Δείτε στους κινηματογράφους...

23:37 15/3/2012 - Πηγή: AEK365

Πολύ καιρό είχαμε να δούμε τόσες πολλές ταινίες να βγαίνουν μαζεμένες στον κινηματογράφο, γι' αυτό και από σήμερα έχετε δέκα διαφορετικές επιλογές αν πάτε σινεμά. Μάλιστα σε αυτές περιλαμβάνονται και τρεις ελληνικές παραγωγές. Ωστόσο, όπως πολύ συχνά συμβαίνει η ποσότητα δεν συνεπάγεται και ποιότητα...

Η σκηνοθέτις Μαντόνα!

Η Μαντόνα αφήνει το τραγούδι, τους χορούς, ακόμα και την υποκριτική και παίρνει θέση πίσω από την κάμερα στη θέση του σκηνοθέτη και μάλιστα τα καταφέρνει σχετικά καλά! Το W.E. (από τα αρχικά των ηρώων της ταινίας Γουόλις και Έντουαρντ) παρακολουθεί την ιστορία

μιας γυναίκας στο Μανχάταν, εγκλωβισμένης σε έναν δυστυχισμένο γάμο που κακοποιείται, την Γουόλι. Η Γουόλι ταυτίζεται με την Γουόλις Σίμσον, την Αμερικανίδα ζωντοχήρα, που κατάφερε να γοητεύσει τον άνδρα που έμελλε να γίνει ο Βασιλιάς της Αγγλίας, ο οποίος με τη σειρά του, απαρνήθηκε τον θρόνο για χάρη της. Ως Δούκισσα του Ουίνσδορ, η Γουόλις πέρασε την υπόλοιπη ζωή της στην αχλή της κοινωνικής εξορίας. Με πηγή έμπνευσης την αποφασιστικότητα της Δούκισσας να κυνηγήσει τον έρωτα της ζωής της, η Γουόλι θα βρει καταφύγιο στην αγκαλιά ενός άλλου άνδρα, ο οποίος της προσφέρει μιαν άνευ όρων αγάπη που την απελευθερώνει.

Μια κλασική δυνατή ιστορία αγάπης που σίγουρα συγκινεί. Η Μαντόνα προβάλλει την ιστορία με ευαισθησία, ομορφιά χωρίς να γίνεται (πολύ) γλυκανάλατη. Μια καλή πρώτη προσπάθεια. Συνεχίζουμε να την προτιμάμε στο τραγούδι!

Σκηνοθεσία: Μαντόνα. Παίζουν: Αντρέα Ράισμπορο, Αμπι Κόρνις, Τζέιμς Νταρσί, Όσκαρ Άιζακς, Νάταλι Ντόρμερ, Άναμπελ Γουόλις, Κέιτι Μαγκράθ, Ρίτσαρντ Κόιλ.

Λίγο θρίλερ, λίγο περιπέτεια, λίγο ανατροπές

Στο Τελικό Χτύπημα, ένας πρώην διαβόητος λαθρέμπορος προσπαθεί να μπει (αλλά και να παραμείνει) στον ίσιο δρόμο παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εργαζόμενος σε εταιρεία security. Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον... Με τον βραβευμένο Γουόλμπεργκ και την καυτή Κέιτ Μπέικινσεϊλ πρωταγωνιστές έχουμε ένα δυνατό θρίλερ με πολλές ανατροπές και ένταση που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο.

Σκηνοθεσία: Μπαλτάζαρ Κορμακούρ. Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Τζ. Κ. Σίμονς, Μπεν Φόστερ, Τζιοβάνι Ρίμπιζι, Ντιέγκο Λούνα, Λούκας Χάας.

Η Λυσιστράτη της νέας εποχής

Η Ράντου Μιχαλεάνου από τη Ρουμανία βρίσκει την Πηγή των Γυναικών και μεταφέρει τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε ένα απομονωμένου χωριού του Μαρόκο, όπου οι γυναίκες αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό απ' τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, μετά από ένα τραγικό συμβάν αποφασίζουν ότι όλα τελειώνουν εδώ... Τέρμα οι αγκαλιές. Τέρμα το σεξ με τους συντρόφους τους. Απεργία από κάθε συζυγικό καθήκον μέχρι να δεχθούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό. Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας πολύ καλές κριτικές και αγγίζοντας ένα πολύ καθημερινό θέμα.

Σκηνοθεσία: Ράντου Μιχαλεάνου. Παίζουν: Ίαμ Αμ

Keywords
Τυχαία Θέματα