Δε χάνει αυτή η ομάδα… (VIDEO)

00:55 28/6/2013 - Πηγή: AEK365

CONFEDERATIONS CUP- ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΙΤΑΛΙΑ: 0-0 (7-6)
Γήπεδο: Εστάδιο Γκοβερναδόρ Πλάσιδο Αντεράλο Καστέλο

Έχει άστρο...Αυτή η Ισπανία δε χάνει με τίποτα, έστω κι αν χρειάζεται να πάει το ματς στα πέναλτι. Οι «φούριας ρόχας» κέρδισαν στα πέναλτι με 7-6 την Ιταλία, σε ένα ματς που έληξε χωρίς γκολ στα 120 λεπτά του και θα διεκδικήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών στον τελικό

με τη Βραζιλία.

Στο 3ο λεπτό ο Τζιακερίνι έφυγε στην κόντρα, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ, ενώ στο 8' η κεφαλιά του Μάτζιο έφυγε μόλις άουτ. Στο 17ο λεπτό η Ιταλική άμυνα έβγαλε βαθειά μπαλιά για τον Μάτζιο, που έκανε ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας κι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κασίγιας απέκρουσε, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, η νέα κεφαλιά του Ντε Ρόσι, πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι Μάτζιο και Μαρκίζιο έπαιξαν βόλεϊ στην άμυνα της Ισπανίας με την κεφαλιά του τελευταίου να φεύγει άουτ, ενώ στο 36' ο Τζιακερίνι βρήκε ωραία τον Μάτζιο που έκανε την κοντινή κεφαλιά, για να αποκρούσει ο Κασίγια. Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Τόρες έφυγε μόλις άουτ. τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήταν ένα σου του Ντε Ρόσι στο 43ο λεπτό, με τον Κασίγιας να διώχνει.

Στο 49ο λεπτό το σουτ του Ινιέστα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 58' ο Μπουφόν απέκρουσε το σουτ του Νάβας. Στο 74' ο Πέδρο βγήκε από πλάγια θέση, αλλά ο Μπουφόν τον έκλεισε με αποτέλεσμα να πλασάρει άουτ, ενώ στο 85' ο Πικέ αστόχησε χαρακτηριστικά από το ύψος του πέναλτι.

Στην παράταση η Ισπανία ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 93ο λεπτό το σουτ του Τζιακερίνι σταμάτησε στο δοκάρι του Κασίγιας, ενώ στο επόμενο λεπτό το πλασέ του Πικέ πέρασε μόλις άουτ. Στο 96' ο Ντε Ρόσι πρόλαβε προ του Ράμος και απομάκρυνε, ενώ στο 98' ο Άλμπα σούταρε άουτ από καλή θέση.

Στο 109' το σουτ του Μάτα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 115' το σουτ του Τσάβι από μακριά, τράνταξε το δοκάρι του Μπουφόν που βρήκε και λίγο την μπάλα και στην επαναφορά ο Μαρτίνεθ αστόχησε από ιδανική θέση.

Το ματς πήγε στα πέναλτι όπου οι Καντρέβα και Τσάβι ευστόχησαν στα δύο πρώτα. Ο Ακουιλάνι έκανε το 2-1 για την «Σκουάντρα Ατζούρα» και ο Ινιέστα ισοφάρισε σε 2-2. ο Ντε Ρόσι ήταν εύστοχος στη συνέχεια, κάνοντας το 3-2 για την Ιταλία και ο Πικέ έφερε το σκορ στα ίσα. Και ο Τζιοβίνκο νίκησε τον Κασίγιας, γράφοντας το 4-3 και ο Ράμος έκανε το 4-4, ενώ ο Πίρλο δεν αστόχησε κι έκανε το 5-4. οΜάτα έκανε το 5-5 και η διαδικασία συνεχίστηκε. Ο Μοντολίβο έκανε το 6-5 και ο Μπούσκετς το 6-6, ενώ ο Μπονούτσι αστόχησε και ο Νάβας έκανε το τελικό 7- για την Ισπανία.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Αρμπελόα, Τζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα (53' Νάβας), Πέδρο (79' Μάτα), Τόρες (95' Μαρτίνεθ).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι (46' Μοντολίβο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Μάτζιο, Μαρκίζιο (79' Ακουιλάνι), Ντε Ρόσι, Πίρλο, Τζιακερίνι, Καντρέβα, Τζιλαρντίνο (91' Τζιοβίνκο).

Keywords
Τυχαία Θέματα