«Χωρίς τα μέτρα η Ελλάδα θα εξοριστεί στα Βαλκάνια»
«Ψηφίζοντας για μία ακόμη τετραετία λιτότητας, το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα ακόμη βήμα στον επώδυνο δρόμο που η ευρωζώνη υπόσχεται ότι οδηγεί στη σωτηρία» γράφουν οι Financial Times στο σημερινό τους editorial με τίτλο «Mόνο οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν την Ελλάδα», που είναι αφιερωμένο στην Αθήνα. Μάλιστα τονίζει ότι χωρίς τα μέτρα η Ελλάδα θα εξοριστεί στα Βαλκάνια.
«Για τους πολίτες της Ελλάδας, όμως, κάθε κίνηση φαίνεται ότι απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον στόχο, αφού με κάθε αναθεώρηση του προγράμματος λιτότητας προστίθεται νέο βάρος» σημειώνει η εφημερίδα και συνεχίζει ότι η ΔΗΜΑΡ που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, δεν ψήφισε το τελευταίο πακέτο μέτρων που πέρασε με τόσο ισχνή πλειοψηφία που κανένας πλέον δεν είναι βέβαιος ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί.
Μάλιστα η εφημερίδα σημειώνει πως: «Η ελληνική πολιτική τάξη έχει αποτύχει παταγωδώς να πείσει το ευρύτερο κοινό για την ανάγκη των επώδυνων μέτρων που απαιτούνται, ώστε να επιτευχθεί κοινωνική και οικονομική μεταμόρφωση της χώρας. Χωρίς αυτά τα βήματα, ο ελληνικός λαός -παρά τη φιλοδοξία του να ζήσει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα- θα εξοριστεί σε βαλκανική απομόνωση. Κάθε μεταρρύθμιση παρουσιάζεται ως πράξη αυτομαστίγωσης, που επιβάλλεται από τους χρηματοδότες της Ευρώπης».
Κατά τους FT: «Κανένα κόμμα δεν έχει δώσει στους Έλληνες ένα πιθανό όραμα για το πώς μπορεί να μοιάζει μία βελτιωμένη κοινωνία. Όπως δείχνει σήμερα το παράδειγμα των χωρών της Βαλτικής κι όπως επίσης έδειξαν η Φινλανδία και η Σουηδία στη δεκαετία του 1990, οι ριζικές αλλαγές δεν προϋποθέτουν κατ' ανάγκη πολιτική παραίτηση».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Φαήλος: Σαν σήμερα “ψόφησε” ο Κεμάλ!
- DJ ο Μπόβαλης, θαμώνας ο Λίνεν
- ΠΑΟΚ | Ο ΠΑΟΚ είδε Τζέιμς Μποντ στα Village Cinemas
- «Ιβάν Θεέ, φέρε τον Αντρέ»
- Οι «θερμές» υποδοχές της ΑΕΚ
- Ο Άδωνις απαντά στα... Rolex της Χρυσής Αυγής (VIDEO)
- Χαμηλές... νοσταλγικές πτήσεις
- Με εγωϊσμό και πείσμα «Γιαννακόπουλων»
- Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης 0-0 (Κ20)
- Έπεσαν τα προφίλ των βουλευτών της ΧΑ στο Facebook
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AEK365
- DJ ο Μπόβαλης, θαμώνας ο Λίνεν
- Ο Άδωνις απαντά στα... Rolex της Χρυσής Αυγής (VIDEO)
- Χουλκ: Ο Μέσι αξίζει την Χρυσή Μπάλα
- Ο όρος για Φορναρόλι
- Χωρίς τον Μανωλά στο ΟΑΚΑ ο ΟΣΦΠ
- Ξανά για Τοροσίδη η Ρόμα
- Έτο: Πολύ προσεκτικοί με Πλατανιά
- Κωστένογλου: Ας νικήσει ο καλύτερος
- «Λαϊκά δικαστήρια» στην Νανσί (VIDEO)
- ΤΟ «ΒΙΔΕΟ» ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
- Τελευταία Νέα AEK365
- «Χωρίς τα μέτρα η Ελλάδα θα εξοριστεί στα Βαλκάνια»
- Ο όρος για Φορναρόλι
- «Λαϊκά δικαστήρια» στην Νανσί (VIDEO)
- Ξανά για Τοροσίδη η Ρόμα
- Χουλκ: Ο Μέσι αξίζει την Χρυσή Μπάλα
- Γκερέιρο: Θα πάμε για τη νίκη
- Κωστένογλου: Ας νικήσει ο καλύτερος
- Έτο: Πολύ προσεκτικοί με Πλατανιά
- Lady Gaga, επειγόντως δίαιτα (ΦΩΤΟ)
- Ο Άδωνις απαντά στα... Rolex της Χρυσής Αυγής (VIDEO)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Βασιλείου: «Θέμα ρέντας το γκολ»
- Έκανε τραπεζομάντιλο τη φανέλα του Φαν Πέρσι!
- Γκερέιρο: Νίκη με Ολυμπιακό
- Σκάουτερ της Αταλάντα στο Καπανδρίτι
- Ανεβάζει το... ηθικό η Τάνια! (pics)
- Ανάλυση Σαββάτου (Α1)
- Ο αδελφός της Ελένης Μενεγάκη υποψήφιος στις εκλογές
- Ολυμπιακός: «Η Ρόμα θέλει τον Τοροσίδη»
- Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 0-3 (Κ-20)
- Βασιλείου: «Θέμα χρόνου να έρθουν τα γκολ»