Χριστόπουλος: Ότι καλύτερο μπορούμε

09:46 15/5/2013 - Πηγή: AEK365

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε την έξοδο του στην Ευρώπη και τώρα θα μπει στην μάχη των play off με στόχο ό,τι καλύτερο όπως υπογράμμισε και ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα στην NOVA
- Για τα play off: "Η ομάδα μας πέρσι το καλοκαίρι στήθηκε με σκοπό να μείνει στην κατηγορία. Πετύχαμε ένα μεγάλο στόχο και βγήκαμε

στην Ευρώπη. Θα έχουμε μεγάλη δυσκολία σε αυτά τα παιχνίδια, λόγω της ποιότητας των αντιπάλων, των συνεχόμενων ταξιδιών, αλλά και των καρτών που έχουν ορισμένοι παίκτες, αλλά και το ροτέισον που θα πρέπει να κάνουμε. Βλέπω τα παιδιά να έχουν πίστη και να δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν. Είμαστε έτοιμοι και θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε".
- Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: "Το μεγάλο πρόβλημα μας είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, γιατί είναι μεγάλο το διάστημα που μεσολαβεί. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε την ποιότητα αλλά και την διάρκεια που θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο πρώτο παιχνίδι".
- Για το ρόστερ του Αστέρα Τρίπολης: "Ακόμα και με 7-8 απουσίες, δεν έχει πρόβλημα. Έχουμε πίστη για το αποτέλεσμα και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε και τακτικά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αγωνιζόμαστε στο γήπεδο μας και έχουμε πίστη για το αποτέλεσμα. Θα παίξουμε για την νίκη και ελπίζω να τα καταφέρουμε".
- Για το αν θα είναι καθοριστικό το διάστημα αποχής: "Το κάθε παιχνίδι είναι καθοριστικό στα play off και ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορεί να σου καθορίσει την πορεία. Ό,τι πετύχαμε, το καταφέραμε επειδή δουλέψαμε με ομαδικό πνεύμα και αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα για να πετύχουμε κάτι ωραίο και να χαρεί ο κόσμος. Υπάρχει θέληση, αλλά θα πρέπει να φανεί και μέσα στο γήπεδο".
- Για το πως βιώνει την εμπειρία να είναι ανάμεσα στους καλύτερους προπονητές: "Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί και δεν το περίμενα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά και για μένα και δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό όταν ξεκίναγα".
- Για τους Ίλιτς και Ντε Βινσέντι: "Είναι σπουδαίο για τα παιδιά αυτά και το αξίζουν. Είναι τιμή για τον ΠΑΣ να έχει τέτοιους παίκτες που διακρίνονται και ανεβάζουν ψηλά τον σύλλογο".
- Για το ποιο μοντέλο ξένου προπονητή θα επέλεγε: "Μου αρέσουν πολύ προπονητές σαν τον Γκουαρντιόλα ή τον Καπέλο, αλλά και το μοντέλο της Άρσεναλ είναι πολύ καλό, αν και της λείπουν κάποιοι τίτλοι".
- Για την ανάδειξη Ελλήνων τεχνικών: "Αυτό είναι πολύ σπουδαίο και τους έχω συναντήσει και στα καμπ προπονητών. Έχουν το "πακέτο", τις γνώσεις για να βοηθήσουν τις ελληνικές ομάδες να πάνε ψηλά και αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία ή τη Γερμανία και την Πορτογαλία. Δεν έχω κάτι με τους ξένους προπονητές, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Έλληνες είναι πολύ καλοί τεχνικοί".
- Για το αν θα δείξει κάτι διαφορετικό ο ΠΑΣ: "Στα προηγούμενα παιχνίδια, προσπαθούσαμε να προσαρμόσουμε το δικό μας στιλ πάνω στον αντίπαλο, αλλά και με τις απουσίες, θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία ανάλογα με τους παίκτες που θα έχουμε στη διάθεσή μας. Θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε και κάποια άλλα πράγματα, εφόσον χρειαστεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα