Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Μητσοτάκη-τρόικας

14:45 15/3/2014 - Πηγή: AEK365

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τριμερούς, με όλα τα προς διαπραγμάτευση μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η τρόικα δεν συμφώνησαν στις επιπρόσθετες απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων για το 2015 στις οποίες η Αθήνα αντιδρά. «Η απόφαση για το θέμα παραπέμπεται σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο μαζί με άλλα θέματα. Υπάρχει

συνολική διαπραγμάτευση» σχολίαζε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου.
Σύμφωνα πάντα με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, με κύρια αιχμή τον νόμο για τη διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Μαρτίου».
«Είμαστε πλέον σε ένα σημείο, όπου εμείς ζητούμε ποιοτικές αλλαγές και όχι άλλους ποσοτικούς στόχους» πρόσθεσε.
Oι επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα συναντώνται αυτή την ώρα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η τριμερής ζητά κατάργηση των τριετιών, με την κυβέρνηση να αντιπροτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μείωση κατά 50% των μισθολογικών προσαυξήσεων από τις ωριμάνσεις για την επανείσοδο των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.
Επιπλέον, η τρόικα ζητά απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με σχετικό νομοθέτημα, ενώ ζητεί και τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας εκ μέρους των εργοδοτών, αξίωση που επίσης βρίσκει αντίθετη την κυβέρνηση.
Όσον αφορά τις εκκρεμότητες με το υπουργείο Οικονομικών, «αγκάθια» αποτελούν το μίνι φορολογικό, για το οποίο η τριμερής δεν δέχεται μείωση φορολογικών προστίμων και μείωση φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, αλλά και η διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
"Το νομοσχέδιο για τις τράπεζες έχει κλειδώσει κατά 99,9%" διαβεβαίωνε πάντως κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μετά την ολοκλήρωση των πυρετωδών διαπραγματεύσεων με την τρόικα την Παρασκευή.
Με την τρόικα θα διαπραγματευτούν επίσης εντός της ημέρας ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης με θέμα συζήτησης το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων που προτείνονται από τον ΟΟΣΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην οποίο οι δανειστές θα θέσουν το ζήτημα των ΜΗΣΥΦΑ.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα