«Χρεοκοπήστε, για να κάνουμε φθηνές διακοπές»!

13:52 17/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ως ευκαιρία βλέπει την χρεοκοπία της Ελλάδας η αρθρογράφος της Daily Mail, Mary Ellen Synon, για φθηνές διακοπές αναφέροντας χαρακτηριστικά σε άρθρο της πω «όταν οι Έλληνες χρεοκοπήσουν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε διακοπές!».

«Γιατί το πρώτο που θα γίνει όταν η Ελλάδα

βγει από το ευρώ και έρθει η νέα πιο φτηνή δραχμή η Ελλάδα θα προσφέρει τις πιο φτηνές διακοπές σε όλη την Ευρώπη», εξηγεί.

Όπως λέει οι τουρίστες στην Ελλάδα θα είναι λες και έχουν κερδίσει τη «λοταρία των διακοπών», αφού από τη στιγμή που πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα με ευρώ θα πληρώνουν σε γερμανικό συνάλλαγμα.

Έτσι, συμβουλεύει: «Με το που βγει η Ελλάδα από το ευρώ, κλείστε εισιτήριό για κάποιο ελληνικό νησί!».

«Γνωρίζετε όλοι ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας έρχεται», τονίζει. Μάλιστα προβλέπει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ένα απόγευμα Παρασκευής, ώστε να έχουν παγώσουν οι καταθέσεις στις τράπεζες μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Τότε, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή σ τη δραχμή.

Αναρωτιέται μάλιστα: «Τι θα γίνει όταν οι Έλληνες ξυπνήσουν τη Δευτέρα και δουν πως δεν έχουν πια ευρώ αλλά δραχμές;».

«Αυτό που περιμένει την Ελλάδα εκτός ευρώ είναι αυτό που περιμένει οποιονδήποτε έξω από μια αγία, καθολική αποστολική εκκλησία, στην καλύτερη περίπτωση μια αιωνιότητα στο προαύλιο της κολάσεως, ενώ στη χειρότερη μια σκέτη κόλαση», σημειώνει και προσθέτει πως προβλέπουν ράλι της αγοράς, έλεγχοι στα σύνορα για να σταματήσουν τους τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να φύγουν από τη χώρα και να βγάλουν εκτός συνόρων τα χρήματά τους και μια σακατεμένη κληρονομιά διεθνών συμβάσεων και χρεών που πρέπει να αποπληρωθούν.

Σχετικά με τις καταθέσεις, αναφέρει ότι οι πλούσιοι Έλληνες έχουν ήδη μεταφέρει τις καταθέσεις τους στην Ελβετία και γενικά σε τράπεζες εκτός συνόρων.

«Αυτά είναι καλά νέα» σχολιάζει καθώς αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα χρήματα της Ελλάδας είναι έξω και ασφαλή από τη υποτίμηση και έτοιμα να επιστρέψουν στην χώρα ανά πάσα στιγμή για επενδύσεις, όταν έρθει η «νέα δραχμή».

Η Synon για τις καταθέσεις όλων των υπολοίπων προβλέπει ότι η κυβέρνηση με νόμο θα υπολογίζει όλες τις καταθέσεις των Ελλήνων σε εγχώριες τράπεζες με βάση τη νέα δραχμή, ενώ στους ξένους που έχουν καταθέσεις θα τους δοθεί η επιλογή εφόσον θέλουν να τις διατηρήσουν με βάση το ευρώ.

Τέλος, αναφέρεο πως εάν η Ελλάδα μείνει στο ευρώ θα είναι επίπονο για πολλά χρόνια.

«Αξίζει την ταλαιπωρία για να 'ελευθερωθεί' ξανά να ανοικοδομήσει τις επιχειρήσεις και τον τομέα της εργασίας και να προσελκύσει ξένους επενδυτές... και κάθε έναν από εμάς στις παραλίες και τις ταβέρνες της», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα