Δεκάδες ζευγάρια φιλήθηκαν σ'ενα Burger King ως ένδειξη διαμαρτυρίας

22:07 12/12/2014 - Πηγή: AEK365

Με το δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι ομοφυλόφιλοι της Μαδρίτης σε ένα υποκατάστημα του Burger King για το γεγονός ότι ο φύλακας του μαγαζιού είχε αναγκάσει ένα ζευγάρι αντρών να φύγουν επειδή φιλήθηκαν στο στόμα!

Οι δύο νεαροί είχαν ανταλλάξει ένα φιλί, κάτι που ενόχλησε τους πελάτες του μαγαζιού και πυροδότησε αυτή την ομοφοβική αντίδραση.

Ο ίδιος ο φρουρός ανέφερε πως αναγκάστηκε να διώξει από τον χώρο το ζευγάρι μιας και γονείς που βρίσκονταν εκεί με τα παιδιά τους, έκαναν έντονα παράπονα. Ορισμένοι πελάτες υπερασπίστηκαν τους δύο νεαρούς, ωστόσο μετά

από την επίμονη αντίδραση του φρουρού, εκείνοι αναγκάστηκαν εν τέλει να φύγουν.

Φυσικά, ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις ειδικά από οργανώσεις της LGBT κοινότητας.

Η εταιρεία έσπευσε να ανακοινώσει πως το αίτημα της απομάκρυνσης ήταν πρωτοβουλία του υπαλλήλου και δεν προβλεπόταν από την στρατηγική και τους κανόνες που ακολουθούνται.

Ωστόσο, μέλη οργανώσεων της γκέι κοινότητας αποφάσισαν να δράσουν και απηύθυναν κάλεσμα για διαμαρτυρία στο εστιατόριο όπου συνέβη το περιστατικό.

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φιλήθηκαν και ανήρτησαν πανό κατά των διακρίσεων και υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Κατά την διάρκεια της δράσης, κανένας από τους πελάτες δεν διαμαρτυρήθηκε ενώ οι περισσότεροι χειροκρότησαν την διαμαρτυρία.

Στη δράση συμμετείχαν τόσο ζευγάρια ομοφυλόφιλων, όσο και ετεροφυλόφιλων πελατών, ορισμένοι εκ των οποίων δεν δίστασαν να φιληθούν με άτομα του ιδίου φύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα