Δεν κάνει… αργία η Τσέλσι

17:05 26/12/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΚΠΡ: 2-1
Γήπεδο: Emirates

Σημαντική νίκη με 2-1 πέτυχε η Άρσεναλ κόντρα στην ΚΠΡ.

«Στραβά» ξεκίνησε το παιχνίδι για την Άρσεναλ. Πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ο Αλέξις Σάντσες κέρδισε το πέναλτι από τον Τραορέ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Γκριν, ο οποίος το «έβγαλε» και κράτησε το μηδέν στην άμυνά του. Παρά την μεγάλη χαμένη ευκαιρία τους, οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία

των κινήσεων και να πιέζουν, χωρίς όμως να δημιουργούν απειλητικές καταστάσεις μπροστά στην εστία της ομάδας του Χάρι Ρέντναπ που ήταν καλά στημένη πίσω.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 37ο λεπτό, όταν ο Σάντσες φρόντισε να πάρει το αίμα του πίσω! Μετά από σέντρα του Γκιμπς, ο Χιλιανός κατάφερε ότι δεν έκανε από τα 11 βήματα νωρίτερα και έδωσε στην Άρσεναλ το προβάδισμα. Οι «ρέιντζερς» προσπάθησαν άμεσα να απαντήσουν, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Κόκερ αστόχησε από κοντά, με το 1-0 να οδηγεί τελικά τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο φινάλε του ημιχρόνου.

Όπως και το πρώτο μέρος, έτσι και το δεύτερο άρχισε με άσχημο τρόπο για τους γηπεδούχους. Στο 54' ο Ζιρού (ο οποίος είχε δεχτεί τη μπάλα στο πρόσωπο από διώξιμο του Γκριν) πήγε εντελώς αδικαιολόγητα να χτυπήσει με το κεφάλι τον Ονουόχα και απολύτως φυσιολογικά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα πάντως οι «κανονιέρηδες» δεν... μάσησαν και στο 65' βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Ο Σάντσες βγήκε στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή μοίρασε στον Ροσίτσκι, που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι «ρέιντζερς» δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και στο 79' μπήκαν και πάλι στο ματς. Ο Ντεμπισί ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Χόιλετ και ο Όστιν, που ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, νίκησε τον Σέζνι, μειώνοντας σε 2-1. Στα τελευταία λεπτά η ΚΠΡ το πάλεψε πολύ για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο όμως (παρά τις ευκαιρίες των Χόιλετ και Βάργκας) δεν ήρθε ποτέ...

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Ντεμπισί, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Γκιμπς, Φλαμινί, Καθόρλα, Ροσίτσκι (83' Τσέιμπερς), Σάντσες, Γουέλμπεκ (88' Κοκελέν), Ζιρού

ΚΠΡ: Γκριν, Ονουόχα, Κόκερ, Φέρντιναντ, Ίσλα, Μουτς (71' Ζαμόρα), Χένρι (62' Φερ), Κράνιτσαρ, Τραορέ (62' Χόιλετ), Βάργκας, Όστιν

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΧΑΛ: 1-3
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Τεράστιο διπλό με 3-1 πήρε η Χαλ μέσα στην έδρα της Σάντερλαντ.

Πριν καλά- καλά προλάβουν οι φίλαθλοι να... καθίσουν στις θέσεις τους, άρχισαν οι πανηγυρισμοί! Στα 30 δευτερόλεπτα η Σάντερλαντ πήρε κεφάλι στο σκορ χάρη στο αριστερό σουτ του Άνταμ Τζόνσον και έδωσε το έναυσμα για το... ξέσπασμα στην εξέδρα! Αφού απαλλάχθηκαν από το άγχος οι «μαυρόγατες» δεν είχαν πρόβλημα να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να κλείσουν τους χώρους.

Η Χαλ από τη μεριά της, προσπαθούσε μάταια να αναπτυχθεί ορθολογικά, με αποτέλεσμα μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Όλα αυτά μέχρι το 30', μια και δυο λεπτά μετά, η... άκακη ως εκείνο το σημείο ομάδα του Στιβ Μπρους έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Σάντερλαντ και έφερε το ματς στα ίσα με το γκολ του Γκαστόν Ραμίρες, πηγαίνοντας ισόπαλη στα αποδυτήρια...

Οι ισορροπίες, ωστόσο, άλλαξαν εντελώς στην επανάληψη. Τότε που ο Τσέστερ σκόραρε με κοντινή κεφαλιά (51') και έφερε τα πάνω κάτω, βάζοντας για πρώτη φορά στον αποψινό αγώνα τη Χαλ μπροστά στο σκορ.

Ήταν το απόλυτο μπλακ-άουτ για τη Σάντερλαντ. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς, αλλά μάταια. Η Χαλ οπισθοχώρησε μαζικά και απειλήθηκε ελάχιστες φορές. Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε την ευκαιρία, τη στιγμή που όλη η Σάντερλαντ είχε ανέβει για την ισοφάριση, να βγει στην κόντρα και να πετύχει ακόμη ένα τέρμα, αυτή τη φορά με τον Νίκιτσα Γέλαβιτς.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Βεργίνι (84' Μπάκλεϊ), Τζόουνς, Ο'Σέι, Κόατες, Κάτερμολ, Λάρσον, Γκόμες (62' Τζιακερίνι), Τζόνσον, Άλβαρεθ (62' Άλτιντορ), Φλέτσερ

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ροσενιόρ, Μπρους, Τσέστερ, Ντέιβις, Ελμοχαμάντι, Μέιλερ, Μπράντι (88' Ινς), Κουίν, Ραμίρες (78' Σαγκμπό), Αλούκο (89' Γέλαβιτς)

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΣΤΟΟΥΚ: 0-1
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Τερ'αστιο διπλό με 1-0 πήρε η Στόουκ μέσα στην έδρα της Έβερτον.
Απίστευτο ματς στο «Γκούντισον Παρκ». Όχι λόγω του ρυθμού και του θεάματος, αλλά εξαιτίας των αμέτρητων σκληρών μαρκαρισμάτων. Σε κάθε φάση του πρώτου ημιχρόνου τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής, είτε της Έβερτον, είτε της Στόουκ σφάδαζε στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα αυτού η αναγκαστική αλλαγή του Στόουνς στο 15', αλλά και οι συχνές διακοπές στον αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν 10 λεπτά (!) καθυστερήσεις.

Στα λίγα λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο, η Έβερτον ήταν πιο ενεργητική και κυρίως με τον Μιραλάς δημιούργησε αρκετούς κινδύνους στην εστία της Στόουκ. Παρά την υπεροχή τους, όμως, οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να προηγηθούν, αλλά έμειναν πίσω στο σκορ. Στο 38' ο ΜακΚάρθι ανέτρεψε τον Μπόγιαν εντός της περιοχής και ο Ισπανός ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, βάζοντας μπροστά τους «πότερς».

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προχώρησε σε ακόμη μία αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Χάουαρντ αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπλες. Τα «ζαχαρωτά» δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να κυνηγήσουν την ισοφάριση.

Ναι μεν είχαν τον έλεγχο, όμως αδυνατούσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ευκαιρία για γκολ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, από το 70' και μετά, οι φιλοξενούμενοι ισορροπούσαν και κρατήσουν άνετα το υπέρ τους αποτέλεσμα, οπισθοχωρώντας μαζικά. Με την συμπλήρωση 90 λεπτών τίποτα δεν άλλαξε και η Στόουκ πήρε δίκαια η νίκη.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ (46' Ρόμπλες), Μπέινς, Γιαγκέλκα (46' Αλκαράθ), Στόουνς, Κόουλμαν, Μπάρι, ΜακΚάρθι (69' Ετό'ο), Μιραλάς, Νέισμιθ, Μπάρκλεϊ, Λουκάκου

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Μουνιέσα, Πίτερς, Γουέλαν, Ενζόνζι, Γουόλτερς, Μπόγιαν (67' Άνταμ), Αρναούτοβιτς (76' Ασαΐντι), Ντιουφ (90+2' Κράουτς)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 3-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Την ανοδική της πορεία συνέχισε η Γιουνάιτεντ που κέρδισε εύκολα με 3-1 τη Νιούκαστλ.

Με τις δύο ομάδες να παρατάσσονται με τριάδα στην άμυνα, τη Γιουνάιτεντ να αναλαμβάνει από την αρχή τον πλήρη έλεγχο και τη Νιούκαστλ να περιμένει κλεισμένη στα καρέ της, ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Ολντ Τράφορντ». Παρά την υπεροχή τους, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν στα πρώτα λεπτά να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Άλνγουικ. Όσο περνούσε μάλιστα η ώρα, οι «καρακάξες» άρχισαν να... βγαίνουν από το καβούκι τους και στο εικοσάλεπτο ο Γιάνμαατ είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τον Ντε Χέα, ωστόσο, να σώζει εντυπωσιακά.

Τελικά όμως οι παίκτες του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν αυτοί που πήραν δίκαια το προβάδισμα. Λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους (συγκεκριμένα στο 23'), ο Ρούνεϊ ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από μια εξαιρετική συνεργασία (Μάτα τη σέντρα, Φαλκάο το γύρισμα) και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Οι «κόκκινοι διάβολοι» συνέχισαν να κάνουν... κουμάντο στον αγώνα και 13 λεπτά, εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος των φιλοξενούμενων βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Ρούνεϊ και πάλι να αναγκάζει τον Άλνγουικ να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από το βάθος της εστίας του, κάνοντας το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Με γκολ για την Γιουνάιτεντ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Στο 53ο λεπτό ο Ρούνεϊ από εκτελεστής έγινε δημιουργός, βγάζοντας την ασίστ στον Φαν Πέρσι, ο οποίος με κεφαλία έκανε τρία τα τέρματα των γηπεδούχων. Μετά το 3-0 το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής, αλλά στην καλύτερή τους στιγμή ο Ντε Χέα είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» στην προσπάθεια του Αγιόθε, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνά του.

Τελικά η ομάδα του Πάρντιου βρήκε ένα γκολ, όταν λίγο πριν το φινάλε ο Τζόουνς ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κόλμπακ και ο Σισέ νίκησε από τα 11 βήματα τον Ντα Χέα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1., που επανέφερε στις νίκες την Γιουνάιτεντ και υποχρέωσε στην 4η σερί ήττα τους (τρεις στο πρωτάθλημα) τις «καρακάξες».

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Τζόουνς, ΜακΝέιρ, Έβανς, Βαλένσια (80' Ράφαελ), Κάρικ (62' Φλέτσερ), Ρούνεϊ, Μάτα, Γιανγκ, Φαν Πέρσι, Φαλκάο (65' Γουίλσον)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Άλνγουικ, Γιάνμαατ, Κολοτσίνι, Σ. Τέιλορ, Ντάμετ (63' Καμπελά), Κόλμπακ, Ανίτα, Σισοκό, Πέρεθ (85' Βούκιτς), Γκουφράν, Άρμστρονγκ (63' Σισέ)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: 1-3
Γήπεδο: Χόθορνς

Τα κυνήγι της Τσέλσι συνεχίζει η Σίτι που κέρδισε εύκολα με 3-1 μέσα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ.

Η Σίτι ευτύχισε να πάρει προβάδισμα μόλις στο 7ο λεπτό του ματς, με τον Φόστερ να κάνει ολέθριο λάθος σε σέντρα του Νάβας και τον Φερνάντο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με γυριστό σουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα το σύνολο του Πελεγκρίνι έκανε δύο τα τέρματά του, αυτή τη φορά με λιγότερο περιπετειώδη τρόπο. Ο πρώην «πολίτης», Τζόλεον Λέσκοτ, ανέτρεψε τον Σίλβα μέσα στην περιοχή και ο Γιαγιά Τουρέ σημείωσε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά από το 2-0 και έπειτα, με τη Γουέστ Μπρομ να κάνει δειλά-δειλά τις πρώτες τις προσπάθειες για να απαντήσει, με τον Μπεραχίνο να δοκιμάζει την τύχη του πρώτος, αλλά να αστοχεί. Στο 33' ο Φερνάντο έκλεψε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, τροφοδότησε τον Νάβας κι αυτός σέρβιρε στον Σίλβα για το 3-0. Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με διπλή ευκαιρία, όμως αρχικά ο Χαρτ σταμάτησε τον Γκάρντνερ και εν συνεχεία ο Μπεραχίνο δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα το 51ο λεπτό, ο Νάβας παραλίγο να κάνει το 4-0 και να σφραγίσει μια πολύ καλή εμφάνιση με ένα τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία. Ο ρυθμός ανέβηκε και πάλι στην συνέχεια με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να μειώσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, αλλά ο Χαρτ είχε αντίθετη άποψη.

Ο Άγγλος κίπερ είχε καλές τοποθετήσεις και απέτρεπε το εις βάρος του γκολ όποτε χρειαζόταν, κάτι που δεν έκανε στο 85' όταν δεν μπόρεσε να καθαρίσει ένα κόρνερ και ο Ιντέγιε διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γουίζντομ, Λέσκοτ, ΜακΌλεϊ, Ποκονιόλι (66' Γκαμπόα), Μουλούμπου, Γκάρντνερ (66' Μπραντ), Μόρισον, Βαρέλα (67' Ιντέγιε), Σεσενιό, Μπεραχίνο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Μανγκαλά, Ντεμικέλις, Κλισί, Φερνάντο, Τουρέ (69' Φερναντίνιο), Νάβας, Σίλβα (63' Κολάροφ), Νασρί (75' Λάμπαρντ), Μίλνερ

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 1-0
Γήπεδο: Λίμπερτι

Δύσκολη όσο και σημαντική νίκη με 1-0 πέτυχε η Σουόνσι κόντρα στην Άστον Βίλα.

Η Σουόνσι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το πεντάλεπτο είχε δημιουργήσει δύο ευκαιρίες, με τους Τέιλορ και Μοντέρο να αστοχούν ελάχιστα για το 1-0. Εκείνος που δεν είχε πρόβλημα να βρει στόχο, και μάλιστα να το κάνει με εντυπωσιακό τρόπο ήταν ο Γκίφλι Σίγκουρντσον, που με την δεύτερη εύστοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ μέσα στην σεζόν, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (13').

Στα επόμενα λεπτά η Βίλα ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι «κύκνοι» λειτουργούσαν καλά στο ανασταλτικό κομμάτι ώστε να μην της επιτρέψουν να γίνει επικίνδυνη. Με εξαίρεση κάποιες σέντρες προς την περιοχή των γηπεδούχων, αλλά και 1-2 προσπάθειες του

Μπεντέκε για την ισοφάριση, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το τέρμα του Σίγκουρντσον να τις χωρίζει.

Στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους για το 1-1, παρ' όλα αυτά δίχτυα βρήκε πρώτος ο Βιλφρέντ Μπονί. Για κακή τύχη του Ιβοριανού όμως, ο βοηθός είχε σηκώσει την σημαία του και το 2-0 δεν μέτρησε ποτέ.

Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Φλάαρ, αλλά η παράβαση δεν δόθηκε

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Σέλβεϊ (60' Κάρολ), Σίγκουρντσον (78' Εμνές), Ντάιερ, Μοντέρο (22' Ράουτλετζ), Μπονί

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκούζαν, Χάτον, Φλάαρ, Οκόρε, Κλαρκ, Σισοκό (46' Βάιμαν), Ντελφ, Κλέβερλι (77' Γκρίλις), Σάντσες, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντέκε

ΛΕΣΤΕΡ-ΤΟΤΕΝΑΜ: 1-2
Γήπεδο: King Power

Μεγάλο διπλό με 2-1 πέτυχε η Τότεναμ μέσα στην έδρα της Λέστερ.

Με τον ασταμάτητο Χάρι Κέιν να σκοράρει για 13η φορά σε 18 παιχνίδια, η Τότεναμ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ απέναντι στη Λέστερ μόλις από τα πρώτα δευτερόλεπτα, κάνοντας το 1-0. Αν και ένα τόσο γρήγορο γκολ είναι πάντα αυτό που ζητούν οι προπονητές, οι «αλεπούδες» δεν απογοητεύθηκαν και προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 20', ο Ουγιό είδε τον Γιορίς να του λέει «όχι», με το σύνολο του Νάιτζελ Πίρσον να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο και να πιέζει την Τότεναμ που μάλλον καθησύχασε υπερβολικά μετά το γκολ. Οι νεοφώτιστοι είχαν και δοκάρι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Ουγιόα να αστοχεί από κοντινή απόσταση.

Ό,τι άξιζε η Λέστερ, το πήρε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τον Ουγιόα στην... τρίτη και φαρμακερή να κερδίζει τον Γιορίς και να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 48' από σέντρα του Μαχρέζ. Ο δημιουργός του γκολ, είχε και δοκάρι ελάχιστα λεπτά πιο μετά, με το κοινό στο «King Power Stadium» να ενθουσιάζεται και να σπρώχνει τη Λέστερ! Ευτυχώς για τα «σπιρούνια» δεν θα πιάνονταν... κορόιδα στην εξυπνάδα των «αλεπούδων» και με τον Κριστιάν Έρικσεν να σκοράρει στο 71ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκαναν το 2-1 και πήραν το παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις ο Μόργκαν έχασε μοναδική ευκαιρία για τη Λέστερ, αφού δεν βρήκε καλά τη σέντρα που έγινε για να νικήσει τον Γιορίς.

ΛΕΣΤΕΡ: Χάμερ, Σίμπσον, Βασιλέφσκι, Μόργκαν, Κοντσέσκι (83' Νόκαερτ), Μαχρέζ, Ντρινκγουότερ, Κινγκ (45' Τζέιμς), Σλοπ, Νιούτζεντ (75' Βάρντι), Ουγιόα

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Φάζιο, Βερτόνχεν, Ρόους, Σταμπουλί (45' Μέισον), Μπενταλέμπ, Λαμέλα, Έρικσεν, Τσαντλί (63' Σολδάδο), Κέιν (84' Παουλίνιο)

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 0-1
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε η Λίβερπουλ που κέρδισε με 1-0 την Μπέρνλι.

Αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν η Λίβερπουλ στην αναμέτρηση με τη Μπέρνλι. Πλήρως αποδιοργανωμένη και χωρίς συγκέντρωση, έβλεπε τη Μπέρνλι να την απειλεί ανά πάσα στιγμή με γκολ. Ο Ινγκς είχε δοκάρι σε σουτ από περίπου 20 μέτρα στο 14ο λεπτό, ενώ στην αμέσως επόμενη καλύτερη φάση του παιχνιδιού, ο Άρφιλντ με δεξί σουτ στο 36' είδε τον Λούκας να βάζει τελευταία στιγμή το πόδι του και να διώχνει σε κόρνερ. Ο Μπόιντ αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία των «κόκκινων» που έχαναν εύκολα τη μπάλα και βρίσκονταν στην άμυνα να περιμένουν τις επιθέσεις των «clarets».

Η Λίβερπουλ εμφανίστηκε πιο σοβαρή και πιο ψύχραιμη στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Κρατώντας τη μπάλα και ηρεμώντας το παιχνίδι κατάφερε να κατεβάσει το τέμπο του αγώνα και στο 62' βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα με τον Ραχίμ Στέρλινγκ! Από ασίστ του Κουτίνιο, ο Άγγλος φορ πέρασε και τον αντίπαλο πορτιέρο για το 1-0. Το κακό για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν πως ο Σιμόν Μινιολέ δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Η μειωμένη απόδοση των «clarets» έδωσε την ευκαιρία στο σύνολο του Ρότζερς να ελέγξει την αναμέτρηση

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σάκελ, Μι (90' + 3' Γιούτκεβιτς), Μπόιντ, Μάρνεϊ, Τζόουνς (83' Γουάλας), Άρφιλντ, Μπαρνς (80' Βόουκς), Ινγκς

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τζόουνς (16' Μινιολέ), Κ. Τουρέ (45' Τσαν), Σκρτελ, Σακό, Χέντερσον, Τζέραρντ, Λούκας, Μάρκοβιτς, Κουτίνιο (73' Λάμπερτ), Στέρλινγκ, Λαλάνα

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-3
Γήπεδο: Σέλχαρστ Παρκ

Τετράδα έπιασε η Σαουθάμπτον που κέρδισε με 3-1 τη Κρίσταλ Πάλας.

Η Σαουθάμπτον απείλησε με το καλημέρα, αλλά ο Σπερόνι έδειξε τα αντανακλαστικά του σε προσπάθεια του Αλντερβάιρελντ και με την βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε τον κίνδυνο από την εστία του (4'). Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες μοιράστηκαν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς κάτι πολύ αξιοσημείωτο, για να φτάσουμε στο 17' όταν ο Γουόρντ-Πρόουζ τροφοδότησε τον Μανέ κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, που ωστόσο βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ σταθερό Φόρστερ που μάζευε ότι πήγαινε στην εστία του και προς αυτή. Στο 34' το «Σέλχαστ Παρκ» σηκώθηκε στο πόδι ζητώντας πέναλτι για χέρι του Μπερτράντ από σέντρα του Μαριάπα, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Έξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μπολάσι να δοκιμάσει την τύχη του, όμως ο Αλντερβάιρελντ μπήκε στην πορεία της μπάλας και δεν άφησε το παραμικρό ενδεχόμενο για ισοφάριση.

Κι αν το πρώτο ημίχρονο άλλες συγκινήσεις, το δεύτερο επιφύλασσε δύο γρήγορα τέρματα. Αρχικά τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπερτράντ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μανέ για το 2-0 και ο Αλντερβάιρελντ σφράγισε την συνολικά καλή του παρουσία με δικό του γκολ στο 54' διαμορφώνοντας το 3-0 με το κεφάλι.

Με το σκορ αυτό το παιχνίδι είχε κλειδώσει, ωστόσο οι «Άγιοι» δεν έμειναν πίσω. Με πρωταγωνιστές τους Μανέ και Κλάιν το σύνολο του Κούμαν έφτασε κοντά στο 4-0 αλλά ο πρώτος αστόχησε για λίγο και ο δεύτερος δέχθηκε το στοπ του Σπερόνι.
Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με ωραία κεφαλιά του Σκοτ Νταν στο 86'.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάπα, Ντιλέινι, Νταν, Γουόρντ, Γιέντινακ, ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ (67' Ζαχά), Μπολάσι (72' Κέλι), Πάντσεον, Κάμπελ (49' Γκέιλ)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Γιοσίντα, Αλντερβάιρελντ, Γκάρντος, Κλάιν (87' ΜακΚάρθι), Σνάιντερλιν, Γουόρντ-Πρόουζ, Σ. Ντέιβις (56' Βανιάμα), Μπερτράντ, Μανέ, Πελέ (72' Λονγκ)

ΤΣΕΛΣΙ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 2-0

Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Ακάθεκτη συνεχίζει την κούρσα της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Τσέλσι. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, στην Boxing Day, πέτυχε την 14η νίκη της επικρατώντας άνετα της Γουέστ Χαμ με 2-0.

Το... σχέδιο της ομάδας του Σαμ Άλαρνταϊς, να κλείσει τους χώρους και να κοιτάξει σε πρώτη φάση να μη δεχθεί γκολ δεν απέδωσε καρπούς, καθώς πήγε... περίπατο στο 31'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κόστα πήρε την κεφαλιά και ο Τέρι έσπρωξε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 2-0, διαμορφώθηκε στο 62', από τον Ντιέγκο Κόστα. Ο Ισπανός άσος... χόρεψε τρεις παίκτες της Γουέστ Χαμ, και με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ με το αριστερό, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Γουίλιαν (86' Ραμίρες), Οσκάρ (84' Μίκελ), Αζάρ, Κόστα (81' Ντρογκμπά)

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Τζένκινσον, Κρέσγουελ, Κόλινς, Ριντ, Νομπλ (58' Σονγκ), Κουγιατέ, Νόλαν, Ντάουνινγκ (72' Αμαλφιτανό), Κάρολ (56' Σακό), Βαλένσια

Keywords
τσελσι, emirates, κπρ, γκολ, νιουκαστλ, εμφάνιση, βιλα, κλαρκ, king, power, κινγκ, τοτεναμ, φορ, λιβερπουλ, μπριτζ, boxing, κινηση στους δρομους, μιραλας, σισε, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, βγαινουν, δυνατα, εδρα, ηττα, κοντρα, παιχνιδια, ρυθμος, τυχη, ωρα, αγχος, αιμα, αμυνα, αξιζε, απιστευτο, αρσεναλ, βιλα, βοηθεια, γκολ, γινει, γηπεδο, δευτερο, διχτυα, δοκαρι, διπλο, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, ειπε, εμειναν, εμφάνιση, εξι, εστια, εναυσμα, ζοσέ μουρινιο, υπνο, λιβερπουλ, ημιχρονο, καλημερα, κυνηγι, κινγκ, κλαρκ, κοκερ, κοουλμαν, κπρ, λαθος, ληξη, μηδεν, νικη, νιουκαστλ, νολαν, ομαδα, παντα, ουσιαστικα, ποδοσφαιρο, πελε, πηγαινε, πηγη, πρωταγωνιστες, σεζον, σεντρα, σερι, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συγκεντρωση, σχεδιο, τειλορ, τοτεναμ, τρια, τριτη, φαουλ, φοστερ, φορ, φορα, χερι, βηματα, boxing, king, κομματι, league, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, power, premier league, σημαια, θεσεις, υπεροχη, βοηθος, ξεκινησε, γιαγια
Τυχαία Θέματα