Δέλλας: Ενωμένη η ΑΕΚ δημιουργεί όμορφα πράγματα

17:37 16/5/2012 - Πηγή: AEK365

Πολύ πιθανόν σήμερα να είναι το τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο Τραϊανός Δέλλας πλησιάζει στο τέλος μιας μεγάλης, σπουδαίας και «πλούσιας» καριέρας σε Ελλάδα και Ευρώπη σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Ο έμπειρος στόπερ της Ένωσης μίλησε σήμερα στο match program του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

και μίλησε για πολλά θέματα. Το πιο ουσιαστικό όμως ήταν ότι ζήτησε από τον κόσμο της ΑΕΚ να είναι ενωμένος, διότι τότε η ομάδα δημιουργεί όμορφα πράγματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Δέλλα:

1. Πόσο δύσκολο είναι για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του επί μήνες λόγω τραυματισμού;
«Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί βλέπεις το παιχνίδι από έξω, θέλεις να βοηθήσεις και δεν μπορείς. Επίσης είναι άσχημο γιατί η μορφή του τραυματισμού τελικά ήταν πολύ σοβαρή, κάτι που δεν είχε φανεί αρχικά».

2. Θεωρείς ότι το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα καθορίσει ποιος θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε πάει καλά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και αν έχει συμβεί αυτό όντως το ματς-κλειδί θα είναι το αποψινό με τον ΠΑΟΚ. Όπως και να έχει, η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη ό, τι κι αν έχει συμβεί την 4η αγωνιστική».

3. Ένα αρνητικό σερί αγώνων κόντρα στον ίδιο αντίπαλο επηρεάζει την ψυχολογία της ομάδας;
«Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει και θεωρώ ότι αν εξαιρέσουμε το 3-0 του πρώτου γύρου όλα τα άλλα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν πλασματικά».

4. Ήταν η φετινή η δυσκολότερη σεζόν από όσες έχεις περάσει με τη φανέλα της ΑΕΚ;
«Αναμφισβήτητα, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά κυρίως εξωαγωνιστικά υπήρξαν πολλά προβλήματα. Παρόλα αυτά η ομάδα έχει καταφέρει να μείνει όρθια και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες όσο και στους υπαλλήλους του συλλόγου».

5. Αισθάνεσαι υπερήφανος για τη βελτίωση που έχουν παρουσιάσει παίζοντας δίπλα σου ταλαντούχοι αμυντικοί όπως ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς;
«Αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με τα ίδια τα παιδιά και όχι με εμένα. Πολλές φορές δεν είναι αυτά που λες αλλά το κατά πόσο θέλει αυτός που είναι δίπλα σου να ακούσει. Εγώ αυτό θα έκανα ούτως ή άλλως, θα έδινα συμβουλές στους νεότερους για να τους βοηθήσω. Από εκεί και πέρα μετράει το πόσο μπορεί να το διαχειριστεί ο καθένας. Πάντως ξεκάθαρα οι παίκτες που ανέφερες διαθέτουν πολλά προσόντα».

6. Υπάρχει κάτι στην καριέρα σου για το οποίο μετανιώνεις και θα ήθελες να αλλάξεις;
«Και να έχω μετανιώσει για κάτι δεν μπορώ να το αλλάξω πλέον και βέβαια αν το έκανα αυτό θα είχα διαφορετική πορεία στο ποδόσφαιρο. Αφού δεν τα άλλαξα τότε και είμαι ευχαριστημένος με τα όσα κατάφερα τελικά, νομίζω ότι μπορώ να πω πως δεν έχω μετανιώσει για τις επιλογές μου».

7. Ποια είναι η πιο ευχάριστη ανάμνηση από τη θητεία σου στην ΑΕΚ;
«Σίγουρα η χρονιά του 2007-08 ήταν η πιο γεμάτη που είχα εγώ στην ομάδα σε επίπεδο αποτελεσμάτων, ποιότητας και οργάνωσης
Keywords
Τυχαία Θέματα