«Δεν είναι ώρα για αστεία...»

20:21 28/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η φετινή σεζόν τον βρήκε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, αφού ο Γιούρι Φιλίποφ του εμπιστεύτηκε τη θέση του πασαδόρου στη Λοκομοτίβ (η οποία συμμετείχε και στην Ρωσική Λίγκα).

Με την ομάδα της Ουκρανίας βρέθηκε στην Ελλάδα (ως αντίπαλος του Παμβοχαϊκού), ωστόσο ο Φράνκ Ντεπεστέλ, ολoκλήρωσε τη χρονιά στην Τουρκία και την Φενέρμπαξε (συμπαίκτης του Ιβάν Μίλκοβιτς).
Τώρα όμως θα επιστρέψει στη χώρα μας ως αντίπαλος και δη ο ηγέτης του Βελγίου, στη μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013...

«Κάθε χρόνο λέω ότι θα σταματήσω, αλλά κάθε χρόνο είμαι εκεί (γέλια). Αισθάνομαι λίγο σαν ο μπαμπάς της ομάδας, αφού οι περισσότεροι μικροί σε ηλικία, όμως η ενέργεια που βγάζουν με βοηθάει και εμένα να αντέχω κι είναι ωραίο να προσφέρεις με την εμπειρία σου» δήλωσε ο 36άχρονος πλέον πασαδόρος μιλώντας στο www.volleyball.gr και δεν έκρυψε τη χαρά του που θα δει ξανά αρκετούς φίλους του.

«Πάντα αισθάνομαι υπέροχα όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα και δεν το κρύβω ότι οι χρονιές μου με τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό ήταν από τις καλύτερες της καριέρας μου. Είναι ωραίο να βλέπεις φίλους, να θυμάσαι τα παλιά», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει με νόημα: «Βέβαια δεν νομίζω ότι τώρα είναι ώρα για να κάνουμε αστεία αφού οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι σημαντικοί τόσο για εμάς όσο και για εσάς».

Ο Φράνκι έχοντας ενημερωθεί για το ρόστερ της Ελληνικής ομάδας την χαρακτήρισε: «νεανική όπως και η δική μας, αλλά με μια μεγαλύτερη δόση εμπειρίας. Στο Βέλγιο εγώ είμαι ο μεγαλύτερος και με αρκετή διαφορά από τον επόμενο, όμως θέλουμε την πρόκριση για να αρχίσουν κι οι υπόλοιποι να μαζεύουν εμπειρίες. Το σίγουρο πάντως είναι ότι μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια».

Ο Ντεπεστέλ τόνισε ότι πάντα η Ελλάδα «είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος», στάθηκε ιδιαίτερα «στην εμπειρία του Χριστοφιδέλη», χαρακτήρισε «μεγάλη απειλή τον Τζούριτς» και κατέληξε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα σας. Πάντως καλό θα ήταν για μας να μην έχετε απόδοση ανάλογη του περσινού αγώνα με την Φινλανδία όπου ήσασταν πραγματικά σούπερ».

Ο έμπειρος άσος θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ορεστιάδα, αφού όταν αγωνιζόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ΑΟΟ είχε υποβιβαστεί «ξέρω όμως ότι είναι μια πόλη που αγαπάει το βόλεϊ και σίγουρα θα υπάρχει καυτή ατμόσφαιρα. Από την άλλη εμείς έχουμε το πλεονέκτημα του επαναληπτικού στην έδρα μας. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τα δύο ματς, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε και μια ασφάλεια με τον επαναληπτικό στην έδρα μας και την πιθανότητα να παίξουμε την πρόκριση στο ‘χρυσό σετ'».

Keywords
Τυχαία Θέματα