Χρηματισμός υποψήφιου βουλευτή απ'την ΕΥΠ!

20:57 25/4/2012 - Πηγή: AEK365

Σάλο προκάλεσε σήμερα το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το οποίο αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Eλληνες, Βασίλης Χήτος, είχε λάβει χρήματα από μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο κ. Χήτος από τον προηγούμενο Ιανουάριο φέρεται να λαμβάνει από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30.000 ευρώ για «προσφερθείσες υπηρεσίες το δεύτερο εξάμηνο του 2011». Μάλιστα, ο Ελεύθερος Τύπος

δημοσίευσε την απόδειξη της υποτιθέμενης πληρωμής, όπου υπογράφει ο δημοσιογράφος ως εισπράξας, αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας και η αρμόδια διευθύντρια της ΕΥΠ.

Διαψεύδει η ΕΥΠ και ο Χήτος

Ωστόσο, η ΕΥΠ έσπευσε στη συνέχεια να διαψεύσει το δημοσίευμα, όπως και ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής, Βασίλης Χήτος.

Η ΕΥΠ με ανακοίνωσή της τονίζει μάλιστα ότι κατέθεσε μήνυση στην εφημερίδα, ενώ ο κ. Χήτος ανέφερε ότι χτυπούν αυτόν επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο και χαρακτήρισε την απόδειξη πλαστή. Μετά τις διαψεύσεις, ο Ελεύθερος Τύπος με νέα ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς απαντούμε ότι η Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

Η ανακοίνωση της ΕΥΠ:

Ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, κατέθεσε στην Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κα Ελένη Ράικου, μηνυτήρια αναφορά για το σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Παρατίθενται τα κύρια σημεία της μηνυτήριας αναφοράς:

Το έγγραφο (απόδειξη) που δημοσιεύεται στον σημερινό «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» είναι καθ' ολοκληρίαν πλαστό και δολίως κατασκευασμένο. Η μη γνησιότητά του καταδεικνύεται:

1) από σειρά στοιχείων τα οποία οφείλουν να κινήσουν υποψίες για την πλαστότητα του σε οιονδήποτε έστω και μη ειδικό που θα το εξέταζε με στοιχειώδη επιμέλεια, και

2) από σειρά στοιχείων που προκύπτουν από την εσωτερική, λογιστική, υπηρεσιακή και επιχειρησιακή δομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι για την δημοσίευση ενός τόσο σοβαρού εγγράφου έπρεπε για λόγους δημοσιογραφικής επιμέλειας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος να γίνει προηγουμένως διασταύρωση της γνησιότητάς του με την ΕΥΠ, κάτι που δεν έγινε.

1) Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα εξής στοιχεία του παραποιημένου και πλαστού εγγράφου:

α) Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός στις μυστικές υπηρεσίες για να γνωρίζει ότι χρήματα δεν δίδονται ποτέ σε «πηγές» με αναφορά ονόματος. Βασική αρχή κάθε Υπηρεσίας Πληροφοριών στον κόσμο είναι η προστασία των πηγών. Και μόνη η ευκρινής υπογραφή του κ. Χήτου ως υποτιθέμενου παραλήπτη, έπρεπε να εμβάλει σε σκέψεις τους υπεύθυνους της εφημερίδας και να τους επιβάλλει να ασκήσουν τον έλεγχο που όφειλαν.

β) Η τοποθέτηση σφραγίδας στο κάτω αριστερό μέρος με την ένδειξη «ΘΕΩΡΗΘΕΙ». Ακόμη και εάν απαιτείτο

Keywords
Τυχαία Θέματα