«Δεν είμαστε εύκολος αντίπαλος»

19:42 9/4/2014 - Πηγή: AEK365

Λιγότερο στο -άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος- παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και περισσότερο στην πορεία του Ολυμπιακού μέχρι εδώ αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. "Παρόλο που δεν είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα μας παίζει για ακόμα μία φορά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Αυτό δείχνει σταθερότητα και το άλλο το σημαντικό είναι ότι με εξαίρεση ένα ματς το ΣΕΦ είναι γεμάτο, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε Top-16.

Είμαι περήφανος για την ομάδα. Το να περάσουμε στα πλέι οφ είχαμε πει ότι είναι το μίνιμουμ στην Ευρωλίγκα, όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Παίξαμε σε έναν όμιλο - φωτιά. Έμειναν δύο ισπανικές και δύο τούρκικες έξω που έχουν δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα. Είναι σημαντικό επαναλαμβάνω που βρισκόμαστε εδώ μετά από ένα τέτοιο Top16. Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης χάσαμε τον Λο, αλλά και τους τρεις πρώτους σκόρερ μας για μεγάλο διάστημα. Είχαμε ένα κακό βράδυ στο Μιλάνο, παλέψαμε όλα τα παιχνίδια και τα καταφέραμε. Τώρα θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, χωρίς να γνωρίζουμε τον αντίπαλο που θα έχουμε μετά. Στα πλέι οφ παίζεις πολλά παιχνίδια με μικρή διαφορά".

Και οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί. Δεν θα μείνει κάποιος εκτός διοργάνωσης. Με τον Παναθηναϊκό παίξαμε ένα παιχνίδι χωρίς κόσμο στο ΣΕΦ και τρία εκτός. Είναι το πρώτο ματς με τον κόσμο μας. Επαναλαμβάνω, όμως ότι η διαδρομή μας είναι μεγάλη

Δεν θα είναι εύκολο στα πλέι οφ για κανέναν να παίξει με τον Ολυμπιακό. Εγώ δεν έχω προτίμηση. Η Ρεάλ είναι εξαιρετική, αλλά και η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε στα πλέι οφ πάνοπλοι. Έχουμε βάλει στην εξίσωση των προπονήσεων αρκετούς παίκτες, είναι καλό αυτό.

Δεν είναι δεδομένο ότι θα προχωράνε οι ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει μειώσει το μπάτζετ του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παρόλα αυτά, κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες. Αποκτήθηκαν παίκτες, όπως ο Σερμαντίνι.

Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν ομάδες που έχουν καλύτερες οικονομικές συνθήκες από εμάς. Υπάρχει στις ομάδες τεχνογνωσία και γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Θεωρώ ότι είναι πολύ τιμητικό για το ελληνικό μπάσκετ που έχει δύο ομάδες στους οκτώ. Και πιστεύω παρότι δεν έχουν με το μέρος τους τις πιθανότητες καλούνται να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Δείτε την Φενέρμπαχτσε με την επένδυση που έκανε και έμεινε έξώ.

Σκεφτόμαστε πώς θα αντιμετωπίσουμε το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού ώστε να αναδείξουμε το δικό μας. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή και παίζει πιο ελεύθερα. Με όλους τους αντιπάλους του κατεβάζει τα ποσοστά τους, δεν είναι μόνο με εμάς. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα παιχνίδι".

Δεν αγχώνομαι καθόλου για το τι θα κάνω με την επιστροφή των Πρίντεζη, Περπέρογλου. Ο Παπαπέτρου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, ο Ντάνστον αγωνίστηκε στη θέση 4, αλλά και όλοι οι άλλοι αγωνίστηκαν πολύ καλά. Αυτό που θέλω είναι να μην τους βάλω νωρίτερα μέχρι να επιστρέψουν. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς θα τους εντάξουμε και πάλι

Εφέτος υπήρχε ένα δεδομένο: η ποιότητα της Μπαρτσελόνα, αλλά και το Μιλάνο που έπαιξε πολύ καλά, ενώ προσέθεσε και παίκτες. Εμείς παίξαμε στο Top16 με μείον τον Λο και άλλους δύο παίκτες. Η Μπαρτσελόνα πέρυσι έχασε τον Τζαβάι και τον Μάικλ και χάθηκε η χρονιά. Είναι πολλά τα παιχνίδια.

Τι θα συναντήσεις μπροστά σου. Ομάδες που ήταν μέτριες στην πρώτη φάση βελτιώθηκαν πολύ. Υπάρχουν, δηλαδή οι συγκυρίες. Είναι αξιοζήλευτη η συνέπεια το να παίζεις και πάλι στους οκτώ. Δεν νομίζω να είναι βήμα προς το πίσω ότι ο Ολυμπιακός με μεγάλα μπάτζετ είχε 2-3 χιλιάδες κόσμο στο παρελθόν και τώρα το γήπεδο γεμίζει

Εμείς πέρυσι από τέτοια γεγονότα δεν τελείωσε το ματς και φέτος ξεκινήσαμε ως το αουτσάιντερ παντού. Αρχίσαμε με -2 το πρωτάθλημα. Η ομάδα είχε μεγάλο βάρος στις πλάτες της. Αν κρίνω από το πώς συμπεριφέρεται φέτος ο κόσμος, δεν κρίνεται και κάποιος τίτλος πιστεύω ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα μας βοηθήσουν".

Keywords
Τυχαία Θέματα