Δακρυγόνα και αντλίες νερού σε διαδήλωση για το εργατικό ατύχημα στην Τουρκία

22:26 7/9/2014 - Πηγή: AEK365

Στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης βγήκαν περίπου 1.000 διαδηλωτές την Κυριακή διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο δέκα εργατών από πτώση ανελκυστήρα σε υπό κατασκευή ουρανοξύστη, όπου συνάντησαν τα δακρυγόνα και τις αντλίες νερού της αστυνομίας.

Η αστυνομία επενέβη την ώρα που οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το κτήριο, ύψους 32 ορόφων, για να εκδηλώσουν την οργή τους για την έλλειψη μέτρων

ασφαλείας στα εργοτάξια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, η Τουρκία κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη θνησιμότητα στους χώρους εργασίας.

«Δεν πρόκειται για ατύχημα, δεν αποτελεί κακοτυχία, είναι δολοφονία» φώναζε το πλήθος στη διαδήλωση.

Αν και η αιτία της τραγωδίας δεν έχει γίνει γνωστή, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ανελκυστήρας παρουσίασε βλάβη πριν από 15 ημέρες και οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο περίμεναν τα κονδύλια για την επισκευή του.

Η τουρκική αστυνομία άφησε την Κυριακή ελεύθερα τα δέκα άτομα που είχαν συλληφθεί, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του εργοταξίου.

Το δυστύχημα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τουρκική αντιπολίτευση ζήτησε επιτακτικά από την κυβέρνηση της βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην εργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα