Δάσκαλε που δίδασκες...

11:24 23/1/2014 - Πηγή: AEK365

Η κατάκτηση του αγγλικού Λιγκ Καπ είναι ακόμα ένας στόχος που χάθηκε, για φέτος, για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να χάνει από την Σάντερλαντ στην διαδικασία των πέναλτι.
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ευστόχησαν μόλις μια φορά από την άσπρη βούλα και οι επικριτές του Ντέιβιντ Μόγιες δεν έχασαν ευκαιρία και έφεραν στην δημοσιότητα ένα άρθρο που είχε γράψει ο Σκωτσέζος τεχνικός το 2010. Ο τίτλος του άρθρου ήταν "Πώς να κερδίσεις στην διαδικασία των πέναλτι"!
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Sunday Times

κατά την διάρκεια του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010 και σε αυτό ο Μόγιες, μεταξύ άλλων, ανέφερε: "Σε μια καλή ομάδα, όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν. Η διαδικασία των πέναλτι είναι η πιο μοναχική διαδικασία στο ποδόσφαιρο και το κλειδί είναι να κάνεις όσους συμμετέχουν σε αυτήν να νιώθουν λιγότερο μόνοι. Οι παίκτες και οι τερματοφύλακες έχουν ανάγκη να ξέρουν πως η ευθύνη δεν πέφτει μόνο στις πλάτες τους, αλλά μοιράζεται σε όλη την ομάδα. Σαν προπονητής, μπορείς να αποφορτίσεις τους παίκτες σου αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Οι ομάδες μου κέρδισαν δυο φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου με την Έβερτον απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009 και στα ημιτελικά των play offs της Championship με την Πρέστον απέναντι στην Μπέρμιγχαμ το 2001. Βέβαια έχασα και μια φορά, με την Έβερτον απέναντι στην Φιορεντίνα, άρα δεν είμαι γκουρού των πέναλτι... Σαν παίκτης συμμετείχα σε μια διαδικασία πέναλτι και αστόχησα, με την Μπρίστολ Σίτι απέναντι στην Μάνσφιλντ στον τελικό του Φρέιντ Ρόβερ το 1987. Αστόχησα και χάσαμε 5-4. Εκείνη την μέρα εκτέλεσα το πρώτο και τελευταίο μου πέναλτι".
Δείτε στην φωτογραφία το άρθρο του Μόγιες.

Keywords
Τυχαία Θέματα