Δεν ανησυχούν στην ΑΕΚ για… επιπτώσεις της κόντρα στην ΕΠΟ

18:09 11/6/2013 - Πηγή: AEK365

Στην κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί από το πρωί όσον αφορά τα όσα διακυβεύονται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΕΠΟ, περιλήφθηκε και η ΑΕΚ, ως άμεσα θιγόμενη σε περίπτωση που γίνει δεκτή η προσφυγή που κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σε βάρος της διοίκησης της ομοσπονδίας, οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς. Και αυτό διότι παρουσιάζεται ως ορατό ενδεχόμενο, σε περίπτωση αποδοχής της

αίτησης έκπτωσης της νυν διοίκησης της ΕΠΟ, η ταυτόχρονη ακύρωση της τελευταίας αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και ο αναγκαστικός υποβιβασμός της ΑΕΚ στην Δ' εθνική κατηγορία.
Στην ΑΕΚ ωστόσο δεν ενστερνίζονται αυτόν τον κίνδυνο. Το αντίθετο, καθώς το νομικό τμήμα της Ένωσης θεωρεί πως για μια σειρά από λόγους δεν μπορεί να προκύψει ανατροπή δεδομένων για την ομάδα. Ο πρώτος και βασικότερος λόγος είναι ότι ακόμη και αν το Ειρηνοδικείο Αθηνών κρίνει παράνομες τις ενέργειες και τις πράξεις που καταγγέλλει η πλευρά των δύο ΕΠΣ (μεταξύ αυτών και η αναδιάρθρωση) αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ακυρώνονται οι πράξεις. Το μόνο που θα συμβεί θα είναι να κηρύξει το δικαστήριο έκπτωτη τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ και να προχωρήσει στον ορισμό νέας, προσωρινής διοίκησης.
Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, αν μια ομάδα εναντιώνεται στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών, θα βρει ένα επιπλέον πάτημα για να κινηθεί δικαστικά εναντίον της, καθώς ελληνικό δικαστήριο θα έχει αποδεχθεί την συγκεκριμένη απόφαση ως έναν από τους λόγους για την έκπτωση της διοίκησης της ομοσπονδίας από το αξίωμά της. Όμως ακόμη και σε αυτό το ενδεχόμενο (που μόνο δεδομένο δεν μπορεί να θεωρηθεί), είναι απίθανο να... προλάβει να τελεσιδικήσει η προσφυγή πριν συμπληρωθεί το εξάμηνο από την επικύρωση της απόφασης για αναδιάρθρωση από το ΔΣ της ομοσπονδίας (η οποία πάρθηκε στις 22 Φεβρουαρίου), κάτι που θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε αλλαγή των δεδομένων, όσον αφορά τη μορφή του νέου πρωταθλήματος.
Όμως, ακόμη και στο ακραίο σενάριο που θα μπορούσε όλη αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν συμπληρωθεί το εξάμηνο και η αναδιάρθρωση ακυρωνόταν, εκτιμάται ότι με βάσει το προηγούμενο νομικό καθεστώς η Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα μπορούσε να ιδρύσει ΤΑΠ και να δηλώσει κανονικά συμμετοχή στη Γ' εθνική με την παλιά της («ημιεπαγγελματική») μορφή. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπών, στην ΑΕΚ δεν συμμερίζονται την κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί από το πρωί, πιθανότατα ως μέρος της προσπάθειας της νυν διοίκησης να βρει από παντού... στηρίγματα στην κόντρα της με τις δύο ΕΠΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα