«Χωρίς στήριξη, αλλά με αγάπη για τη γυμναστική»

18:31 24/6/2013 - Πηγή: AEK365

Οι Λευτέρης Κοσμίδης και Λευτέρης Πετρούνιας έφεραν ακόμη δυο χρυσά μετάλλια στην Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες, τονίζοντας πως τους οδηγεί η αγάπη για την γυμναστική.

Ο Κοσμίδης τόνισε για το δεύτερο χρυσό σε δύο συμμετοχές σε Μεσογειακούς: «Αυτό το μετάλλιο επιβεβαιώνει την ανοδική μου πορεία. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο σε Μεσογειακούς, μετά το 2009 στην Πεσκάρα. Μου επιβεβαιώνει πως κάνω σωστά ό,τι κάνω μέχρι τώρα».

Για τα μετάλλια εν μέσω κρίσης, είπε: «Εμείς δεν τα κάνουμε όλα αυτά για λεφτά, ή για κάποιο άλλο λόγο. Το κάνουμε επειδή αγαπάμε τη γυμναστική. Για εμάς είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσπαθούμε εν μέσω κρίσης, καθώς μας λείπουν πολλά πράγματα και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα τα αφήσουμε πίσω και θα την ξεπεράσουμε».

Για τον σημερινό αγώνα: «Ήρθα στην Μερσίνα χωρίς να έχω κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Αλλά και οι αντίπαλοι μου κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα κι έφτασα έτσι στην κατάκτηση του χρυσού».

Για τη συνέχεια: «Τώρα θα ξεκουραστώ λίγο, το χρειάζομαι και μετά ξανά προπονήσεις καθώς τον Οκτώβριο έρχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ο Πετρούνιας ανέφερε αρχικά: «Έβαλα το πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τον προκριματικό σε βαθμό δυσκολίας. Ήταν ένα πολύ καλό πρόγραμμα, ανταγωνιστικό για οποιονδήποτε αγώνα και κλείνω έτσι ευχάριστα την σεζόν. Τώρα έχει ξεκούραση και μετά προετοιμασία για το Παγκόσμιο. Εκεί θα πάω με το ίδιο πρόγραμμα πιο καλά εκτελεσμένο για να προκριθώ στον τελικό και μετά όλα μπορούν να γίνουν».

Για τις διακρίσεις παρά την κρίση, σχολίασε: «Πάντα ο αθλητισμός προέβαλε την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στους Μεσογειακούς. Πιστεύω ότι εμείς οι αθλητές χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη, την οποία, αν έρθει, θα την ανταποδώσουμε με πολλά μετάλλια και διακρίσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα