«Δεν διοικήσαμε συλλογικά»

15:57 21/5/2012 - Πηγή: AEK365

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο σύμβουλος της προσωρινής διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ Νίκος Σταθάκος για την φετινή σεζόν, τον Φιλίππου και τα λάθη που έγιναν.

Αναλυτικά όσα είπε στην «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»:

Για το αν ήταν επιτυχής η πορεία της ΑΕΚ: «Για να είμαστε απολύτως ρεαλιστές, και με δεδομένες τις δυσκολίες και τις υπονομεύσεις, μπορώ να πω ότι η ΑΕΚ έφτασε μέχρι εκεί, που μπορούσε. Και

θα μπορούσε το κάτι παραπάνω, αν είχαμε καταφέρει να διοικήσουμε συλλογικά. Δεν το πετύχαμε αυτό».

Για την επόμενη ημέρα: «Το ζητούμενο είναι η επόμενη ημέρα της ΑΕΚ. Εγώ επιμένω, ότι η συμμετοχή του κόσμου είναι μονόδρομος και στην ΚΑΕ και στην ΠΑΕ. Το μοντέλο εξυγίανσης της ΚΑΕ ήταν, είναι μία λύση. Σας είπα όμως. Η μη συλλογικότητα ήταν το πρόβλημα. Πρέπει να μάθουμε να αθροίζουμε δυνάμεις στην ΑΕΚ. Εγώ δεν καταλαβαίνω την ευκολία με την οποία παραιτείται κανείς και μάλιστα χωρίς δικαιολογίες. Όταν αποφασίζαμε να ασχοληθούμε με την μπασκετική ΑΕΚ δεν ξέραμε σε τι ναρκοπέδιο μπαίναμε; Ξέραμε. Ως προς το διοικητικό κομμάτι υπάρχουν ευθύνες λοιπόν. Ούτε ο πρόεδρος μπορούσε χωρίς εμάς, ούτε εμείς χωρίς τον πρόεδρο».

Για την ανακοίνωση των συμβούλων με αιχμές κατά Γεωργαντζόγλου: «Η ανακοίνωση δεν ήταν σωστή. Φάνηκε σαν να μιλάμε όλοι μια γλώσσα. Δεν είναι έτσι. Δεν θέλω να πω περισσότερα σ’ αυτή τη φάση. Ξέρετε, ότι δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω για ο,τιδήποτε, αλλά πρέπει κάθε φορά να συνεκτιμούμε πράγματα και να είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε την ΑΕΚ».

Για τις εσφαλμένες επιλογές εντός της περιόδου: «Σας είπα και προηγουμένως. Το πρόβλημά μας ήταν η μη συλλογικότητα. Όλοι μαζί είμαστε. Φταίμε ως διοίκηση για πράγματα που έγιναν, ή δεν έγιναν. Φταίει ο πρόεδρος, φταίω εγώ, φταίμε όλοι. Η ΑΕΚ χρειάζεται συνθέσεις. Ανεξάρτητα από το αν βρίσκουμε τοίχους και βρίσκουμε, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό χρειάζεται καρδιά».

Για το χρέος του 1,7 εκατ. ευρώ: «Θα έλεγα δε, πως πρόκειται για ένα "μνημόνιο κατοχής" από το οποίο πρέπει να αποδεσμευτούμε και για το οποίο χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις. Αυτό το "μνημόνιο" των χρεών ουσιαστικά αποδομεί κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Πραγματικά, είναι ανεξήγητη η αδιαφορία του κυρίου Φιλίππου. Και όχι μόνο τώρα. Μου κάνει εντύπωση, για παράδειγμα, πώς δεν ενδιαφέρεται για το ποιοι διοικούν την ΚΑΕ ΑΕΚ. Είμαστε εμείς διοίκηση. Μας ήλεγξε ποτέ; Δεν είναι μεγαλομέτοχος; Δεν τον ενδιαφέρει η εταιρία; Φαντάζομαι πως για το "αεροπλανοφόρο" του, την ΦΑΓΕ, ενδιαφέρεται. Για την ΑΕΚ; Τέλος πάντων, όλοι μπορεί να έχουμε άχτι τον κύριο Φιλίππου. Πρέπει, ωστόσο, να δούμε τι θα κάνουμε…»

Για τις «θεωρίες συνομωσίας» των τελευταίων αγωνιστικών στην Α2: «Στην ΑΕΚ δεν έχουμε δικαίωμα στην αυταπάτη. Η ΑΕΚ είναι η δύναμη, η οποία έτσι ή αλλιώς αμφισβητεί τα κατεστημένα. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Όλοι μας στην ΑΕΚ γνωρίζουμε, ότι και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και γενικότερα, συμμετέχουμε σε έναν αθλητικό βόθρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα