«Δεν μπορώ να πάω ούτε για καφέ με τη γυναίκα μου»

14:00 10/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε ότι το κόστος που πλήρωσε για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο ήταν τεράστιο τόσο προσωπικά, όσο και πολιτικά. Ωστόσο, όπως λέει, δεν μετανιώνει.

«Δεν μετάνιωσα που μπήκαμε στο Μνημόνιο.

Έχω υποστεί τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος, δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στον κόσμο να βγω έξω να πιω έναν καφέ με τη γυναίκα μου. Το μνημόνιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει για να συνεχίσει η χώρα να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της», ανέφερε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ως υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να πάρει αποφάσεις που δεν είχε δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του, ωστόσο παραδέχθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκαναν αρκετά λάθη: τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του «Ηθελα να αναμορφώσουμε πιο γρήγορα έναν προβληματικό, διεφθαρμένο φορολογικό μηχανισμό», είπε.

Για την πιθανότητα να μην είναι στις εκλογικές λίστες, τόνισε ότι «έχω ζητήσει το αυτονόητο να κριθώ από τους πολίτες. Δεν υπάρχει πάγος στις σχέσεις μου με Βενιζέλο χθες είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση», ανέφερε.

Υποστήριξε επίσης ότι «Από την ημέρα που έκανα τη δήλωση περί 'Τιτανικού' τα spreads δεν κουνήθηκαν για τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες».

Σχετικά με το έλλειμμα δήλωσε: «Προδοσία θα ήταν να πτώχευε η χώρα. Γιατί να φουσκώσω το έλλειμμα;» Ακόμα και «ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος», σημείωσε, «είπε πριν τις εκλογές ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 10% και μετεκλογικά ότι θα φτάσει το 12% και έφτασε το 16%, ακόμη και ο κ. Προβόπουλος το υποεκτίμησε τελικά».

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι έκανε και επιμέρους λανθασμένες επιλογές, αστοχίες ή καθυστερήσεις αλλά αντιμετώπισε ένα πολύπλευρο πρόβλημα, πάλεψε, ταξίδεψε στην Ευρώπη και κατάφερε να στηθεί ένας μηχανισμός βοήθειας εκ του μηδενός.

Keywords
Τυχαία Θέματα