«Δεν είμαστε φαβορί»

20:27 11/12/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Κώστας Τσαρτσαρής εξακολουθεί να θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι μεταξύ των φαβορί για το Final Four του Λονδίνου, αλλά πιστεύει πως υπάρχουν τα εχέγγυα ώστε η παρέα του να παίξει πολύ καλύτερο μπάσκετ στο μέλλον.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσαρτσαρής στην ΟΠΑΠ TV:

Για τον νέο Παναθηναϊκό που δημιουργείται: «Εφέτος

έχει γίνει μια μεγάλη στροφή σε σχέση με την προηγούμενη 10ετία. Άλλαξαν πολλά, παίκτες, προπονητές, άνθρωποι στην διοίκηση. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό και στον Παναθηναϊκό. Συμβαίνει παντού, συνέβη και σε μας. Μετά το αρχικό μούδιασμα θεωρώ πως η ομάδα βρίσκει τον ρυθμό της και το μέλλον νομίζω θα είναι ακόμη καλύτερο».

Για τη συμπαράσταση του κόσμου: «Ήταν ένα στοίχημα για μας να κερδίσουμε τον κόσμο ειδικά μετά από ένα διάστημα στο οποίο δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι ο κόσμος μας δεν είχε συνηθίσει έτσι, αλλά αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι μόνο γνώρισμα του φιλάθλου του Παναθηναϊκού, αλλά και του Έλληνα φιλάθλου».

Για το τι άλλαξε τον τελευταία μήνα και τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στην Εuroleague: «Ήταν πολύ σημαντική για μας η νίκη στο ματς με τη Ρεάλ. Ο κόσμος ήλθε και μας βοήθησε πάρα πολύ, και αυτή η νίκη μας ήταν πολύ σημαντική και στον ψυχολογικό τομέα καθώς σημειώθηκε εναντίον μιας ομάδας που θεωρείται φαβορί για την πρόκριση στο Final 4. Παράλληλα σιγά-σιγά λύθηκαν και τα πόδια των παικτών κι έτσι κάθε ματς γινόμαστε και καλύτεροι».

Για το πρώτο ματς της σεζόν, αυτό με την Ρεάλ στην Μαδρίτη στην πρεμιέρα της Euroleague: «Ήταν όντως ένα παράξενο παιχνίδι. Γνωρίζαμε την εικόνα που παρουσιάζαμε στις προπονήσεις, παίξαμε κατά τη γνώμη μου καλά και γι' αυτό μας πείραξε που τελικά ηττηθήκαμε. Από κει και πέρα δουλέψαμε πολύ σκληρά για να βελτιώσουμε την εικόνα μας φτάνοντας μέχρι και τον τελευταίο μήνα που φαίνεται η ομάδα να έχει βρει το ρυθμό της και έχει γίνει καλύτερη».

Για την έλευση των νέων παικτών, του Λάσμε, του Μπανκς και του Καπόνο και την ένταξή τους στην ομάδα: «Σίγουρα είναι διαφορετικό να κάνεις 3 αλλαγές σε ένα σύνολο το καλοκαίρι και διαφορετικό να έχεις 12 αλλαγές σε μια χρονιά, όπως είχαμε εμείς εφέτος. Στην πρώτη περίπτωση είναι σαφώς πιο εύκολο να αφομοιωθούν οι παίκτες, ενώ στη δεύτερη θέλει υπομονή και περισσότερη δουλειά».

Για τα περσινά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την παραδοχή της διαφοράς ταχύτητας ανάμεσα στις δύο ομάδες: «Όντως ήμασταν ένα επίπεδο κάτω σε θέμα ταχύτητας και η εμπειρία δεν μπορεί να βοηθήσει τα πόδια να τρέξουν πιο γρήγορα. Γι' αυτό πιστεύω πως ήταν επιτακτική ανάγκη το καλοκαίρι η ανανέωση στην ομάδα».

Για τη διοικητική μετάβαση από τον Θανάση Γιαννακόπουλο στον Δημήτρη και όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με τα προσωπικά τους, αλλά νομίζω ότι υπάρχει η ίδια τρέλα, γιατί αν δεν υπήρχε αυτή η τρέλα δεν μπορεί να γίνει κάτι. Είναι πολύ σημαντικό ότι το συγκεκριμένο θέμα λύθηκε εν τη γενέσει του».

Για το πως λειτουργεί ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημ

Keywords
Τυχαία Θέματα