόρος της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κωνσταντόπουλος (είχε άλλη δίκη την ίδια ώρα).

Όσο για τα υπόλοιπα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι οπαδοί της ΑΕΚ, είναι η καταστροφή ενός αυτοκινήτου του δήμου (ζημιά περίπου 2000 ευρώ), ο κουκουλονόμος για το οποίο όμως υπάρχει το εξής περίεργο: πως είναι δυνατόν να κατηγορούνται οπαδοί με κουκούλες και την ίδια ώρα να έχουν αναγνωριστεί τα πρόσωπά τους, ενώ η τρίτη κατηγορία είναι η διατάραξη ειρήνης κατά την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Επίσης εκκρεμεί μία ακόμα υπόθεση, αυτή για σωματική βλάβη στον Καμπούρη, ωστόσο ο ίδιος στην διαδικασία της αναγνώρισης, δεν υπέδειξε κανέναν από τους κατηγορούμενους, κάτι που σημαίνει πως το εν λόγω αδίκημα δεν θα εκδικαστεί ποτέ, αφού η μήνυση έγινε κατ' αγνώστου.
Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη για τους οπαδούς της ΑΕΚ, που πλέον δεν βαρύνονται με τις πιο σοβαρές κατηγορίες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση θα μπορούσε να είχε λάβει πρόωρο τέλος, όμως είναι επιλογή του δικηγόρου -σε συνεννόηση με τους οπαδούς- η δίκη να φτάσει μέχρι τέλους. Ο λόγος έχει να κάνει με την καταμήνυση που έχει ήδη κατατεθεί από τους οπαδούς, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους ώστε να λάμψη η αλήθεια.

Τι σημαίνει αυτό. Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαύρος είχε τη δυνατότητα να ζητήσει την ακύρωση της υπόθεσης, καθώς η διαδικασία της αναγνώρισης που ακολουθήθηκε αρχικώς, ήταν αντικανονική. Παρ' όλα αυτά θα περιμένουν και την επόμενη εκδίκαση και εν συνεχεία θα πάρουν δικάσιμο προκειμένου να στραφούν κατά του Αρη Βασιλόπουλου και της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μαύρος ζήτησε την τιμωρία του Αρη Βασιλόπουλου, ο οποίος απουσίαζε από τη σημερινή δικη, όντας στην Αίγινα. Ωστόσο, δεν προέβλεψε να στείλει κάποιον πληρεξούσιο από το συμβούλιο για να τον εκπροσωπήσει, παρ'ότι είναι ο βασικός... υπεύθυνος για την κατηγορία των οπαδών και την προσέλευση τους στο δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα